-
Pitanje forumašicama medicinske struke: prije tri godine dobila sam gljivice koje nisam mogla izlječiti godinu i pol. Radila sam briseve koji nisu pokazivali ništa osim gljivica, a meni niikako bolje.... nisam mogla ni hodati koliko mi je bilo natečeno, iscjedak prestrašan, po noći sam se budila koliko mi je bilo grozno i neugodno... dr. tvrdi da mi je takav organizam, da mogu ići na trudnoću. Naravno, imala sam spontani... nije ni čudo kad mi je bilo tako loše.. Pol god. nakon toga na poliklinici su mi ponovili bris i nalazi su pokazali uz gljivice bakteriju viridans, za koju su mi dali klavocin tbl. i klamicin v.kremu. Nakon toga, gljivice su odmah nestale!!!! Dobila bebača, sve pet... i sad prije pet mj. sve ponovo. Nalazi pokazuju samo na gljivice, svi mi tvrde da mi je takav organizam, da bi se na brisu vidjelo da nešto je... a meni loše i preloše... Ne znam što napraviti...je li moguće da mi je viridans,a da se ne vidi na brisu? I još jedno pitanje: je li to zarazno? Pročitala sam da viridans ima u usnoj šupljini, ali da veća količina dovodi do karijesa i gingivitisa ( tako nešto), a ja već duže vrijeme imam problema sa zubnim mesom, a moj muž strašno puno karijesa... je li moguće da se to prenese nekako "dolje"? Pllliiiz, help, želim još dječice, a ne bi htjela izgubiti ponovo bebicu zbog nekakve ljigave bakterije..što da napravim? Da mogu , ušla bih u ljekarnu i sama pitala te iste ljekove, ali oni se dižu samo na recept, a nitko mi ih ne želi pripisati jer brisevi nisu pokazali ništa osim gljivica...
-
Bok drage medicinarke! Pitanje na koje ćete mi vjerojatno moć odgovoriti: Zašto moram raditi analizu sedimentacije krvi dva dana prije mjesečnice, a u sklopu pretraga za MPO?
Moj ciklus je lagano poludio od kad me trudnoća zamara, pa se tako reće od 26 do 31 dan i nisam sigurna kada bih trebala otići izvadit krv? Nitko mi nije znao objasniti zašto je tajming bitan i kakve to veze ima s mojom plodnošću.
Tnx unaprijed i velika pusa!
-
forumašice imam pitanje, da li nektko zna dal šumeće tablete željeza i vitamina c utječu na kontracepcijske pilule? do ginića nemogu doć iduća 3 tjedna, a doktorica u kontra turnusu je dostupna samo za hitne situacije ...hvala unaprijed
-
dobar dan.imam pitanje za nekoga medicinske struke.
u četvrtak mi je dijagnosticiran šarlah,iako još čekamo bris grla,i sada sam doma na antibioticima.doktorica na zaraznoj je rekla da sew vratim ako mi bude gore,a mene od jučer boli oko zgloba na nogama i od jutros sam primjetila laganu sukrvicu kod iskašljavanja.da li je to normalan tijek bolesti ili da se javim u bolnicu?
i još jedno pitanje vezano za djecu da li i one trebaju napraviti bris grla iako nemaju šarlah
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma