Stranica 62 od 66 PrviPrvi ... 12526061626364 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,051 do 3,100 od 3278

Tema: Pitanja forumašicama medicinske struke

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jel možda netko nedavno bio u KB Dubrava? Kakva je situacija s parkingom? Zadnje sam tamo bila prije cca 10g i sjećam se da je bila muka za parking.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hm ja sam prošla nekim dijelom gdje su se natiskali, strepila oće me pričepit kad se okreću, nisam dalje gledala jer nisam vozač pa me to ne zanima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Jel možda netko nedavno bio u KB Dubrava? Kakva je situacija s parkingom? Zadnje sam tamo bila prije cca 10g i sjećam se da je bila muka za parking.
    još je veća muka ...
    ako nisi vješta u uskim prolazima između dva auta, ne ulazi na glavni parking
    probaj vani parkirati (iako je to stvarno velika sreća pronaći blizu parking) ili probaj sa stražnje strane (od OŠ Žuti Brijeg), tamo je malo šire

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala na informacijama... Krenut ću ranije pa mogu i dalje parkirati pa 1 stanicu pješke.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Koje se lijekove za protiv bolova može uzeti na recept?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Brufen

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Koje se lijekove za protiv bolova može uzeti na recept?
    Ovisi kakvih bolova....

Brufen 400 ide bez recepta, ali Brufen 600 granule (šumeće) mislim da idu na recept.
    Nalgesin isto ide na recept (neke vrste) - pitaj u ljekarni koji je najbolji. Meni taj najbolje odgovara kad me bole kosti, jer to je nesteroidni protuupalni lijek.
    Indometacin ide na recept.

Ima i drugih - ketonal neki oblici mogu se kupiti bez recepta itd. a neki idu na recept.
    Voltaren - na recept.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.01.2025. at 13:10

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Uzela sam 600 brufen granule, a za djecu mi je rekla u ljekarni da samo sirupi s paracetamolom idu na recept. Što još ide za djecu na recept?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 29.01.2025. at 16:38

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ibuprofen 5ml za djecu ?
    (sirup)
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 29.01.2025. at 17:45

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Uzela sam 600 brufen granule, a za djecu mi je rekla u ljekarni da samo sirupi s paracetamolom idu na recept. Što još ide za djecu na recept?
    Voltaren čepići. To smo koristili kod upale uha dok su djeca bila mala. Mislim da je u ono vrijeme išlo na recept, ali nisam sigurna...

Za koju vrstu bolova? Nije svejedno ima li dijete neku gadnu akutnu bol (štajaznam, osim upale uha i zubobolje sinovitis kuka mi pada na pamet - za to je moj sin dobivao ibuprofen u većim dozama, bio je u Klaićevoj) ili kroničnu ako ima npr. juvenilni reumatoidni artritis...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sniženje temperature i prateću glavobolju.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 30.01.2025. at 08:07

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sniženje temperature i prateću glavobolju.
    https://halmed.hr/upl/lijekovi/PIL/I...enzija-PIL.pdf

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ma strava, vidim da i po razredima dosta djece izostaje, klinac neće špricat nos, razdražljiv je pa za sve galami, onda ga grlo još jače boli, a neće strepsile

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Sina( 19 god) nakon prehlade od cetvrtka danas krenulo boljeti uho. U ponedjeljak je nalaz krvi bio uredan. Sada su na hitnoj dali klavophar, ja sam ocekivala antibiotske kapi. Jel zaista neophodan antibiotik?
    Posljednje uređivanje od cappy : 30.01.2025. at 19:33

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nalaz krvi kod upale uha gotovo uvijek bude uredan. Sto ne znaci da uho nije jako upaljeno.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Nalaz krvi kod upale uha gotovo uvijek bude uredan. Sto ne znaci da uho nije jako upaljeno.
    I mora se liječiti antibiotikom na usta?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

U vrijeme dok su moji jos trošili sirup, na recept je isao sirup Dalsy (brufen) za skidanje temperature i bolove.
    Btw moji nikad nisu nesto pozitivno reagirali na Lupocet, osobito kod visokih temperatura.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj cappy prvotno napisa Vidi poruku
    Vecina upala uha je virusna, samo manji dio bakterijski. Precesto se pribjegava antb za upale uha kod nas.
    To su riieči naseg omiljenog sada pokojnog pedijatra dr.Lučeva
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 31.01.2025. at 11:15

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cappy prvotno napisa Vidi poruku
    Od kud bih netko sa foruma mogao postaviti dijagnozu i znati da li je virus ili bakterija. Ako ste isli na hitnu valjda je dr.napravio pregled i uzeo anamnezu pa zakljucio da postoji rizik da je sekundarna bakterijska infekcija i prepisao antibiotik. Nije u pitanju trogodisnjak koji dobije upalu uha od virusne infekcije jer ne zna puhati nos.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Vecina upala uha je virusna, samo manji dio bakterijski. Precesto se pribjegava antb za upale uha kod nas.
    To su riieči naseg omiljenog sada pokojnog pedijatra dr.Lučeva
    Mi ne pricamo o pedijatriji. Nego o odrasloj osobi staroj 19 godina koja valjda zna ispuhati nos .

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi ne pricamo o pedijatriji. Nego o odrasloj osobi staroj 19 godina koja valjda zna ispuhati nos .
    Istina al opet bi se po pretragama trebalo vidjet jel virusna ili bakterijska. Kod nas zaista olako daju antb.
    Ako mu je bol toliko jaka i ne prolazi danima, ja bi uzela antb al ako je podnosljivo i zapravo jenjava bol, ne bi.

No uvijek bi moj izbor br 1 bilo kapanje čuvarkuće u uho.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 31.01.2025. at 15:59

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni je iskreno prilicno zabrinjavajuce da zbog dugotrajne boli vodis odraslu osobu okolo po hitnim sluzbama, i onda propitujes dijagnozu i terapiju. Nije u pitanju vrticarac koji zakuri svaki drugi tjedan, pa svaki put dobije klavocin da se umiri majka. U pitanju je gotovo odrasla osoba , pa neka onda ona donese odluku o terapiji kad je vec isla kod lijecnika po misljenje. Mogu i infekcije bakterijama proci bez antibiotika, ima par mogucih ishoda pa neka onda svatko bira sto zeli.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Meni je iskreno prilicno zabrinjavajuce da zbog dugotrajne boli vodis odraslu osobu okolo po hitnim sluzbama, i onda propitujes dijagnozu i terapiju.
    Ovo nije ni približno točno, samo nisam pisala sve detalje...Namjera mog pitanja je bila može li općenito neka upala uha proći bez antibiotika, što sam sad dobila odgovor i zahvaljujem se, a naravno da lječenje prepuštam lječnicima.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Naravno cappy da moze, ako je bila virusna.
    Sretno i da prodje sto prije!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Zašto se uvijek ugrizem za usta kad žvačem žvakače? Kao da imam tik, ne dešava se kod jela, samo kod žvakača.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Normison kapi
    Osjetim nakon dva tj prehlade da me grlo boli dok gutam s jedne strane i uho isto, kao da je povezano, i nakapam ovo da mi pročisti uho, ali to tako žestoko peče da to nije stvarno. Mislim da mi i spali kožu iznutra jer mi se već par puta ljuštilo nešto poslije ovih kapi. Je li to normalno?

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Bas da se ljusti mi se ne cini normalno. Mene pecka, ali Normison koristim ponekad nakon ronjenja kad osjetim da imam vode u uhu. Bocica mi traje dulje od roka trajanja. Ne znam sto pise za koristenje za vrijeme prehlade.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zašto se uvijek ugrizem za usta kad žvačem žvakače? Kao da imam tik, ne dešava se kod jela, samo kod žvakača.
    Imaš nesavršen zagriz. Nažalost, znam sve o tome. Kad žvačeš hranu, ne žvačeš na jednu stranu, nego uglavnom na obje, pa to ne dolazi toliko do izražaja. Kad žvačeš kaugumu, premještaš ju po ustima i žvačeš na jednu stranu tj. asimetrično, pa to jače dolazi do izražaja.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nosila sam aparatić ko dijete. Trebalo je biti sve ok. Mada vidim nekad na fotkama da su mi usta nahero. Neću reći ko Tuđmanu, ali jesu lagano jedva primjetno.

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno

Pozdrav.Nova sam ovdje.Zanima me dali ima koga ovdje sa IBS? Dal uopce mogu postaviti tu pitanje o tome?
    Hvala.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nalaz krvi mi je uredan samo mi je enzim ALP nešto snižen (meni je 51, a granice su 54-119). Jel to ok i sta uopce taj ALP znaci?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    Nalaz krvi mi je uredan samo mi je enzim ALP nešto snižen (meni je 51, a granice su 54-119). Jel to ok i sta uopce taj ALP znaci?
    Malo snazen ALP nije dijagnisticki znacajan. Zanemari.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

hoće mi bit kaj ak popijem brufen nakon aspirina? aspirin sam sinoć pila. al čitam po netu da je vrijeme raspada 5 dana. već sam počela krvarit iz nosa jer sam jučer uzela 3 il 4 aspirina. sad ne znam kakav bi efekt imao brufen. jer aspirin i strepsile ne pomažu nimalo. bol u grlu je neopisiva

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hoće mi bit kaj ak popijem brufen nakon aspirina? aspirin sam sinoć pila. al čitam po netu da je vrijeme raspada 5 dana. već sam počela krvarit iz nosa jer sam jučer uzela 3 il 4 aspirina. sad ne znam kakav bi efekt imao brufen. jer aspirin i strepsile ne pomažu nimalo. bol u grlu je neopisiva
    Nemoj bez konzultacija s liječnikom. To može izazvati alergijske reakcije. https://meddox.com/hr/blog/Smijem-li...zajedno~p13646

Za trenutno olakšanje bolji ti je Tantum Verde za odrasle u spreju. To ima u sebi lidokain koji odlično ublažava tu vrstu bolova lokalno. O ovome je riječ https://pharmeria.hr/products/tantum...uznicu-otopina

Pitaj u ljekarni kako se slaže s drugim lijekovima.

Najbolje bi bilo da odeš doktoru. Možda trebaš antibiotik ako je gnojna upala.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.04.2025. at 10:46

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

za bol u grlu meni nema do propolis spreja al baš ovoga bez alkohola, ima ga u svakoj ljekarni:

https://ljekarna.online/proizvod/esi...-bez-alkohola/

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Idi doktoru

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

bolje mi je. otkad sam drmnula brufen. ne znam jel to il 11 sati spavanja s hrpu buđenja. ali nešto je pomoglo. grlo i dalje reže, ali ne onako jako

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

nemam više temp, grlo postojano crveno i boli, mislila sam da će proć preko noći, uzela sam propolis sprej, dobila sam još preporuku i za isla medic acute. jel ko probao?

sad jedem sladoled, ne znam kolko će pomoć. def najčudniji virus ikad. nikad mi prije grlo nije bilo upaljeno ovoliko osim ako nije bio streptokok

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

pila sam četiri mjeseca vitamin c doza 1000 mg dnevno i imala sam jednu prehladu u siječnju, za ranije se ne sjećam. morala bih proći onom temom u koju upisujem kada što dobijem. eh sad, kak sam se skinula s vitamina c, jedno dva tjedna poslije me uhvatila ova prehlada baš me dokusurila. iako su je klinci već vrtili tri tjedna. kao da je imunitet značajno oslabio čim sam izbacila vitamine. jel bi to moglo bit tak da se nagli pad vitamina odrazio na tijek prehlade
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 09.04.2025. at 12:25

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

za bol u grlu meni nema do propolis spreja al baš ovoga bez alkohola, ima ga u svakoj ljekarni:

https://ljekarna.online/proizvod/esi...-bez-alkohola/
    Nažalost ne mogu reć da je pomoglo. Olakšanje neko možda traje par sekundi. Vjrv je kao što piše za onda kad se grlo istroši govorom i tako blaža stanja. Ovdje je to bilo kao ići sa šalicom vode na požar. Značajno su mi pomogli kolko se sad mogu vratit na ovih tjedan dana jer sam još super promukla i steže me još, ibuprofen i sladoledi i evo ove jake airways žvakače. Čak ne ni strepsils toliko.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Nemaš više šta čekati, ajde u doktora

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ako ništa dosad nije pomoglo, vjerojatno je neki streptokok i nemoj čekati da ga preneseš na djecu nego brzo doktoru.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nažalost ne mogu reć da je pomoglo. Olakšanje neko možda traje par sekundi. Vjrv je kao što piše za onda kad se grlo istroši govorom i tako blaža stanja. Ovdje je to bilo kao ići sa šalicom vode na požar. Značajno su mi pomogli kolko se sad mogu vratit na ovih tjedan dana jer sam još super promukla i steže me još, ibuprofen i sladoledi i evo ove jake airways žvakače. Čak ne ni strepsils toliko.
    ako te grlo jako boli, peče, "reže" kad gutaš - onda je upala u pitanju, i tu ti strepsilsi i propolis mogu samo na kratko pomoći
    idi k dr. da pogleda i po potrebi prepiše lijek

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

idem popodne grlo više ne boli al ovaj krajnik je povećan kao i limfa na toj strani, iz nosa neš brutalno izlazi i ne staje, ne spavam već osam dana jer čim legnem krene kašalj, ne znam što je u pitanju, nadam se da nije streptokok

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Je li zna netko kad se vraća ginekologija u Zajčevu?
    Pozz

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

idem popodne grlo više ne boli al ovaj krajnik je povećan kao i limfa na toj strani, iz nosa neš brutalno izlazi i ne staje, ne spavam već osam dana jer čim legnem krene kašalj, ne znam što je u pitanju, nadam se da nije streptokok
    Zašto pobogu ne odeš do dr.?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zašto pobogu ne odeš do dr.?
    Pa napisala je negdje gore (ako sam dobro zapamtila) da je u procesu preseljavanja kartona iz jedne ambulante u drugu. Na njenom mjestu ja bih otišla za vikend na hitnu, ali vjerojatno jako puno ljudi dolazi na tu ideju...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

pa lili, mislila sam da će proć do sad nije bilo temp osim jel prvi dan, al evo idem popodne, ne mogu govorit već danima
    peterlin, to je riješeno
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 10.04.2025. at 13:52

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nadam se samo da te nije dopao apces tonzila obzirom da si toliko dana cekala da krene na bolje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •