Jel možda netko nedavno bio u KB Dubrava? Kakva je situacija s parkingom? Zadnje sam tamo bila prije cca 10g i sjećam se da je bila muka za parking.
Jel možda netko nedavno bio u KB Dubrava? Kakva je situacija s parkingom? Zadnje sam tamo bila prije cca 10g i sjećam se da je bila muka za parking.
Hm ja sam prošla nekim dijelom gdje su se natiskali, strepila oće me pričepit kad se okreću, nisam dalje gledala jer nisam vozač pa me to ne zanima.
Hvala na informacijama... Krenut ću ranije pa mogu i dalje parkirati pa 1 stanicu pješke.
Ovisi kakvih bolova....
Brufen 400 ide bez recepta, ali Brufen 600 granule (šumeće) mislim da idu na recept.
Nalgesin isto ide na recept (neke vrste) - pitaj u ljekarni koji je najbolji. Meni taj najbolje odgovara kad me bole kosti, jer to je nesteroidni protuupalni lijek.
Indometacin ide na recept.
Ima i drugih - ketonal neki oblici mogu se kupiti bez recepta itd. a neki idu na recept.
Voltaren - na recept.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.01.2025. at 13:10
Uzela sam 600 brufen granule, a za djecu mi je rekla u ljekarni da samo sirupi s paracetamolom idu na recept. Što još ide za djecu na recept?
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 29.01.2025. at 16:38
ibuprofen 5ml za djecu ?
(sirup)
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 29.01.2025. at 17:45
Voltaren čepići. To smo koristili kod upale uha dok su djeca bila mala. Mislim da je u ono vrijeme išlo na recept, ali nisam sigurna...
Za koju vrstu bolova? Nije svejedno ima li dijete neku gadnu akutnu bol (štajaznam, osim upale uha i zubobolje sinovitis kuka mi pada na pamet - za to je moj sin dobivao ibuprofen u većim dozama, bio je u Klaićevoj) ili kroničnu ako ima npr. juvenilni reumatoidni artritis...
Sniženje temperature i prateću glavobolju.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 30.01.2025. at 08:07
ma strava, vidim da i po razredima dosta djece izostaje, klinac neće špricat nos, razdražljiv je pa za sve galami, onda ga grlo još jače boli, a neće strepsile
Sina( 19 god) nakon prehlade od cetvrtka danas krenulo boljeti uho. U ponedjeljak je nalaz krvi bio uredan. Sada su na hitnoj dali klavophar, ja sam ocekivala antibiotske kapi. Jel zaista neophodan antibiotik?
Posljednje uređivanje od cappy : 30.01.2025. at 19:33
Nalaz krvi kod upale uha gotovo uvijek bude uredan. Sto ne znaci da uho nije jako upaljeno.
Od kud bih netko sa foruma mogao postaviti dijagnozu i znati da li je virus ili bakterija. Ako ste isli na hitnu valjda je dr.napravio pregled i uzeo anamnezu pa zakljucio da postoji rizik da je sekundarna bakterijska infekcija i prepisao antibiotik. Nije u pitanju trogodisnjak koji dobije upalu uha od virusne infekcije jer ne zna puhati nos.
Istina al opet bi se po pretragama trebalo vidjet jel virusna ili bakterijska. Kod nas zaista olako daju antb.
Ako mu je bol toliko jaka i ne prolazi danima, ja bi uzela antb al ako je podnosljivo i zapravo jenjava bol, ne bi.
No uvijek bi moj izbor br 1 bilo kapanje čuvarkuće u uho.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 31.01.2025. at 15:59
Meni je iskreno prilicno zabrinjavajuce da zbog dugotrajne boli vodis odraslu osobu okolo po hitnim sluzbama, i onda propitujes dijagnozu i terapiju. Nije u pitanju vrticarac koji zakuri svaki drugi tjedan, pa svaki put dobije klavocin da se umiri majka. U pitanju je gotovo odrasla osoba , pa neka onda ona donese odluku o terapiji kad je vec isla kod lijecnika po misljenje. Mogu i infekcije bakterijama proci bez antibiotika, ima par mogucih ishoda pa neka onda svatko bira sto zeli.
Naravno cappy da moze, ako je bila virusna.
Sretno i da prodje sto prije!
Zašto se uvijek ugrizem za usta kad žvačem žvakače? Kao da imam tik, ne dešava se kod jela, samo kod žvakača.
Osjetim nakon dva tj prehlade da me grlo boli dok gutam s jedne strane i uho isto, kao da je povezano, i nakapam ovo da mi pročisti uho, ali to tako žestoko peče da to nije stvarno. Mislim da mi i spali kožu iznutra jer mi se već par puta ljuštilo nešto poslije ovih kapi. Je li to normalno?
Bas da se ljusti mi se ne cini normalno. Mene pecka, ali Normison koristim ponekad nakon ronjenja kad osjetim da imam vode u uhu. Bocica mi traje dulje od roka trajanja. Ne znam sto pise za koristenje za vrijeme prehlade.
Nosila sam aparatić ko dijete. Trebalo je biti sve ok. Mada vidim nekad na fotkama da su mi usta nahero. Neću reći ko Tuđmanu, ali jesu lagano jedva primjetno.
Pozdrav.Nova sam ovdje.Zanima me dali ima koga ovdje sa IBS? Dal uopce mogu postaviti tu pitanje o tome?
Hvala.
Nalaz krvi mi je uredan samo mi je enzim ALP nešto snižen (meni je 51, a granice su 54-119). Jel to ok i sta uopce taj ALP znaci?
Hvala!
hoće mi bit kaj ak popijem brufen nakon aspirina? aspirin sam sinoć pila. al čitam po netu da je vrijeme raspada 5 dana. već sam počela krvarit iz nosa jer sam jučer uzela 3 il 4 aspirina. sad ne znam kakav bi efekt imao brufen. jer aspirin i strepsile ne pomažu nimalo. bol u grlu je neopisiva
Nemoj bez konzultacija s liječnikom. To može izazvati alergijske reakcije. https://meddox.com/hr/blog/Smijem-li...zajedno~p13646
Za trenutno olakšanje bolji ti je Tantum Verde za odrasle u spreju. To ima u sebi lidokain koji odlično ublažava tu vrstu bolova lokalno. O ovome je riječ https://pharmeria.hr/products/tantum...uznicu-otopina
Pitaj u ljekarni kako se slaže s drugim lijekovima.
Najbolje bi bilo da odeš doktoru. Možda trebaš antibiotik ako je gnojna upala.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.04.2025. at 10:46
za bol u grlu meni nema do propolis spreja al baš ovoga bez alkohola, ima ga u svakoj ljekarni:
https://ljekarna.online/proizvod/esi...-bez-alkohola/
bolje mi je. otkad sam drmnula brufen. ne znam jel to il 11 sati spavanja s hrpu buđenja. ali nešto je pomoglo. grlo i dalje reže, ali ne onako jako
nemam više temp, grlo postojano crveno i boli, mislila sam da će proć preko noći, uzela sam propolis sprej, dobila sam još preporuku i za isla medic acute. jel ko probao?
sad jedem sladoled, ne znam kolko će pomoć. def najčudniji virus ikad. nikad mi prije grlo nije bilo upaljeno ovoliko osim ako nije bio streptokok
pila sam četiri mjeseca vitamin c doza 1000 mg dnevno i imala sam jednu prehladu u siječnju, za ranije se ne sjećam. morala bih proći onom temom u koju upisujem kada što dobijem. eh sad, kak sam se skinula s vitamina c, jedno dva tjedna poslije me uhvatila ova prehlada baš me dokusurila. iako su je klinci već vrtili tri tjedna. kao da je imunitet značajno oslabio čim sam izbacila vitamine. jel bi to moglo bit tak da se nagli pad vitamina odrazio na tijek prehlade
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 09.04.2025. at 12:25
Nažalost ne mogu reć da je pomoglo. Olakšanje neko možda traje par sekundi. Vjrv je kao što piše za onda kad se grlo istroši govorom i tako blaža stanja. Ovdje je to bilo kao ići sa šalicom vode na požar. Značajno su mi pomogli kolko se sad mogu vratit na ovih tjedan dana jer sam još super promukla i steže me još, ibuprofen i sladoledi i evo ove jake airways žvakače. Čak ne ni strepsils toliko.
ako ništa dosad nije pomoglo, vjerojatno je neki streptokok i nemoj čekati da ga preneseš na djecu nego brzo doktoru.
idem popodne grlo više ne boli al ovaj krajnik je povećan kao i limfa na toj strani, iz nosa neš brutalno izlazi i ne staje, ne spavam već osam dana jer čim legnem krene kašalj, ne znam što je u pitanju, nadam se da nije streptokok
Je li zna netko kad se vraća ginekologija u Zajčevu?
Pozz
pa lili, mislila sam da će proć do sad nije bilo temp osim jel prvi dan, al evo idem popodne, ne mogu govorit već danima
peterlin, to je riješeno
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 10.04.2025. at 13:52
Nadam se samo da te nije dopao apces tonzila obzirom da si toliko dana cekala da krene na bolje.