-
Noa, imam djecu u skoli, pa mi je poznato da do 3 dana izostanka moze ispricati roditelj, pismeno, za vise od tri dana treba ispricnica lijecnika, to je sto se bolesti tice.
Ako roditelj zeli da dijete izostane iz skole zbog neceg drugog, tipa putovanje, onda do tri dana moze izostati s dozvolom razrednika, do 5 s dozvolom ravnatelja škole, a preko 5 dana treba odobriti uciteljsko vijece ili kako se to sad zove.
I da, smatram to bezobrazno kratkim rokom, jer ja djecu prva tri dana bolesti u pravilu ne vodim doktoru. Zapravo izabranu lijecnicu A je vidio zadnji put kad mi je vratila karton prije jedno 2-3 godine, a prije toga nije kod nje bio 5 godina. L ju nije vidio 6 godina, kao ni V. Ne vodim ih privatno, nego doma rjesavamo sve sto se rijeriti moze. I tlaka mi je onda ici po ispricnice. Vodim ih na hitnu, ako su se ozlijedili toliko da smatram da je potrebno da to pogleda lijecnik, kao sto se L nedavno ozlijedio na treningu.
A cak se niti ne smatram nekom teskom alternativkom...
Prema tome rekla bih da bi 5 dana bez lijecnicke ispricnice bio neki minimum, da se mene osobno pita. A ovo o izostancima radi npr. putovanja necu uopce komentirati. Po tome cete ono, al sigurno skuzit kad netko zanemaruje dijete...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma