Stranica 8 od 64 PrviPrvi ... 6789101858 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 3188

Tema: Pitanja forumašicama medicinske struke

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo da ispričam kak je danas prošlo u ljekarni kad sam tražila canesten vaginalete...poslije sam se u sebi smijala ali kad sam ušla nije mi baš bilo svejedno....

Naime, čim sam ušla, puna ljekarna i to sve sami muški...već se dvoumim...ali ipak stanem u red i čekam a kad ono na šalteru muški farmaceut, mladi dečko :/ ...... ajoooj, kak bum sad to izvela... u tom mojem dvoumljenju da li da čekam ili da samo izađem iz reda, došla ja na red i onak tiho jedva progovorim kaj trebam, a on me pita (a toga sam se najviše bojala) "terapiju za 3 dana ili za 1 dan?"....ahhh....kaj sad...a nikaj, velim da trebam onu za 3 dana....još me nekaj pital ali bome ga nisam čula kaj, samo sam čekala taj nesretni račun. Ali ajde super, dobila sam ih. :D
    I kad plaćam, vidim krajičkom oka u drugom redu, na drugom šalteru muški na redu a farmaceut ženski, a on zatraži canesten vaginalnu kremu :shock:
    Mislim si ja, o božek, pogle ovoga, došel je kupiti ženi vaginalnu kremu i nabasal na ženskog farmaceuta koja je usput i par pitanja mu postavila....ma bolje da ne razmišljam kak mu je bilo....a jadan......

Uglavnom, ti naši intimni organići nam bome zadaju više brige i problema nego ugode.....

E da, poslije sam to sve ispričala MM i rekla da njega drugi put šaljem po te stvari ako hoće imati redoviti sex life, ako mogu drugi može i on, hihihi.....

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MOŽE LI SE POLJUPCEM OSOBE ZARAŽENEM HEPATITISOM B I C, NA RANICU DJETETOVE RUKICE PRENJETI TAJ VIRUS!!!!!!!

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mene zanima koliko djete koje ima kozice ne smije ići van?
    Svi mi govore dva tjedna jel tako...

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj domy prvotno napisa
    Mene zanima koliko djete koje ima kozice ne smije ići van?
    Svi mi govore dva tjedna jel tako...
    Dijete s vodenim kozicama može zaraziti druge u razdoblju od dva dana prije pojavljivanja osipa do šest dana nakon pojavljivanja prvih mjehurića, ili čak dok se svi mjehurići ne pretvore u kraste.
    To znači da za to vrijeme treba pripaziti s kim je dijete u kontaktu. Inkubacija inače traje od 10 do 21 dana.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Imam jedno pitanje, svekrva je dobila nalaz mamografije i posto ja pojma nemam o tome, dok ne ode doktoru ako moze netko pojasniti otprilike sto to znaci, dakle:

Asimetrična gustoća tkiva - označena je lijeva kućica ( prije toga nista nije označeno )

Gustoća fibrožljezdanog tkiva - 25 - 50%

Piše da se: Preporuča učiniti UZV dojki

Zaključak: BI-RADS - zaokruženo je 0

Pa ako mi netko moze pojasniti sto to otprilike znaci.......

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    MOŽE LI SE POLJUPCEM OSOBE ZARAŽENEM HEPATITISOM B I C, NA RANICU DJETETOVE RUKICE PRENJETI TAJ VIRUS!!!!!!!

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja nisam odgovarala jer nisam sigurna...
    Malo sam srfala po netu.
    Hepatitis B se prenosi preko krvi, spolnim putem, vertikalno (mama-beba), čak se spominju i tetovaže. Nisam našla ništa za slinu.

Hepatitis C samo preko krvi. Ajde ti pitaj nekog na medicinskim portalima, tamo odgovaraju liječnici. Valjda oni znaju.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mislim da su šanse minimalne,ne znam točno u postocima ali npr.prije nekoliko godina dok sam postavljala arterijsku liniju ubola sam se na pacijenta za koje se sumnjalo da ima hepatitis C i HIV,pa sam nakon toga kontaktirala ekipu sa infektologije koji su mi rekli da je šansa vrlo minimalna (nešto sasvim malo u postocima,više se ne sjećam) iako je u pitanju bila njegova arterija i moja vena, te mi nisu niti profilaksu antivirusnu preporučili.
    pretpostavljam da ranica na ruci nije krvarila nego je bila krasta?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Bok svima.
    Sin(4 godine) mi je imao u zadnjih 12 mjeseci 6 bronhitisa,na terapiji je Singulair mini i Flixotide.Doktorica nas je poslala raditi pretrage IgG,IgA,IgM i kloride u znoju.Danas smo dobili nalaze koji su:
    IgG 11.5
    IgA 1.80
    IgM 0.90
    Kloridi u znoju 62.0
    Tek idući četvrtak idemo s tim nalazima na kontrolu ,pa bi molila dali tko zna jesu li nalazi u redu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pitaj na cybermedu dr. richtera

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Seboreični dermatitis vlasišta

Traži se savjet dermatologa!!!

