Citiraj ivory prvotno napisa
Citiraj kasiopeja prvotno napisa
ivory, ne bih te htjela obeshrabrit, i nadam se da će se s vremenom naći zamjena za penicilamin, al zasad je zapravo i nema, ja sam se naime puno bavila a Wilsonovom bolesti (dio mi struke a i za diplomski)
i nisam naišla na podatke za zamjenu penicilaminu...
postoji još jedan lijek koji se daje -cink acetat, no neurolog će na osnovi procjene bolesti preporučiti terapiju.

Vrlo je važno provoditi dijetu sa namirnicama osiromašenim bakrom, i to nažalost, cijeli život. ( mogu ti poslat popis namirnica ak slučajno već nemaš)
Vec sam procitala o cink acetatu, ali je na zadnjem pregledu na Rebru koju je MM napravio ovo proljece (24-satni urin + UZV jetre) ustanovljeno da nema niakavih pomaka, odnosno da sadasnja terapija jako dobro djeluje, ali me brine to sto svaki ljek uzrokuje neke nuspojave ako se dugo uzima, pa tako vjerojatno i Penicilamin. One se jos nisu manifestirale, a da budem iskrena neznam ni kakve bi mogle biti.
A sto se tice namirnica siromasnih bakrom, uglavnom znam koje su, ali bi te ipak molila da mi ih posaljes, jer za mnoge nisam sigurna, ustvari razlicite su vrijednosti u nekim tablicama koje sam skidala sa interneta, pa sam zbunjena. Hvala unaprijed