Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3293

Tema: Pitanja forumašicama medicinske struke

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Riješili, kako?

Ja sam zvala polikliniku Misir (svekar je tamo operirao bruh i bio jako zadovoljan), ali je žena koja daje informacije bila iritantna i neljubazna do neba - njihov je stav da se nema tu što čistiti, nego odmah operacija korijena nokta, drugo su sve gluposti. Odustala i otišla u Mediped, za sada više ne boli, vidjet ćemo je li to bila dobra odluka.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Molim može li mi netko stručan reći koliko ima smisla učiniti antibiogram urina zbog nađenih bakterija u mokraći tijekom laboratorijskih pretraga početkom travnja o. g.?

Subjektivno nema nekih teškoća po tom pitanju (učestalosti mokrenja, izgledu urina i sl).
    Pretrage (kompletan lab, lipidni status, ergometrija, UZV srca) su rađene zbog oscilacija krvnog tlaka i povremene tahikardije.
    Kako su svi nalazi vezano uz srce, hematologiju i lipidni status posve uredni liječnik se uhvatio tih bakterija u urinu...

Tlak se u međuvremenu prilično stabilizirao 120/80 - 140/90.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Molim može li mi netko stručan reći koliko ima smisla učiniti antibiogram urina zbog nađenih bakterija u mokraći tijekom laboratorijskih pretraga početkom travnja o. g.?

Subjektivno nema nekih teškoća po tom pitanju (učestalosti mokrenja, izgledu urina i sl).
    Pretrage (kompletan lab, lipidni status, ergometrija, UZV srca) su rađene zbog oscilacija krvnog tlaka i povremene tahikardije.
    Kako su svi nalazi vezano uz srce, hematologiju i lipidni status posve uredni liječnik se uhvatio tih bakterija u urinu...

Tlak se u međuvremenu prilično stabilizirao 120/80 - 140/90.
    Ima smisla. To ja morala uraditi zbog viskokog tlaka. Pošto sve ostale pretrage su bile uredne, morala sam i to uraditi.
    Bakerije ti mogu uzrkovati upalu burega i tu ti tlak raste. I meni se tlak sam od sebe stabizirao na 120/80. A bio je par dana 180/115
    Pošto meni antibiogram bio uredan , morala sam kod gin još napraviti i briseve da se tu nešto nije naselilo jer i to može rad probleme.
    Na kraju mi ništa nisu našli, svi nalazi b.o. a nefrolog je rekao da možda cistitis, možda bubrežna viroza.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala ti zvjerka na odgovoru iz vlastitog iskustva!
    mene ipak zanima mišljenje medicinara - ima li smisla obavljati antibiogram zbog nalaza starih 6 mjeseci s obzirom da je sada sve ok?

(i nije mi jasno nije li liječnik opće medicine trebao reagirati odmah kada je došao nalaz s tim bakterijama u urinu - predložiti antibiogram i eventualno antibiotike?)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •