-
Željko, pusti Google.
Tamo ima svega, a svaka druga je neistina.
Dakle, kod snimanja Pet CT pacijent dobiva radioaktivno kontrastno sredstvo koje se razlikuje ovisno o vrsti karcinoma.
To kontrastno sredstvo ubrzano propada i u roku 24 sata ga više nema u organizmu.
Meni su rekli da se izlučuje mokrenjem.
Pacijenti zrače minimalno tih 24 sata.
Preventivno se ne preporučuje boraviti blizu trudnica.
Ništa drugo.
Pacijent najnormalnije živi i kreće se među ljudima nakon PET CT snimanja.
Ponavljam, sa suprugom sam do sada to prošla dvaput kao pratnja i nikakve posebne upute, osim izbjegavanja trudnica sljedeća 24 sata, nismo dobili.
To su sve najsuvremeniji dijagnostički postupci i vjerujem da su sigurni.
Jesi li obavio snimanje?
Što kaže nalaz?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Obavio snimanje, ali nalaz tek kroz desetak dana, tako da se nadam slijedeći tjedan, da bude stigao na mail, a po cd budem morao ići u Zgb
-
Dijete 6 god.nakon glavobolje i povrcanja i krv iz nosa i opce slabosti radili smo krvnu sliku uz dodatne pretrage po preporuci ljecnika. Rekli su nalaz uredan ali neke stavke ipak odstupaju: kreatin kinaza 52 (75-230U/L), amonijak, amonijev ion 15.2 (24-48umol/L), urea 6.3 (1.8-6.0 mmol/L) ostalo sve ok svasta su mu trazili. Da li ove vrijednosti pokazuju nesto sto bi trebalo dalje istrazivati? Dijete je inace zdravo uz ceste glabobolje i povracanja i krv iz nosa. Godinu i pol dana radimo vec pretrage i imam osjecaj da stojimo na mjestu
Posljednje uređivanje od mašnica : 19.02.2019. at 13:51
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma