I mene muce gljivice, najgori je vrat i ruke. S licem je pocelo onako sa suhim crvenim podrucjima. Privatni dermatolog zakljuci da je kontaktni dermatitis i uz kortikosteroide prolazi
, Nakon tri mjeseca krece opet. I ne prolazi. Kupujem razne skupe kreme u apoteci koje uglavnom ne pomazu. Kao ni prirodne domace kreme. Nesto pomogne u nekim mjerima ali ne prolazi.
Odlucim se preko socijalnog dermatologa odraditi testiranja na alergiju. Kaze mogle bi biti gljivice. Mikroskop potvrđuje, dobijem Lamisil tablete dva tjedna, Travocort kremu 7 dana potom Rojazol do kontrole.
Vrat se oporavi nakon dva dana, lice meko ko u bebe, stime da lice vise nije bilo toliki problem, samo suho pa sam mazala Bephantol za jako suhu kozu (inace suhu kozu imam).
Na ruci bolje, ali ne prolazi. Nakon 7 dana mazem rojazol, ruka pece. Nastavljam travocort jer uputa kaze da moze do dva tjedna. Vrat mazem rojazolom jer je ok. 10ti dan na vrat se vracaju crveni suhi plikovi, ruka nepromjenjena ali i dalje se vidi konkretna sjena.
Danas sam 16ti dan, u utorak sam na kontroli i saznat cu nalaze mikrobioloske pretrage.
Bas me zanima sta ce rec.
Uglavnom, iz pocetka presretna sto je izgleda proslo, svi mi se dive nakon mjeseci mucenja, ali evo ga opet... uzas