Stranica 4 od 66 PrviPrvi ... 234561454 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 3282

Tema: Pitanja forumašicama medicinske struke

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Gago, postavi pitanje na pravnim pitanjima, Minnie prati zakone, nisam sigurna ali mama bebice do 6 mjeseci mislim da ima pravo biti s njom 24 sata, ako doji sigurno. A to da na pretragama mora biti 2 tjedna je glupost, ako imaju gdje biti u Zg, mogli bi vjerojatno većinu odraditi ambulantno, možda ako treba skupljati urin s kateterom ili stolicu i sl. provede dan-dva u bolnici.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ne znam više šta bi rekla.Malena mora bit na gastro....odjelu(ne znam izgovorit).Pa na pulmologiji ako se tako kaže.Pa još neke pretrage,ne znam jer im baš pretjerano nitko nije reko.A sestri je valjda od šoka nestalo mlijeko,veli da nema šta izdojit,tako i da dođe kad poprave auto,ne doji pa ne može bit uz nju.Ne znam.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koliko je točno stara?

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nažalost Gago , neznam nikog na tim odjelima..

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    Vratit će se tek za vikend.Pa će vidjet.Jutros im se dogodila katastrofa.Bura isčupala nar(stablo) i bacila na auto......................
    U usporedbi s ovim oko bebe, to mi se uopće ne čini kao katastrofa. Njihova beba ih treba, trebali bi se boriti za nju.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Dijagnoza potvrđena nakon silnih mučenja njih i malene...

Cistična fibroza!

Sestra dolazi za Zagreb.Pa će ovdje noćiti a dnevno dva sata može biti s malenom.Jer ne doji.Malena je kažu jako vesela čak se i okreče na trbuh sama...
    Ruke mi se tresu ne mogu ni pisat čim se sjetim.
    Koliko toliko su prihvatili situaciju...
    Malena je počela primat terapiju,zasad su glavni problem gušterača i jetra.Bit će još neko vrijeme na promatranju,za ne daj Bože nećeg da bude na sigurnom...
    Hvala svima na podršci i savjetima kad mi je bilo najpotrebnije...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Baš mi je žao to čuti... već sam se nadala da takvo otezanje s dijagnozom znači da to ipak nije to

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Gago, podršku imate i dalje. Ljubite malo zlato i čuvajte je

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Hvala,cure. Da stvarno su otezali s dijagnozom,čak je dr koji ju je operiro tvrdio,zaklinjo se da bezveze rade pretrage jer je on ne bi pustio iz bolnice da ona ima cf....ali sad to više nije važno ko je šta reko,sad su nam druge stvari puno važnije.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

gago, MOLIM TE otvori topic na pravnim pitanjima. koliko ja znam, mama ima pravo biti uz tako malu bebu 24 sata bez obzira na dojenje!

žao mi je da je malecka bolesna.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Joj Gago, tako mi je žao, baš sam bila uvjerena da će sve biti dobro Pusa bebici, držite se!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da li netko zna zašto su povučene "sa liste " D3 kapi za djecu? Znači ne samo da se ih ljekarne više ne mogu nabaviti, nego nisu niti na listi od HZZO.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Imaš na mislim zdravlje djece topic o tome...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

TinnaZ raspolazete krivim informacijama.

Plivit D3 kapi se i dalje nalaze na vazecoj Listi lijekova HZZO-a (zadnja Lista je objavljena 13.03.). Plivinih D3 kapi nema na trzistu posljednjih mjeseci (trebaju doci u ljekarne uskoro) zbog redovne izmjene u procesu proizvodnje.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Plivit D3 nisu povučene s Liste, ne znam odakle takva informacija. Nova Lista lijekova vrijedi od 13.03. i te kapi su i dalje na Listi, ali trenutno se ne proizvode.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno trebam pomoć brzo

cure, trebam pomoć homeopata, ali i ostalih

kćer od 12 godina je zakurila 39 i nakon krvnih i urino pretraga dobila dijagnozu urinoinfekta.
    na početku te priče (prvi dan, ponedjeljak) uzimam po uputi homeopatice pripravak u slučaju vioroze, no kad sam saznala da nije viroza, prestajem to uzimati (nakon jednog dana).

kako maloj nije baš bilo bolje unatoč antibioticima, odemo mi danas u specijaliziranu privatnu kliniku za urinoinfekte i ljudi ustanove da ona uopće nema urinoinfekt, već virozu, najvjerojatnije adenovirus. dijete osim glavobolje nije ni imalo nikakav drugi simptom.
    na kraju priče danas popodne ja kurim 37 i ne mogu stupiti u vezu sa svojom homeopaticom pa pitam - smijem li opet uzimati pilule protiv viroze. pitam jer je napomenula da se ona piju najviše dva dana, pitam i ovo - što s temperaturom u 33 tjednu?

jadna sam i ljuta, imam glavobolju i molim vas da mi pomognete.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

malo sam se skulirala, mućnula glavom, popila homeopatske pripravke i najela se trešanja. temperatura pala, glavobolja prošla.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Imam ja jedno pitanje, pa ako netko zna. . .
    Procitala sam u jednom postu, netko je cuo/nacuo/procitao negdje, da se u vodu za kupanje kapne par kapi cajavca za prevenciju sirenja bakterija.

Pitam zbog moje bebe koja vodi borbu sa E.coli, mogu li ju kupati tako? I mogu li kupiti od DM-ove marke, naime na uputama ne pise da se moze koristiti za kupke. . .

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pina... eterična ulja iz dm-a nisu prava eterična ulja! Mozda po mirisu, ali ne po sastavu.

U bio&bio Ilica 72 imas prava eterična ulja (skuplja su dvostruko) i ona (u adekvatnoj kolicini unutar vode) smiju ici u dodir s kozom.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hvala Anita, ima bio&Bio i blizu na krizanju Selska/Ozaljska pa cu svratiti.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hm, zgodan topic
    Baš lijepo od stučnih forumašica što navrate ovdje .
    Evo i mene sa jednim pitanjem.
    Hormoni(LH,FSH i sl)-svi su ok , a testosteron je malo povišen 3,4 (ref. za žene 0,35-3,1).
    Čekam nalaze slob.testosterona,SHBG,DHEA i još nekih, ali zanima me konkretno da li ovako malo povišen testosteron
    može stvarati probleme kod začeća?
    Koga god pitam da mi kaže nešto o testosteronu i di god pogledam na internetu kaže: muški spolni hormon , toliko i ja znam.
    (ako išta znači-bolujem od hipotireoze, možda je to nekako povezano?)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Suncem.m. prvotno napisa
    Čekam nalaze slob.testosterona,SHBG,DHEA i još nekih, ali zanima me konkretno da li ovako malo povišen testosteron
    može stvarati probleme kod začeća?
    Testosteron je hormon koji kod zena (i muskaraca naravno, zato i jesu "takvi") izaziva "horny" stanje.... mislim da ce to samo pomoci kod zaceca!

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Testosteron je hormon koji kod zena (i muskaraca naravno, zato i jesu "takvi") izaziva "horny" stanje.... mislim da ce to samo pomoci kod zaceca!
    To ja zovem brzim odgovorom. Hvala od
    Znači :D za testosteron (to objašnjava neke stvari )
    hvala

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Naravno, moj odgovor nije stručan, ali kao što si vjerojatno zamjetila iz vlastitog iskustva, on je točan!

Zivjeli testosteroni! :D

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

živjeli :D
    ma meni se nakeko čini da (pogotovo ovako malo povipen) ne bi trebao raditi probleme.
    Hvala ti u svakom slučaju.
    Možda se još neko javi sa kakvom informacijom.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da li netko ima neku informaciju o djelovanju i nuspojavama kreme za kožu kojoj je osnovni sastojak vitamin A.

Moja Ema ima grubu kožu sa sitnim prištićima na obje nadlaktice. Mazala sam ja svime i svačime za atopičnu kožu (Mustela, A-derma, Trixera...). Napretka nije bilo. Inače ima osjetljivu kožu i preko zime grube obraze.

Doktorica nam je za probu dala 10 dana sirupa protiv alergije.
    Napretka nije bilo.

Sad nam je dala da nam u apoteci smućkaju kremu od A vitamina. Mažemo s njom tek 3 dana.

Kod dermatologa nismo bili. Da li da odem ili da mažem s kremom o kojoj neznam ništa (osim da se koristi kod ihtioze), posebno kakve su nuspojeve? Nekako mi zvoni da taj A-vitamin nije baš bezazlen.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Suncem.m, doktorsko pitanje: zašto si uopće radila te pretrage?
    Akne, hirzutizam, neredoviti ciklusi ..., problem sa začećem ... ?

Nema pravila (doktorski odgovor)!
    Povišen testosteron nalazi se u stanjima koja su povezana s otežanim začećem, primjerice PCO. Hipotireoza također, iako ona na drugi način i bez izravne veze s poremećajem spolnih hormona. Međutim, to ne mora ništa značiti.
    Većinom osobe i s takvom "neravnotežom testosterona" (za koju zapravo i ne znaju) postaju bez problema sretne mame.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mami prvotno napisa
    Suncem.m, doktorsko pitanje: zašto si uopće radila te pretrage?
    Akne, hirzutizam, neredoviti ciklusi ..., problem sa začećem ... ?
    U pitanju je problem sa začećem.
    A zbunjuje me to što za PCO čitam da LH i FSH budu u neravnoteži(sad se ne mogu sjetiti ali u lut. fazi jedan mora bit veći od drugog)
    a meni su oni i svi ostali ok.
    Testosteron je malo povišen, TSH je oko 10 ali pijem tablete da ga dovedem u ravnotežu.
    Eto samo me zanimalo da li test. sam za sebe govori nešto.

Hvala mami.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Imam i ja jedno pitanje, pa ako ima netko tko zna...
    koliko je objektivno opasno stanje kad biopsija prostate pokaže loš nalaz i kad preporuče operaciju? Koliko je takva operacija teška? Da li iza operacije uvijek slijedi zračenje? Kakve su prognoze?

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Pina... eterična ulja iz dm-a nisu prava eterična ulja! Mozda po mirisu, ali ne po sastavu.

U bio&bio Ilica 72 imas prava eterična ulja (skuplja su dvostruko) i ona (u adekvatnoj kolicini unutar vode) smiju ici u dodir s kozom.
    Anita, ja sam danas kupila u DM-u ulje cajevca kojeje pravo (ako sam dobro shvatila).
    To nije kao ona ostala njihova etericna ulja, u drukcijem je pakiranju i nalazi se na drugoj polici (medju lijekovima).

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam mislila na to ulje cajavca, nije etericno, od one njihove marke je. Stoji medju vitaminima, dodje 19,xx kuna.
    Zna li netko, da li je netko to radio, da li to mogu kapnuti u vodu za kupanje bebe, zbog E. coli? I koliko?

babylove

Početno

Fidji, probajte mazati sa Balzamom od noćurka, dr Theissa. On je blag,posebno za osjetljivu dječju kožu.

Može mi,molim vas,netko stručan reći što smijem koristiti protiv upale grla i općenito protiv lošeg stanja organizma (umor,vrtoglavica,grlobolja..) s obzirom da dojim. Bojim se da ne prodam boleštinu klincima. Znam da antibiotik ne dolazi u obzir, koristim med,čaj-klasika. Hvala

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

postoji topic http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=707513#707513
    ali da pitam i ovdje da bude brže, ponosna mama je u bolnici i čeka odgovor

ima kroničnu upalu tankog crijeva; sljepljena su joj uz zdjelicu (ili dolje uz zdjelicu; nisam ziher, da ne velim krivo)

uglavnom, treba piti MEDROL 40mg pa će postupno smanjivati dozu
    terapija treba trajati 2 mjeseca
    navodno ima neke sastojke koji mogu uzrokovati zastoj u rastu djeteta ako nastavi dojenje

treba mi dežurni farmakolog, pliz

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Svima unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
    Zbog krvavog iscjetka u 9 tjednu trudnoce bila sam u bolnici i svi su nalazi i brisevi u redu. Ja inace imam vec godinu dana uobicajeni spotting koji se nastavio i u trudnoci, taj mi se smedji iscjedak javio 3 puta sad u trudnoci po 8 dana prvi put, pa tri dana i sad traje 7 dana, s time da je taj teci put bila jedan dan krvava sluz pa sam isla na hitnu.Dakle,svi nalazi i brisevi su u redu, a oni su meni ipak pripisali MEDAZOL vaginalete.Kako sam procitala da nisu preporucljive u ranoj trudnoci,ne znam sto da radim. Ici cu popodne svojoj gin po savjet,ali trebam i vase strucno misljenje.Hvala vam puno svima!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure ne znam dal mi tko mze pomoci. gdje se najbrze moze napraviti elastaza u fecesu u zg? u klaicevoj se ceka preko mjesec dana,..? moze i privatno?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ili možda ovdje?!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nitko u hrvatskoj osim klaiceve a tamo se jako dugo ceka

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

imam i ja jedno pitanje: što na nalazu od vađenja krvi znače MCH, MCHC i MCV

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa
    imam i ja jedno pitanje: što na nalazu od vađenja krvi znače MCH, MCHC i MCV
    MCH, MCHC i MCV su elritrocitske konstante (vrijednosti dobivene računskim putem, a iz njih se može procijeniti karakteristika eritrocita):

MCH = srednji sadržaj hemoglobina u eritrocitu
    MCHC = srednja koncentracija hemoglobina u eritrocitu
    MCV = srednji volumen eritrocita

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sanjam71 hvala

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i drugi put

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

RTG nalaz kaže ovako:
    na snimci lumbalne kralježnice vidljiva održana lordoza. (kužim što je lordoza, jel "održana lordoza" znači OK?)
    Pseudoartroza između hipertrofičnog poprečnog nastavka L5 kralješka i sakruma s lijeve strane.
    rtg status zdjelice i oba kuka u granici normale.

Koliko je nalaz uredan, a koliko bih se trebala zabrinuti?
    Zadnjih 4 tjedna patim od probadajuće, povremene boli u gornjoj lijevoj četvrti gluteusa (da ga što preciznije lociram ) koja se "šeta" više prema kičmi i lijevo prema kuku. Od straha da ne probode (boli kao živac u zubu, ali potpuno nenadano) ne oslanjam se na lijevu nogu, jer kad "uklješti" onda me od boli sruši na pod. Nakon par minuta je OK do slijedeće prilike.
    Nikada me ranije to nije boljelo i prije toga nije bilo nikakve uvertire niti naglih pokreta koji bi, eventualno, pokrenuli taj problem.
    Može li mi netko odgovoriti što kaže nalaz, doc mi radi tek sutra popodne.
    Unaprijed hvala.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a jesi trudna salim se, ne znam ti odgovorit, samo san tila napisat da je i meni bilo identicno tako u trudnoci, posli poroda bi proslo. grozna bol...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj luce2006 prvotno napisa
    a jesi trudna
    Sada to nikako ne bih ni željela jer sam se prekjučer triput poslikala na rtg-u.
    Inače, ne bih se previše ljutila. Što ne znači da bi svi ukućani procvjetali.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    na snimci lumbalne kralježnice vidljiva održana lordoza.
    Održana je ok.

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Pseudoartroza između hipertrofičnog poprečnog nastavka L5 kralješka i sakruma s lijeve strane.
    Dio kralješka (poprečni nastavak) je veći nego bi trebao biti (može biti kongenitalno, urođeno) pa dodiruje sakrum, a zbog toga se na tom mjestu napravi tzv."umjetni zglob" i zbog tog te može boljeti.
    Eventualno možeš tražiti da te pošalje na MR LS kralježnice.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

lidia, puno hvala na odgovoru.
    Jedino što me sada zanima je znači li to ketonal do besvesti (dokle god boli) ili postoji neka druga terapija? Da li je (iz iskustva) to bol koju potiče neki vanjski čimbenik ili jednostavno boli kad mora boljeti?

Što će mi točno reći MR LS kralježnice?
    Mogu li vježbanjem popraviti situaciju?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mislim da vježbanjem možeš smanjiti bolove. Ne znam jel te dr. uputila fizijatru ili neurologu?
    MR prikaže stanje diskova, ako postoji "izbočenje" diska on stisne živac pa to uzrokuje bol (koja se obično "spušta" u nogu).

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nisam još bila kod doca. Sad mi je tek u utorak popodne.

A to, da li mi se bol "spušta" u nogu me i on pitao.
    Ne, uopće mi se bol ne spušta u nogu :/ .
    Drži se visine kuka i to u predjelu gornje lijeve četvrti gluteusa, pa lijevo i naviše, u donji dio kičme. U nogu ne.

Hvala ti još jednom.

Stranica 4 od 66 PrviPrvi ... 234561454 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •