[quote="Lukina mamma"]
Citiraj LauraP prvotno napisa
Haj,

Uz Lactogyn capsule koje se piju 2x dnevno kad nastupe tegobe, izvrsno se pokazao i vaginalni gel Multigyn actigel. Kad ti nastupe problemi, 2-4 puta na dan stavljaj u rodnicu. Potrebna je mala količina. Gel je proziran, bez mirisa i s obzirom da ga se koristi u maloj količini, neće trebati uložak. Mene je spasio. Koristim ga svako malo, čak i poslije odnosa. Djeluje umirujuće. Inače mu je funkcija da održi prirodan zdrav pH rodnice cca 4,1 i spriječava rast patogenih m.o. te njihovo vezivanje i ulazak u stanice sluznice. Uz to, stimulira rast dobrih bakterija (lactobacila) pa je kombinacija s Lactogynom preporučiva.

Ipak ruku na srce, kad napadnu gljivice, najbolje je početi s nekim antimikotikom (Canesten npr.). To će ti farmaceuti u ljekarni dati bez puno pitanja. Medazol nemoj tražiti i nemoj se čuditi kad ti ga nećemo prodati.
Pišem malo kasno, ali tek sad čitam. Sorry...
Puno hvala na savjetu.

E sad, iz tvojeg odgovora se može zaključiti da si farmaceut pa me zanima da li i ove lactogyn kapsule mogu također dobiti u ljekarni bez recepta i bez puno suvišnih pitanja. Čim u ljekarni spomenem vaginalete tad slijede pitanja kao da uživaju u mojoj neugodi, a još nek je ljekarna puna ljudi, e to im je onda fešta.
Nema mi goreg nego kad imam po 100 put potpuno iste simptome i već u detalje znam kaj mi se dešava, a u ljekarni ne mogu dobiti ništa bez recepta, a da nebi bilo puno pitanja. Gin. mi uvijek prepiše isto, ili vaginalete medazol ili rojazol, za MM krema plimycol, par puta kapsule zenafluk (ili kak se već pišu).
Evo upravo danas me opet strefilo isto nakon mjesec dana mira, svrbež, lagano peckanje, brašnasti bijeli iscjedak. Canesten vaginalete budu pomogle za to? Ne bude puno pitanja u ljekarni?