Prije neke 2 godine dijagnosticiran mi je seboreični dermatitis vlasišta. Dermatolog koji mi je i definirao dijagnozu preporučio mi je prirodno pripavljene preparate, koji su jedno vrijeme djelovali. Međutim, nakon nekog vremena, problem se vratio. Inače, svrbež vlasišta i ljuspice bi se intenzivirale pred menstruaciju što je on rekao da je zbog hormona. Nakon što se prirodni preparati nisu pokazali naročito efikasni, na savjet prijateljice sam kupila Neutrogenin T-Gel Total koji mi je pomogao, ali opet efekat je bio kratkog dana.

Trenutno sam u 10. tjednu trudnoće i obzirom da hormoni "divljaju", moj se seboreični dermatitis pogoršao i ne znam čime da ga smirim. Bila sam na pregledu vlasišta u ljekarni i jedna fina teta mi je propisala Rougj Hair Active pjenu (šampon) za vlasište i kapi koje se stavljaju nakon ispiranja kose.

Može li mi neko dati stručno mišljenje o ovim Rougj preparatima odnosno o seboreičnom dermatitisu?

Zahvalna buduća mama

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno ...

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa
    O keloidu ne znam puno, čitala sam na netu nešto i gledala slike.
    Možda statistički pogađa više crnačku populaciju, ali vidim da je česta i kod bijelaca. Spominje se liječenje raznim metodama pa se spominju i kortikosteroidi.

Možda da pitate na medicinskim portalima? Da ne ispadne da nekon reklamiram. može na pp

Kortikosteroidi?? :? ne znam, nisam sigurna...imaju mnoge nuspojave, ne znam kako bi malena reagirala na njih....ne garantiraju uspjeh i broj tretmana ne može se odrediti...stvarno se ne zna mnogo kako ga se riješiti....totalni problem
    gledala sam na netu o keloidu i stvarno malo piše....

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    pitaj na cybermedu dr. richtera
    Pitala sam i nisu baš dobre vijesti.Rekao je da po tim nalazima se radi o alergijskoj astmi i cističnoj fibrozi.Treba ponoviti kloride u znoju i odrediti
    ELASTAZU u stolici.Ako su snižene vrijednosti onda to potvrđuje cističnu fibrozu.Iskreno se nadam da će biti sve u redu.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

HVALA CURE, ma taj dan se ogrebala na fasadu i rana je bila sviježa nije još zarasla ni imala krastu, ona ima 2g, cijepljena ja protiv Hep B, a ja čitala da se slinom na krv može prenjeti a da se Hep u tijelu može dokazati nekad tek 4 mjeseca poslije počinje kao gripa...... :/

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

koji je antibiotik (infekcija gornjih dišnih putova) pogodan uz dojenje ako postoji alergija na penicilin?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cokolado, na stranicama WHO postoji popis medikamenata koji mogu s dojenjem.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    koji je antibiotik (infekcija gornjih dišnih putova) pogodan uz dojenje ako postoji alergija na penicilin?
    Nemoj mi samo reći da ti to liječnik nije sam znao reći. :?

Antibiotik si ionako nećeš sama propisati. (Iskreno se nadam).

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, ovdje je:
    http://www.who.int/child_adolescent_...ents/55732/en/
    Imas cijeli dokument pa tamo mozes naci i listu svih antibiotika kompatibilnih s dojenjem.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja lijecnica prije koju godinu nije uopce niti pokusala naci antibiotik kompatibilan s dojenjem nego je inzistirala da prestanem dojiti. Pa sam morrala sama otkrivati sto smijem a sto ne smijem. Nazalost i to se dogadja.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

da mi liječnik zna reći ne bih tu pitala

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

hvala , potražit ću.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

antibiotik je , predpostavljam, antibacterial?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ispričavam se na tonu, ležim u +40

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je. Mozda da isprintas tu listu lijecniku.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ispričavam se na tonu, ležim u +40
    Oprosti, čokolada, nisam htjela biti gruba, ali se nažalost profesionalno svakodnevno srećem s ljudima koji bi kupili antibiotike kao bombone. Žalosno je da ti doktor nije znao reći.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Curke, jel vrijedi ono da ako je temperatura iznad 39 treba se izdajati i ne dojiti?
    Meni je tako ginić rekao...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Čokolada, predlažem ti da se mailom obratiš u Zavod za kliničku famakologiju Interne klinke Rebro, Ambulanta za farmakoterapiju http://www.zkf.hr/ambulanta.htm, oni su specijalizirani upravo za takve stvari. Probaj ih svakako prije nazvati, možda i tako dobiješ informaciju, mada to u pravilu ne rade.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

eritromicin

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

tnx, vidim po tablicama da on dolazi u obzir.
    Lukina mama, ja dojim i uz visoku temperaturu.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

O.T. ja sam tjedan dana nakon poroda zato što su mi ostavili posteljicu završila u Petrovoj,davali su mi 3 puta dnevnio 3 vrste antibiotika intervenozno, i mala mi je sve to dojila-kada sam ih pitala jer smije ona to dojit, nisu imali pojma, znam da mi je ginekolog rekao da to nije njegov poao i struka :shock: od tog sam poslje dobila ugruške u ruci, a tablete koje su mi dala da pijem za povlačenje maternice nisam htijea pit, plakala sam doma i svađala se s mužem, zvalka razne bolnice i nitko mi nije znao reći jel štete bebi....na kraju kirurg koji mi je u bolnici u Dubravi pregledavao ruku i ugruške rekao da te tablete kod bebe koja doji uzrokuju sužavanje krvnih žila :shock: POLUDILA SAM

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

to nije njegov poao i struka :shock:
    :shock:

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja imam jedno pitanje .
    U srijedu me čopila nekakva temperatura i grlobolja.
    jučer sam bila kod doktorice i rekla da imam bakterisku upalu grla i dala mi sumamed.
    I stvarno me već grlo prestalo i nemam temperaturu.
    Ali jutros se presvlačim i vidim neke prištiće odnosno flekove po sebi.
    I mislim da su to kozice.
    Jer mi je mali sad prije tjedan imao i sad su već gotove, a ja nisam imala ko klinka.
    Sad me zanima jel smijem piti taj sumamed kad imama koze?
    I čula sam da je jako gadno kad si veliki, pa me zanima kja mi je najgore kaj može biti?

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ovako zanima me imala sam kozice evo polako se suše i valjda će uskoro i traste proći.
    E sad me zanima prije toga smo radili na bebi pa smo stopirali zbog kozica.
    I naravno kad prođu bi nastavili.E sad me zanima jer treba neki period proći prije trudnoće, mislim zbog kozica, ili ne treba možemo odmah na posao.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj domy prvotno napisa
    Ovako zanima me imala sam kozice evo polako se suše i valjda će uskoro i traste proći.
    E sad me zanima prije toga smo radili na bebi pa smo stopirali zbog kozica.
    I naravno kad prođu bi nastavili.E sad me zanima jer treba neki period proći prije trudnoće, mislim zbog kozica, ili ne treba možemo odmah na posao.
    Sorry, vidim da ti nitko nije odgovarao.

Nadam se da si dobro i da će ti krastice brzo proći.
    Ne moraš se bojati kozica, radi slobodno na bebici čim budeš u prilici. 8)
    I ako već nisi, pozivam te da nam se pridružiš na Odbrojavanju (forum Prije začeća). Tamo je jako veselo i interesantno. Veselimo se kad koja cura dobije plusić (a nešto ih ima puno u zadnje vrijeme :D ) i tješimo ako moramo sve ponoviti slijedeći mjesec. 8)

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Haj, molim pomoć....

Imam curicu od 4 godine, zdravo i živo dijete...Ali zadnjih tjedan dana nekaj me jako muči ali nju još više.... Naime, svako malo joj se pojave neki prištići ko vodeni, najviše po nogama i to je jako svrbi tak da joj poslije češanja iskoči prava gubica ko npr. od komarca. Za sad je namažem običnim gelom za hlađenje kad je jako svrbi pa joj to ublaži. Jednostavno nemam pojma kaj bi to bilo, nikad nije imala ništ slično. Sad je zdrava pa ne troši ni nikakve lijekove da bi npr. to bila alergija na njih a i inače nema nikakvih alergija. Molim pomoć da li je neko imao slično iskustvo i koja bi bila najbolja krema da je namažem ili ću ipak morati posjetiti pedijatra.

Unaprijed zahvalna.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Haj, molim pomoć....

Imam curicu od 4 godine, zdravo i živo dijete...Ali zadnjih tjedan dana nekaj me jako muči ali nju još više.... Naime, svako malo joj se pojave neki prištići ko vodeni, najviše po nogama i to je jako svrbi tak da joj poslije češanja iskoči prava gubica ko npr. od komarca. Za sad je namažem običnim gelom za hlađenje kad je jako svrbi pa joj to ublaži. Jednostavno nemam pojma kaj bi to bilo, nikad nije imala ništ slično. Sad je zdrava pa ne troši ni nikakve lijekove da bi npr. to bila alergija na njih a i inače nema nikakvih alergija. Molim pomoć da li je neko imao slično iskustvo i koja bi bila najbolja krema da je namažem ili ću ipak morati posjetiti pedijatra.

Unaprijed zahvalna.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Haj, molim pomoć....

Unaprijed zahvalna.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

najbolje ti je otici pedijatru
    jel imala vodene kozice?

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Laura P,

teško je ovako reći što je. Ako ne prolazi već tjedan dana i nije bolje što ju mažeš, svakako odite pedijatrici.
    BTW, čime je točno mažeš?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

...a namažem je običnim gelom koji hladi da joj ublažim svrbež jer je samo najednom počne jako svrbjeti pa mi i ona sama onda veli nek je malo namažem time da se ona nebi jako grebala. Vodene kozice nije još imala. Čak sam i prvo na to posumnjala ali nakon tjedan dana bi se i kozice valjda razvile do kraja da su one u pitanju. Inače se ona dobro osjeća... A očito budem ipak morala kod pedijatra....

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

...a namažem je običnim gelom koji hladi da joj ublažim svrbež jer je samo najednom počne jako svrbjeti pa mi i ona sama onda veli nek je malo namažem time da se ona nebi jako grebala. Vodene kozice nije još imala. Čak sam i prvo na to posumnjala ali nakon tjedan dana bi se i kozice valjda razvile do kraja da su one u pitanju. Inače se ona dobro osjeća... A očito budem ipak morala kod pedijatra....

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

imam pitanje.

već neko vrijeme (mjesec, dva) me bole kažiprst i srednjak lijeve ruke, a sve teže ih savijam. boli me i kad diram veći zglob na prstu, manji ne. boli me sve više.

moj doktor kaže da nije ništa jer on ne vidi ništa neobično (prsti nisu nateknuti) i ne da mi uputnicu. može kakva preporuka, koji doktor, što bi opće moglo biti?

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj LauraP prvotno napisa
    Odi pedijatru jer ovo čime je mažeš ne rješava uzrok već samo simptom svrbeža. Mislim da je potrebno dati neki antialergijski gel. No to će pedijatrica ordinirati.

Neka brzo prođe.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lapis prvotno napisa
    imam pitanje.

već neko vrijeme (mjesec, dva) me bole kažiprst i srednjak lijeve ruke, a sve teže ih savijam. boli me i kad diram veći zglob na prstu, manji ne. boli me sve više.

moj doktor kaže da nije ništa jer on ne vidi ništa neobično (prsti nisu nateknuti) i ne da mi uputnicu. može kakva preporuka, koji doktor, što bi opće moglo biti?
    S obzirom da se radi o ruci i da to već tako dugo traje, ja bih se vratila doktoru i inzistirala da me pošalje dalje na pregled. Imaš na to apsolutno pravo. Pa neka ti onda specijalist nakon pregleda, snimanja ili čega već kaže da nije ništa.
    Dotad maži nekom kremom analgetskog učinka da ublaži bol. Imaš li osjećaj da otiče ili teže savijaš zbog bolova?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Imaš li osjećaj da otiče ili teže savijaš zbog bolova?
    Zbog bolova, ali kad se po noći probudim zbog podoja ili tako nečeg i hoću rukom dići piđamu, onda em boli, em ih jako teško savijam jer kao da su ukočeni.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lapis,

moraš ići doktoru. Ne možeš se tako mučiti.
    A ako ti ovaj doktor i dalje odbija dati nešto konkretno, traži novog.
    Znam kako je to. Ja sam se 13 mjeseci izdajala i imala sam bolove u palcu i šaki zbog pritiskanja ručkice na izdajalici, ali je prošlo ubrzo nakon što sam prestala. Ne znam kako bi izdržala da je i dalje bolilo. (jer tad više ne bih znala uzrok).

uporna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Lapis,
    inzistiraj da te pošalje na dodatne pretrage.
    Ovo što opisuješ može biti upala karpalnog živca (mislim da se tako zove) a često oboljevaju osobe koje puno tipkaju. Zna biti jako bolno i ne prolazi samo od sebe.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ajd' da i tu pitam. U kakvoj su vezi oralni kontraceptivi i antibiotici, konkretno Yasmin i Klavax (klavocin)?

Smanjuje li klavocin djelovanje Yasmina?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

hvala vam objema.

ići ću opet, ako mi neće dati uputnicu, ići ću privatno.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    Ajd' da i tu pitam. U kakvoj su vezi oralni kontraceptivi i antibiotici, konkretno Yasmin i Klavax (klavocin)?

Smanjuje li klavocin djelovanje Yasmina?

Ako čitaš upute na antibioticima, stvarno piše da se preporučuje koristiti dodatnu kontracepciju. To vrijedi posebno za tetracikline,rifampicine i peniciline (Klavocin je među njima). I to ne samo dok piješ antibiotike, ja bih se zaštitila do ostatka ciklusa.

Nije da ima puno slučajeva žena koje su ostale trudne i pile pilule, ali bolje spriječiti....

Stranica 8 od 64 PrviPrvi ... 6789101858 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •