Normison kapi
Osjetim nakon dva tj prehlade da me grlo boli dok gutam s jedne strane i uho isto, kao da je povezano, i nakapam ovo da mi pročisti uho, ali to tako žestoko peče da to nije stvarno. Mislim da mi i spali kožu iznutra jer mi se već par puta ljuštilo nešto poslije ovih kapi. Je li to normalno?
Au evo ga opet a s te strane ide tolka količina neke čudno tamno smeđe na dijelove crvene smole...
To ti je normalno. https://krenizdravo.dnevnik.hr/zdrav...ni-vosak-u-uhu
Kapaj hidrogenom, stavi ručnik na jastuk da noću iscuri sve što misli...
Inače, jedan od uzroka začepljenja ušiju je i prekomjerno korištenje slušalica. Naročito su nezgodne one male koje se uguraju u sam zvukovod. Blokiraju prirodno čišćenje ušiju. Ne pitaj kako znam - oba sina i mm znaju s tim imati problema povremeno. Ja ne, jer teško podnosim slušalice, pa ih baš ne koristim često. Kod nas su 3% hidrogen i Cerustop sastavni dio kućne ljekarne, jer to uvijek nekome treba. Ako je baš gadno, nakon par dana kapanja dečki odu na ispiranje ušiju, ali to nije često (zadnja situacija je bila u koroni, ostalo rješavaju doma metodom naizmjeničnog kapanja i čišćenja ušiju)
Posljednje uređivanje od Peterlin : 17.07.2024. at 07:54
Koristim oko g dana redovito ibuprofen jer stalno imam migrene i tak sad se pitam da nemam možda od ibuprofena glavobolje jer piše da je to učestala nuspojava 1 od 10, pa i simptom predoziranja, još na netu piše da je i simptom povlačenja kada se prestane koristiti... mada imam migrene još od svoje 20e kada nisam koristila nikakve tablete za bolove. Više ne znam kaj da radim, msm nije da mi i pomaže stalno imam osjećaj pritiska i kad bol prođe.
Odi ti lijepo doktoru, trebala bi te poslati neurologu! Provjeri tlak usput
Dotle ti slobodno traži i neurologa
On je rekao da ne vidi potrebe za zahvatom neka nastavim s kortićima.
To je bilo tad u drugom mjesecu ne sjećam se nakon stote prehlade i začepljenosti nosa, ... taj mjesec koristila pomoglo je sa sinusima mislim, ali migrene, povišena temperatura su ostale, a vidim sada da mi je i zubno meso često nekakvo blijedo, a opet testovi i to opsežni su pokazali sve ok osim kao povišene parametre za mononukleozu za kaj sam dobila d vitamin.
Da, imaju taj nastavak za spricanje. Kapi su mjesavina octene kiseline i alkohola i izazivaju osjecaj hladjenja/peckanja.
Jel se za zubni aparatić (onaj obični plastični) uzima dvaput otisak? Jer kad smo joj došli početkom ove godine 1. put je gledala zube (bila je i ct snimka) 2. put je uzela otisak, 3. put je dala aparatić ili uzela otisak, ne sjećam se točno, jer smo i 4. put došle, ali je to valjda bila samo kontrola...hoću reći svi su ovi termini bili oko tjedan do tjedan i pol razmaka...
Ne mogu se nikak sjetit zašto smo išle tri puta. Krivo sam gore zapisala. Tri su puta bila od kojih je prvi gledala snimku zuba, drugi put je uzela otisak, onda se čekalo da hzzo odobri, treći put je dobila aparatić, a četvrti put smo došle tek dva mj poslije na kontrolu.![]()
kaj ne ide retrajner posle metalnog?
kojeg metalnog?
ima ovaj tip
https://images.app.goo.gl/pauBj3pxq1Z1pmns5
pričam krivo, o metalnom fiksnom https://www.google.com/imgres?q=meta...IBYQM3oECBwQAA
Posljednje uređivanje od jelena.O : 15.10.2024. at 11:14
pričam krivp, o metalnom fiksnom https://www.google.com/imgres?q=meta...IBYQM3oECBwQAA
na kontrole se ide svako kolko kaže, da se vidi jel se to poboljšava, treba li urgirati!
Posljednje uređivanje od jelena.O : 15.10.2024. at 11:16
ok zaboravi,
kontrole ima kolko ćesto ortodont veli, da bi se na vrijeme urgiralo
evo ga kažu otisak i zagriz su uzimali, ne znam razliku to dvoje, za aparatić
Posljednje uređivanje od Peterlin : 21.10.2024. at 19:34
Je li netko imao novi covid ove godine? Prolazi me tijelom uz kralježnicu kao neki osjećaj zimice, mada nemam temp, hladno mi je, spava mi se, povremeno suho kašljem. Djeca su mi bila bolesna ranije ovaj tjedan, ovo bi bilo točno vrijeme inkubacije da štogod je bilo sada nastupi i kod mene.
U četvrtak poslijepodne mi je zubarica cistila zubne kanale na donjoj 6 i punila necim.Od tada osjećam konstantnu bol koja popusti nakon lijeka protiv bolova i nako cca 8 sati opet se javi. Je li normalno da bude tako ili bi trebala otici na hitni prijem?
otiđi na hitnu, nije normalno da boli, vjrv nije očišćeno kak se spada il su bakterije našle put, imala sam dosta gnjavaže s kanalima, i ne smije bolit štogod da je
Ako sam koristila kortiće početkom godine i jedna bočica nije iskorištena do kraja ona je sad neupotrebljiva zar ne, najbolje je da je bacim? Ili odnesem u ljekarnu da oni to, ipak je to substanca unutra...
ima nekih kortića napose u tekućem stanju koji imaju rok trajanja od kad se otvore večinom oko 6 mjeseci , tablete imaju rok koji piše na dozi.
ali ako su unepotrebljivi lijekovio slobodno odnesi u apoteku oni zbrinjavaju farmakološke mlijekove,dok prirodne (napr . sirup za kašalj i slično )o ne žele primiti, te možeš u reciklažno ili smeće
meni se čini da je ta zabava pojačala običnu prehladu i sada je to to, grlu treba vremena da dođe na svoje
kod provjere vida za klinku u 3oš su utvrdili da ima lijeno oko odnosno na lijevo vidi gotovo sve i onda na desno gotovo ništa i uputila nas je na pedijatrijskog oftalmologa međutim kad pokušavam naručiti na kbc rebru piše samo okulistika za djecu, ne oftalmologija, jel to to?
Evo, ovako:
Prvo zamoli pedijatricu da ti proba naći termin hitno, to daje bolje rezultate nego kad ti tražiš kao korisnik.
Osim toga, možeš otići "na noge" s papirima tamo u njihovu ambulantu i probaj ih lijepo zamoliti da ti daju neki termin. Rebro, nova zelena zgrada, ne znam iz glave više koji je kat jer su se prije obnove zgrade dosta selili. U predvorju zgrade imaš plan i tamo ti piše. Ova zgrada: https://www.kbc-zagreb.hr/ambulanta-...abologiju.aspx
Treće, odi u Monokl koji je najbliži bolnici (Maksimirska 115) i pitaj koje dane imaju liječnika iz centra za strabizam, pa se naruči. To ćeš platiti, ali to je najbrži način da te pozovu u bolnicu, da obavite sve što se u Monoklu ne može.
Bez obzira gdje obavljaš prvi pregled, može se dogoditi da ne uspijete sve obaviti odjednom. Prvi pregled uključuje opći pregled vida, pa širenje zjenica, pa nešto što se zove crveni refleks i bitna je pretraga baš za ambliopiju (nemoj me pitati detalje, davno sam ja to prolazila sa svojim starijim sinom, ali to je bilo prije 20 godina). Koliko se sjećam, ako je crveni refleks asimetričan, jedno oko je slabije. Za to treba imati opremu i crnu sobu. Po ambulantama kod optičara puno toga nije dostupno. Možda jest u specijaliziranim poliklinikama - evo, Svjetlost mi prva pada na pamet: https://svjetlost.hr/usluge/djeca-i-...abovidnost/138
Kako god bilo, NEMOJTE odustati. Ako se stanje ne može izliječiti, može se popraviti. Još u vrijeme dok je moj sin nosio okluzije (flaster na oku) dobili smo uputu da treba igrati arkadne igrice pol sata dnevno s tim flasterom, da se stimulira lošije oko na brze pokrete i jačanje mišića. Majkemudrage, nitko sretniji od njega, jer taj je s pet godina samostalno znao instalirati igricu, a ja ne znam ni danas... Sad kad sam tražila informacije da se podsjetim, vidjela sam da postoji specijalistički softver za ambliopiju, npr. Revital Vision. Liječnici će znati više je li to primjenjivo za tvoje dijete. Sretno!
Posljednje uređivanje od Peterlin : 19.12.2024. at 07:18
vidim da su za kontrolni pregled kraće liste, onda mi ima smisla prvu kompletnu obradu obaviti negdje privatno i doći samo na kontrolu u kbc? jer ako ima slabovidnost najbolje je da krene s vježbama čim prije
Ja bih u Svjetlosti obavila sve pretrage, dijagnostiku da dosjem do dijagnoze i napokon saznam na cemu sam, ako za ista vrijedi dati novce to je za zdravlje. Vjerujem da bi i taj ludi otac sudjelovao u tom trosku.
A paralelno ganjala preko uputnica.
Ne bih gubila dragocjeno vrijeme da dijete ne ostane uskraceno za vid za cijeli zivot. Nikakvi telefoni, mailovi kad se radi o drz.bolnicama, na noge i tamo direktno moliti.
kod sabola smo sada, dr kaže da je ipak ono što ja imam, kratkovidnost, ali na jednom oku, jer na blizinu vidi, a valjda da ima lijeno oko ne bi ni na blizinu, morat će nosit naočale i to je sve