Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
Uh, ovo je bilo preodurno. Čak i s dodanom aromom. Što ako mi bubrezi ne rade dobro (što ne mogu znati, samo sumnjati). Mogu li mi ovakve šumeće s kalijem zaustavit srce?
Ne boj se, to su male količine... Ne bi oni to prodavali bez recepta da je tako opasno. Popij 1x tjedno ako ti je žao para koje si potrošila na to ili udijeli u dobre ruke.

Protiv stresa skuhaj čaj od mente, matičnjaka ili lavande, uvali unutra žlicu meda (jeftinjara iz Lidla je sasvim ok - trenutno imaju 1200 g za 29,90 kn ) , pa vidi kakvi će ti biti rezultati.

Protiv depresije je također dobar i zeleni čaj, ali to je pravi čaj pa ga nije pametno piti navečer, nego tijekom dana umjesto kave. Kave/kofeina se probaj riješiti ili smanjiti na neku prihvatljivu razinu. Meni je kava fina i nikad je se nisam uspjela riješiti, ali mm je znao imati povišeni tlak, pa smo odustali od svakodnevne popodnevne kave. Sad guštamo 1x tjedno jer nam je fina, a ne zato jer nam mora biti...

Đumbir također volim, a to također djeluju protiv stresa. Za brzu upotrebu možeš uzeti neki čaj u filter vrećicama, a ako se želiš malo više potruditi, uzmi korijen đumbira pa ga naribaj (malo, 1 najmanju žličicu za 1 šalicu) ili odreži tanku ploškicu kao da režeš mrkvu za juhu, prelij vrućom vodom i dodaj meda. Pisali smo već o tome...

Kad koristiš čaj za ublažavanje stresa, dobro ti dođe i ritual pripreme čaja. Zato ja volim svježi đumbir. Ne treba pretjerivati s količinama, jer i đumbir snižava tlak.

Od hrane, protiv stresa je dobra ona čarobna juha od bundeve. Kad nisam jako lijena, ispečem butternut tikvu pa kuham juhu od pirea koji se dobije na taj način. Kad mi se žuri, samo skuham kockice bundeve i komadić luka kozjaka u slanoj vodi, usitnim štapnim mikserom i dodam listić kadulje. U to se može dodati malo mlijeka ili vrhnja za kuhanje, po želji. U juhu se mogu dodati bundevine ili suncokretove sjemenke, zlatne kroglice ili skršena šnitica dvopeka, pa je to potpun obrok idealan za večeru.