Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3278

Tema: Pitanja forumašicama medicinske struke

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Nano čestice u kremama za sunčanje, što piše u sastavu?
    Kupila sam dvije dječje Lavozon u Mulleru, u sastavu ništa ne sadrži riječ nano. Da li to znači da ih nema ili može nešto drugo pisati.
    Znam da je na Avenovoj nešto pisalo sa nano particals.
    Itko?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Itko?
    Koliko znam postoje dva mehanizma zaštite od UV zračenja u kremama - kemijski i fizikalni. Većina ne želi kreme s kemijskim učnikom za malu djecu. Nanočestice djeluju fizički, ne vežu se kemijski ni za što. Ne znam što je deklarirano tvojim na kremama, ali nanočestice nisu uvijek deklarirane na proizvodima. Ako piše TiO ili ZnO i sl, onda su te čestice u nano-dimenzijama. Isto je i za šminku.

Ja sam u apoteci prije 3-4 godine kupovala za dijete i tražila sam bez nanočestica i apotekarica mi je dala Daylong 30.
    https://zdravo.ba/proizvod/ljepota-i...bebe-faktor-30

Piše:
    Zaštitno djelovanje temelji se na mikropigmentima koji čine fin i gotovo nevidljiv film na koži, odbijaju štetno zračenje, te su potpuno sigurni za dojenčad i osobe osjetljive na kemijske filtre.
    Mikro čestice TiO i ZnO nemaju to djelovanje, ali me apotekarica uvjeravala da je to fizikalno i super. Kad sam otvorila kutiju doma im pogledala detaljno, možeš otvoriti VIŠE O PROIZVODU na linku - piše:

Sastojci: Zinc Oxide (nano) , Aqua, C-12-15 Alkyl Benzonate, Caprylic/ Capric Triglyceride, Titanium Dioxide ( nano)
    Nisam se vraćala u apoteku, malog sam namazala nekoliko puta, ali smo većinom izbjegavali sunce, a ovo je bilo za baš kad moram. Znala sam da nemam neki dobar izbor - ili kemijski ili nano.

Puno šminke i sportske odjeće ima nanočestice integrirane u materijalu, a nije jasno deklarirano.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 06.07.2020. at 12:15

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •