u pravilu uvijek prisustvo bakterija u velikom broju
što može značiti urinarni infekt i ne mora
Kako može biti bakterija u velikom broju, a bez infekta?
Leukociti nisu bili povišeni.
Koje su reperkusije ako se prestane dolaziti na liječničke preglede u trudnoći i dođe se samo na porod?
Pozovu socijalne radnike, policiju? Ili samo drže jezikovu juhu i ljute se?
A u V.Britaniji ni ne moraju kod liječnika, ni jednom https://www.jutarnji.hr/specijal/bud...stava/6943746/
Slično bi se nadovezala kolegi na žena je rodila zadnje doma, tak se potrefilo dete ok, zena ok, pozvali su valjda hitnu ili bolnicu i rekli da je rodila u jako malo vremena stvorili su se kod njih, mada su od najbliže bolnice cca 40km možda i više, radili probleme gdi ih nije bilo, dete otplesali u bolnicu, mami nisu dali da bude s djetetom nego je svaki dan morala ići iz svog gradića u bolnicu da nahrani dete. Uostalom to je bilo pred centri godine. Svaki cas bi opet trebala roditi, i za sad se boji ako se slučajno scenarij ponovi
Kod nas si većina rodilišta prijatelji djece, vjerovatno je i to. Budem provjerila.
svasta
il bi dijete islo samnom doma ili bih ja ostala tamo
zuta, razmisljas o trecem?![]()
Zuta, to ti uglavnom ovisi o otme kako postavis stvari. Ja nisam nikad isla u bolnicu na preglede. Samo kod svojih doktora koji nisu radili u bolnici, jer su ili bili u drugom gradu ili su bili privatnici. Trece dijete sam rodila tako da sam osvanula u rijeckom rodilistu na porod. I jos nisam imala ni sve papire, nekako smo ih u putu zagubili, ne shecam se vise. Uglavnom smo mi 10 dana landrali po Rijeci ne bil nam se dijete rodilo tamo, jer nije bilo nikakve sanse da nakon 2 puta ponovo idem u sibensko...
mislim da zuta misli na nekontroliranu trudnocu
kod bilo kojeg dr
Posljednje uređivanje od Ginger : 19.01.2018. at 18:10
Mislim da se danas pretjeruje s pregledima, ali nekontrolirana trudnoca moze lose zavrsiti i nije dobar izbor. Moze se u sustavu sve to minimizirati bez da se izadje iz neke "sigurne zone".
[IMG]file:///C:/Users/Natalija/Desktop/nalaz.pdf[/IMG]
HEMATOLOGIJA
Izradio/la: Marijana Kolar, ing.med.lab
Pretraga Rezultat Jedinica Ref. interval Napomena(E) Eritrociti (Erc) 4.40x1012/L 3.86 - 5.08(E) Hemoglobin (Hb) 136g/L 119 - 157(E) Hematokrit (Htc) 0.393L/L 0.356 - 0.470(E) MCV 89.3fL 83.0 - 97.2(E) MCH 30.9pg 27.4 - 33.9(E) MCHC 346 Hg/L 320 - 345(E) RDW 11.7% 9.0 - 15.0(E) Trombociti (Trc) 169x109 /L 158 - 424(E) MPV 11.3 HfL 6.8 - 10.4(E) Leukociti (Lkc) 4.39x109 /L CO 4^CD ^1 (E) Neutrofilni granulociti 2.04 Lx109 /L 2.06 - 6.49(E) Limfociti 1.69x109 /L 1.19 - 3.35(E) Monociti 0.37x109 /L 0.12 - 0.84(E) Eozinofilni granulociti 0.25x109 /L 0.00 - 0.43(E) Bazofilni granulociti 0.04x109 /L 0.00 - 0.06(E) Neutrofilni granulociti 46.5% 44 - 72(E) Limfociti 38.5% CD "3"O CM (E) Monociti 8.4% 2 - 12(E) Eozinofilni granulociti 5.7% 0 - 7(E) Bazofilni granulociti 0.9% 0 - 1
HORMONI
Izradio/la: Marijana Kolar, ing.med.lab
Pretraga Rezultat Jedinica Ref. interval Napomena(S) Tireotropin (TSH) 5.25 HmlU/L 0.27 - 4.20 ECLIA(S) Ukupni trijodtironin (T3) 1.9nmol/L 1.3 - 3.1 ECLIA(S) Ukupni tiroksin (T4) 114nmol/L ECLIA
Imam lagane valunge zadnjih god.dana,totalno sam postala zaboravna, ciklusi su mi se skratili sa 33-36 na 25-28 u zadnje dvije godine.Planiram izvaditi antitijela pa kod dr.sa nalazima.
fT4-22,77(12-22)
fT3-4,87(3,1-6,8)
AntiTPO-0,8(<9)
AntiTG-<0,9(<4)
Visoki tsh i visoki ft4? Neobicna kombinacija. Svakako pitaj za misljenje endokrinologa.
kod moje kćeri je bio povišen tsh i ft3 na donjoj granici.
dobila euthyrox i t3 i sad su hormoni ok.
dijagnoza je bila subklinička hipotireoza.
išla je kod dr škare u leptir.
jel netko zna što bi predstavljao čvorić na slezeni, 0,9 mm, neprokrvljen. samo tamo stoji eto ... krvna slika super.
Tsh 0.924 (0.4 - 4)
T3 1.1 (1.3-2.6)
T4 91(58-161)
Može li komentar?
Koliko treba proći od terapije antibiotikom da bi imalo smisla raditi novi urinotest?
Zanima me kada se operira zuc laproskopski jek se izvadi cjela zuc van
ninochka, nisam medicinar, ali imam nekakav kalcifikat na slezeni
vec godinama
i svaki put mi to na sistematskom napomenu i kazu da to nije nista
isto samo tamo stoji![]()
Pozdrav svima. Da li je netko imao iskustva sa duphastonom? Pila sam ga 3x1 kroz mjesec i pol dana zbog hematoma i sada bi trebala postepeno ga ukidati. Da li netko zna kojom dinamikom?
Aaa... To su oni tipovi krivulje. Zaboravila sam to skroz.
Curke, zna li neka sto znaci : ,, HBs protutijela 388 (ne znam koja je mj.jedinica, nije mi nalaz blizu) ?
Jesi cijepljena protiv hepatitisa B ?
Pojma nemam! Gdje bih to mogla provjeriti? Ako nisam cjepljena, sta to znaci?
Plaća li se štogod Europska kartica zdravstvenog osiguranja? Koje su mi obaveze s njom?
Ništa
Odeš na HZZO, imaš tamo neki automat di ubaciš svoju zdravstvenu, i dolje ti izađe plava kartica s tvojim podacima, tako je bar u našem selu
ima i on line zahtjev
http://www.cezih.hr/EhicRequest/home.html