Koliko znam postoje dva mehanizma zaštite od UV zračenja u kremama - kemijski i fizikalni. Većina ne želi kreme s kemijskim učnikom za malu djecu. Nanočestice djeluju fizički, ne vežu se kemijski ni za što. Ne znam što je deklarirano tvojim na kremama, ali nanočestice nisu uvijek deklarirane na proizvodima. Ako piše TiO ili ZnO i sl, onda su te čestice u nano-dimenzijama. Isto je i za šminku.
Ja sam u apoteci prije 3-4 godine kupovala za dijete i tražila sam bez nanočestica i apotekarica mi je dala Daylong 30.
https://zdravo.ba/proizvod/ljepota-i...bebe-faktor-30
Piše:
Mikro čestice TiO i ZnO nemaju to djelovanje, ali me apotekarica uvjeravala da je to fizikalno i super. Kad sam otvorila kutiju doma im pogledala detaljno, možeš otvoriti VIŠE O PROIZVODU na linku - piše:Zaštitno djelovanje temelji se na mikropigmentima koji čine fin i gotovo nevidljiv film na koži, odbijaju štetno zračenje, te su potpuno sigurni za dojenčad i osobe osjetljive na kemijske filtre.
Nisam se vraćala u apoteku, malog sam namazala nekoliko puta, ali smo većinom izbjegavali sunce, a ovo je bilo za baš kad moram. Znala sam da nemam neki dobar izbor - ili kemijski ili nano.Sastojci: Zinc Oxide (nano) , Aqua, C-12-15 Alkyl Benzonate, Caprylic/ Capric Triglyceride, Titanium Dioxide ( nano)
Puno šminke i sportske odjeće ima nanočestice integrirane u materijalu, a nije jasno deklarirano.
Posljednje uređivanje od Jelena : 06.07.2020. at 12:15