Rekli su mi na Rebru da mogu poslati A5 uputnicu da bi dr. na osnovu uzva napravila nalaz kontrole, priložila sam najnoviji nalaz hormona i u mailu postavila pitanje o čvoru... Dotična je dr. samo prepisala nalaz, napisala da terapija ostaje ista i kontrola za godinu dana, moj upit zanemarila...tako da misterij sa čvorom i dalje to ostaje.
cappy ja bih otišla privatno i znala na čemu sam.
Stvarno nam je jadan ovaj zdravst.sustav.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 22.07.2025. at 17:24
Ginekologinja dala otkaz piše mi tim nositelja su mi doktor... kaj to znači? Tko me gleda ak trebam pregled?
I usput kak se zovu one kopčice kaj se metnu na ranu da me bude ožiljak?
Mislis na flastere koji drze rubove rane da zaraste sto ljepse bez šivanja?
To nisu kopče, one metalne kopče sto su se prije koristile fala Bogu iščezavaju.
Ako misliš na ovo https://www.kvantum-tim.hr/steri-str...anje-rana.html ima ih u apotekama.
Da da ne znam kak se to zove... znam sam da je ideja da se spoje mjesta da ne bude ožiljaka. tnx tefil
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 05.09.2025. at 08:35
Frenda ugrizo pas dali mu u hitnoj protiv tetanusa poslali da uzme protiv bjesnoće u mirogojsku, sad mi kaže da nisu jer je Hrvatska slobodna od bjesnoće? wtf jel to točno?
Nisu ga cijepili jer je imao u djetinjstvu cjepivo.
Nego, jel zna neko jel škole pozovu za cijepljenje protiv hpv-a ili to roditelji sami traže doktora?
I da... kako to da su me mogli naručiti na nekim mjestima bez uputnice, a negdje treba obvezno?
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 06.09.2025. at 11:26
Evo gledam i ja... zbog tog što je ko mali cijepljen nisu.
Jel može postojat nešto kao "reuma" kosti stopala? Imala sam ružnu povredu prije 20 g i sad jučer iz čista mira počelo boljet. Nisam udarila, možda samo držala u čudnom položaju, međutim to danas tak boli da gotovo šepam. Ima li neke veze između promjene vremena i kostobolje?
Malom radili kks danas. Dr taman završila smjenu za danas, pa ako netko može bacit oko
(S) Željezo 9 µmol/L 7 - 33
(S) UIBC 37 µmol/L 28 - 68
(S) TIBC 46 L µmol/L 50 - 81
Ggt isto snižen, mchc i urati povišeni. Neće jest pa ono to bi objasnilo ovo troje zadnje, a nema apetit jer je nekaj sa željezom. Tak ja to vidim. Inače imao je hidronefrozu ko beba ali na pretragama poslije nefrolog je rekao da je sve odlično.
Zeljezo mora podic, zaista mu je nisko za dijete. Jel mu dajes crveno meso? Jel hoce junetinu, teletinu?
Ako je tako problematican s hranom, mozda da uzima Kendural C ili nesto drugo za dizanje zeljeza jer on to prehranom nece moci dugo podici.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 09.10.2025. at 19:18
Zuta,
Jel mu radila feritin-zalihe zeljeza?
da, zato izbjegavam piletinu, kuham juhu juneću, radim ćufte, bolonjez, faširance, burgere miješano junetina prasetina, ali slabo jede povrća a kao taj c vitamin treba za apsorpciju, sramežljivo par mandarina u cijelom tjednu pojede
samo obična kks ovo kaj je tu. sad čekam sutra šta će dr reć...
al ne kopčam zakaj samo njemu, istu hranu nudim curama i njemu
Pa valjda zato što on pola toga ne jede i slab je jelac, a da mu daješ vitamin C kao suplement?
Krenula sam suplementirat jučer poslije vađenja dajem one gumene s vitaminima i pro bliss jer su imali želučanu. Sad još dr šta bu rekla, ako ne bude ništa dala osim da pazim na prehranu (moj bože pa pazim) onda ću onaj sirup sa željezom uzet kaj sam vidjela da idr bez recepta. Spravit ću jetru juneću sad rekao je da bi jeo.
Vidi sta ce dr.reci al s obzirom na njegove prehrambene navike jako tesko ce on s prehranom podic zeljezo. Pojasni joj kakav je nejelac jer mozda zena ne zna.
Kad mu se dignr zeljezo, povecat ce mu se i apetit.
Javili mi iz ordinacije dr da je kks prema njima u redu. Naručila sam ga za pregled. Nešta je skromno pojeo sad mesa, prilog rižu ni čuti.
Cekaj zeljezo mu je 9 i pedijatrica kaze da je to ok nalaz, a da ga nije poslala da izvadi feritin? I rekla si joj da sin nema apetita?
Bome ja bih razmisljala o promjeni pedijatrice. Meni se to cini bas povrsnim.
No nisam lijecnik, svatko ima.svoga pa bira jel mu vjeruje ili ne.
Ja sam promijenila djeci i pedijatricu i opcu praksu koji su nam dodijeljeni bili.
Predivnog pedijatra smo imali dr.Lučeva kao i opcu praksu sada. Prezadovoljni smo svi (svi 4oro smo sad).
Nije pedijatrica nego lom, da tražila sam kks na prvom mjestu zbog lošeg apetita..
Ovdje je doktor na specijalizaciji i mijenjaju se ostali svako malo.
Idemo idući tj pa ću vidjet šta će reć, a sirup sa željezom ću ja uzet ovako, ovo mi nema smisla kao što kažeš.
Mozda sam se krivo izrazila.
Htjela sam reci da sam promijenila pedijatricu za djecu (i to vrlo brzo nakon mjesec-dva) i onda smo postali pacijenti krasnog dr.Lučeva.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 10.10.2025. at 21:37
U svakom slucaju bolje i sirup nego nista.
Al ne bo smjeli tako nonsalantno shvatit njegovu mrsavost, smanjen apetit...i smanjen unos nutrijenata opcenito...
Posljednje uređivanje od Lili75 : 10.10.2025. at 21:42
Ne bi, posebno jer je imao to stanje s bubregom nekad...
Izmjenjuju se neke starije doktorice, ona je blokirala i tel pozive i email, nemoguće je uopće doć na red jedino se mogu naručit ili ako je baš hitno,... imaju plakat u čekaoni za aplikaciju, ali ovi stariji svi odreda mrze te aplikacije...
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 11.10.2025. at 10:10
Koji magnezij je najbolji? Treba mi prvenstveno za grčeve u nogama. Gledala sam ovaj https://www.terra-organica.hr/magnez...th-wizard.html
i ovaj: https://www.dm.hr/kal-magnesium-glyc...245390220.html
Ja volim KAL i od njih vecinu toga uzimam. U Lavanda Miji ako ti je nekad usput imas popust na gotovinu u prijepodnevnim satima.
Uglavnom s Kalom neces pogrijesiti a i bolji ti je Mg od 350 onda ne trebas piti dvije dnevno.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 13.10.2025. at 17:29
Nisam.shvatila nina sta su ti rekli u ljekarni.
Mozda su mislili da uzimas sad pojacano Mg radi grceva al 350 x 4 mi se cini debelo preko potrebnog dnevnog unosa pa da treniras za maraton
U tom slucaju bi morala puno vise ovih iz Terre uzet.
Stvar je koliko je preporuka za tebe da uzimas dnevno 200 ili 400 ili 800....a ostalo je obicna matematika.
Ako uzimas jednu od Terre uniiet ces samo 200mg.
Nadam se da razumijes sta hocu reci.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 13.10.2025. at 20:21
Znaci jedna kapsula od Kala sadrzi 350mg, a 1 kapsula od Terre 200mg Mg glicinata. Ostalo je jednostavno.
Ja bi svakako isla na vise od 200mg. To je nista.
Ne, 4 kapsule od Kala sadrže ukupno 350 mg i to je dnevna doza. Tako piše i na ovom linku koji sam stavila gore. Pakiranje od 160 tableta je za 40 dana. Ali ono što mi nije jasno je da u Terri Organici jedna kapsula ima 200 mg i piše da je to maksimalna dnevna doza. I jedno i drugo je magnezijev glicinat. Ne kužim u čemu je razlika. Ja bi radije pila jednu kapsulu dnevno nego četiri ali bojim se da ne kupim neki magnezij koji neće djelovati.
A ha nisam skuzila da 1 kapsula ima tako malo cek samo 87.5 mg Mg??to mi je nesto cudno, nikad kapsule nemaju tako malo Mg. Moj Kal je 1 kapsula imala 200mg, pa sam odjednom pila dvije.
A jacina ti se mjeri samo s mg tako da u Terri ces s 1 kapsulom dobit koliko ti pise 200 a ne 350mg.
Tebi treba vise od 200. Mozes uzet odjednom 2 kapsule od Terre.
Ja sam koristila malat:
https://www.dm.hr/kal-magnesium-mala...245813095.html
Koja je razlika između malata i glycinata? Mislim da sam negdje pročitala da neki uzimaju glycinat ujutro a malat navečer (ili obrnuto?). Na ovom linku uz proizvod se ne spominje da bi se trebao uzimati u određeno doba dana.
Glicinat uzimat navece, a malat ujutro.
Iako ja prva nekad zaboravim pa uzimam kako se sjetim![]()
Za tebe je definitivno Mg glicinat.
Sad si mi dala ideju da ga i ja uzmem navece za dobar san jer djeluje umirujuće,a ovaj moj energizirajuće.