U trinaestom tjednu trudnoće mi je odjednom iskočio trbuh i više ništa ne mogu obući, idem na posao u poluraskopčanim hlačama...
Može li mi tko preporučiti dućan s trudničkom odjećom u Zagrebu????? Hitno mi je...
U trinaestom tjednu trudnoće mi je odjednom iskočio trbuh i više ništa ne mogu obući, idem na posao u poluraskopčanim hlačama...
Može li mi tko preporučiti dućan s trudničkom odjećom u Zagrebu????? Hitno mi je...
http://www.mama-nova.hr/
ima i u c&a
U Benettonu se zna naći zgodnih stvari (u Ilici), a ja sam u Nami na odjelu za trudnice sebi kupila par majci peri deri po doista povoljnim cijenama.
Hvala, cure. Jučer sam bila u Nami i Benettonu, a ima tr. odjeće i u Prenatalu. Danas idem u ove druge dućane - koliko stignem. Puse!
Čemu trudnička odjeća? Ja kupujem haljine - duge i široke (na netrudničkom odjelu) i nosim ih i netrudna, a da ne govorim da su redom ljepše pa čak i jeftinije od trudničkih. Za mene je to bacanje novaca (kupovanje trudničkog), ali dobro - neko ne voli haljine, ali i tunika ima na netrudničkom+tajice i eto!
Meni je problem nositi haljine jer buduci da je do nedavno bila zima sam morala nositi najlonke ispod njih, a one su me pak zuljale. Kupila sam dvoje trudnickih hlaca u Nami, nisu bile skupe i to sam ih kupila negdje u 4. mjesecu trudnoce, od onda ih nosim svaki dan pa mi se to dosta isplatilo.
Ma sve je to ok - no meni se nikak ne sviđaju hlače na trudnicama - još ak je preko toga šira i duža tunika onda dobro ali ja najviše volim one haljine rezane ispod grudiju, to mi je romantično i čak sexi. Al dobro - ja sam u ovoj trudnoći baš pukla na izgled - od jutra sam našminkana, pazim na nokte, pazim na kosu - turbo sam šminkerica ali to pripisujem tome što nosim curicu pa imam valjda višak ženskih hormona, u prošloj sam trudnoći nosila dečka i zaista mi izgled nije bio važan - tek toliko.
Ali ta trudnička odjeća je fakat bezobrazno skupa - a kad gledaš skoro niš od toga kasnije ne možeš nositi, pogotovo onaj "Prenatal" - no srećom meni se to niš ni ne sviđa. Ja sam puno tih širih ispod grudiju rezanih haljina našla po raznim dućanima. I dobro se osjećam u njima.
Slažem se ,trudnička odjeća jest grozno skupa, ali je ponekad neizbježna, pogotovo nama koje radimo, a ne možemo baš u svačemu doći na posao. Radovala sam se ljetu, imam hrpu ljetnih haljinica koje su rezane ispod grudi, jučer ih probala i, sve su mi tisne u grudima, di je patent, ne mogu uopće ni zakopčati, a tek sam u trećem mjesecu! Znači, ne gine mi trošak!
Što god nosile, osjećajte se lijepo i udobno, za ostalo je svejedno!
od trudničke odjeće isplati se kupiti 1-2 para hlača, recimo, pristojan jeans plus jedne u boji koja vam leži u postojeću garderobu, pogotovo ako možeš naći one koje umjesto rastezljivog gornjeg dijela imaju široki umetak koji se vezuje na preklop, jer su one udobne i uvijek točno po mjeri od početka do kraja trudnoće. zatim dva para trudničkih hulahopki, jer su "normalne" neudobne nakon nekog vremena, te kvalitetan i udoban grudnjak bez krutih djelova (meni su se sportski pokazali super, al sve ovisi o domenzijama). sve drugo sam kupovala u netrudničkim trgovinama, samo malo duže modele. također, dobra su investicija duge, tanke majice bez rukava, jer su izvrsne za nošenje ispod normalnih majica i džempera koji malo "okraćaju" u trudnoći (umjetnost slojevitog odijevanja spašava), a može ih se nositi i kasnije, i modeli na preklop. u prvoj polovici trudnoće sam nosila svoje normalne hlače uz pomoć elaboriranog sustava gumica u predijelu struka (gumicu kroz otvor za dugme, pa oko dugmeta) i dugu majicu ili košulju preko. cipele s malo pete (ne baš štikle, naravno) čuda čine za okrnjenu eleganciju.
držala bih se podalje od odjeće od nerastezljivih materijala i s puno dugmadi ili patenata, rok korištenja im je vrlo ograničen, i preširokih haljina i ogrtača, izgledaju ko šator.
Eh sad ste popljuvale haljine ko da su neelegantne, šatorske i šta ja znam šta. Ovisi o haljini, moje su elegantne, lijepo padaju, čine me višljom i mršavijom nego što je i ne vidim zašto ne bi tak mogla na posao - gore nabacim kratko rezanu jaknicu....
ma dobro - svako se u nečem dobro osjeća i ne stoji sve svakom, ja se u trudnoći u hlačama osjećam zdepasto, bitno je osjećati se udobno i lijepo i pokušat spojit tu odjeću i sa netrudničkim razdobljem ak se može - bezobrazno su skupi!
Cure ja bi vam samo preporučila da kupujete što manje trudničke odjeće. Sve je tako skupo, a to razdoblje brzo prođe. Ja sam imala jedne trudničke zimske, jedne ljetne hlače, majicu dugih rukava te haljinicu (sve posuđeno). I bilo mi je više nego dosta. Većinu odječe možete kupiti u običnom dućanu po puno manjoj cijeni. Ja sam nosila tunike, ljetne hlače, suknjice gore s gumicom sve iz običnih dućana Strogu trudničke hlače su mi trebale tek zadnja 2 mjeseca trudnoće.
Moram reći da je ovo vrlo individualno - ja već na polovici trudnoće nisam mogla obući niti jedne svoje hlače osim trenerki, onda sam si kupila jedne trudničke traperice u H&M-u i one su mi trajale do kraja trudnoće.
Od netrudničke odjeće meni su bile super majice iz Intimissimi dućana - one malo finije koje su jako rastezljive a kad je sniženje mogu se kupiti za ispod 100 kn. Ja te majice i inače nosim i nosila sam ih u trudnoći, meni se sviđalo da imam usku majicu i s trbuhom do zuba (iako je mm stalno smišljao neke dosjetke na račun stršećeg pupka).
Posljednje uređivanje od frnjok : 30.04.2010. at 17:47
Frnjok imaš pravo. Ja sam nosila i one trake oko stomaka i onda normalnu majicu ispod ili iznad.
upomoć.....tek sam ušla u 7 tjedan, a trbuh (donji dio) mi se već jako poznaje i ništa nemogu obući i sve mi je neudobno....neznam kaj da radim, jeli ovo prerano za kupit trudničke hlače???
obično se svima trbuh pozna tek u 3 mjesecu,i kasnije.....zakaj je to kod mene tak rano......a nisam dobila na kilaži....
Neznam zašto bi bilo prerano, ako su ti stare hlače neudobne.....
Ja sam evo u 17tj i još u starim trapericama, samo sam skinula pasicu i zašila gore pamučni dio (onakav kakav je na kupljenim trudničkim hlačama...).......
Sve je to individualno, nekome treba ranije nekome kasnije........
uh.....pa ak mi trbuh nastavi rasti tom brzinom do 9 mjeseca bum ogromna![]()
ja sam počela s trudničkim hlačama oko 15 tj. jer me stezalo u trbuhu (ili sam si ja to zamislila!). Pogledaj na burzi,sigurno ima rabljene odjeće jer je novo preskupo,osim ako uloviš kaj na rasprodajama.
Ma i nije tak skupo u H&m-u, tko može otići, jel....
Ja sam nekidan kupila jedne duge lanene hlače (29e) + jedne hlače se dobiju gratis (uzela sam bijele tričetvrt za 24eura...)
dakle dvoje hlače za dvijestotinjak kuna.........
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 21.05.2010. at 13:07
osjećam se ko frik, ja bum prva osoba na svijetu koja će kupiti hlače već početkom 7og tjedna
ja sam u 26.tj i isto nist starog ne ide na mene.
ja sam nedavno u prenatalu u west gateu kupila 2 trudnicke majice 80kn kom. i u benettonu traper suknju s onom gumicom gore oko 300kn. ima u angelu u masarykovoj isto trudnicke robe. inace nije bas nekaj ekstra jeftino al svako malo imaju neko snizenje. ja sam nasla super crne hlace s gumicom i veze se kao neka masna umjesto remena i platila 220kn.
za ostao se svercam po normalnim ducanima samo kupujem sve xl i naravno hvatam snizenja jer vecinu necu poslije moci nositi pa mi steta puno love dati.
onaj ducan mama-nova koji je tako razvikan me bas razocarao.sve nesto obicno a cijene su im..ajme.. malo too much!
ja trazim sad neke ljetne traperice ili hlace..jedino kaj mi se sviđa sam nasla u benettonu. jel koja jos negdje vidjela onak trudnicke trapke nekog vise sportskog kroja?
i ja sam relativno brzo kupila jedne trudničke hlače,mislim da je bilo isto negdje oko 7-og tj.jer su mi smetale ove obične u trbuhu,a i ugodnije mi je bilo s tom gumom,a veličina je bila 34/36 tak da se ispod majice i jakne nije vidjelo da su trudničke...sad sam u 32tt i nisam kupila mnogo trudničkih stvari,jer su mi dosta posudile kolegice ili poklonile,a i ja sam zimsko-proljetno-ljetna trudnica,pa mi je žao bacati novčeke za stvari za svako god.doba.eventualno sam kupila u two way-u par tunika,i jedne štofnate hlače u Angelu na 50% sniženju i jednu suknju i to je to.
do sada što sam probala od hlača sve mi smeta.kolika god i kakva god guma bila meni smeta,odnosno mom trbuhu tako da jedva čekam lijepo vrijeme da sam samo u haljinicama
eto.....bila ja prije dva dana u C&A, pa i nije baš da je neki izbor trudničke robe, hlače im uopće nisu lijepe, i imaju uglavnom samo velike brojeve, al ono....stvarno velike...isto tako i majce....ogromni brojevi....na kraju sam kupila samo šos......srećom imaju puno majci, nevezano uz trudnički dio, koje su malo šire dolje pa super stoje u ranijoj trudnoći...dok je trbuh još relativno mali ( ali ga ima :D )
ja isto jedva čekam još toplije vrijeme jer isto namjeravam ljeto provesti u haljinama
btw čula sam da u Prenatalu u Ilici imaju lanenih hlača s gumicom na snižnenju
Ekipica - osim trudničkih hlača - ostalo sam sve pokupovala u "običnim" dućanima. Majice veće veličine - ionako su rastezljive, a i sada su u modi tunike - daklem, kad ne budem trudna nosit ću ih i dalje (samo stavim remen u struk i to je to). U Amadeusu ima predivnih tunika...
A i namjeravam si neke stvarčice sašiti sama.
kad ste počele nositi trudnićke hlaće/suknje?
ja sam počela danasa danas mi je 7+1.....prilično rano, ali već me sve žuljalo
mene neke trudničke smetaju, pa nosim hlače od prije koje imaju malo spušteniji trbuh ( struk), pa ga još malo spustim i ok je.
Ja trudničke hlače nosim skoro pa od početka, 7 sedmica. Kako sam ja mršavica, a odjeća uska većina mojih hlača me neprijatno stezala, a nije mi se dalo hodati raskopčanoj.
Kako sam na mirovanju i ne trebaju mi prevelike količine odjeće ja sam ( lažem mama je) par postojećih hlača, koje sam već solidno iznosala pretvorila u trudničke.
Mislim da je to dobar prijedlog, hlače se u predjelu stomaka ( gdje je rajfešlus) isjeku na polukrug i ubaci se komad rasegljivog pamučnog materijala, može čak od nekog bodija ili slično.
Zanima me gdje bih u Zagrebu mogla naći trudnicku odjeću? Znam za Mama nova u Spanskom i u West gateu, sjećam se da je prije cca dvije godine bio u HM-u (da li Arena ili West gate, ne sjećam se) bio trudnicki odjel.
Imate li još prijedloga?
Trebala bih trudnicke hlače, ali da nisu uske traperice. I majice, možda i neku ljetnu haljinu....
Ja sam sebi zakon stvari uzimala u lidlu nisu skupe i preudobne su. Sada su u dva navrata imali trudnicku odjecu i odjecu za bebice u ponudi. Probaj si to malo popratit ako te zanima
Puno ti hvala!
Dakle, nemaju uvijek trudničke odjeće, već samo povremeno?
Dobili smo za sina dosta dječjih majica iz Lidla i stvarno su kvalitetne.
Ovaj tjedan su u lidlu trudnicke hlače i majice. Vjerojatno je ostalo od ponedjeljka
Ja sam gledala one tajice u Lidlu, i nekako mi se nisu svidjele. Imala sam dojam da uopće nisu rastezljive i da bi bile baš za mršavice...
Brojevi su od 36 do 44, hlače su lagane, nisu uske. Nisam bila u lidlu, gledam u katalogu. Majice su bez rukava
I ja sam u lidlu nakupovala stvari, 3 haljine i dvoje tajica i dobro kazes snelly, crne su malo uske, nikamo ne kuzim kako bi mi trbuh u 7mj trudnoce trebao stati u taj tobolac kad me vec sad ponekad steze. Zato su one svijetlo plave jako udobne.
Sad gledam isto neke hlace u ponudi, ali nemam blizu lidl pa mislim da bum profulala![]()
A ja sam baš samo crne tajice gledala, mislila sam da su sve iste.
Hlače ove sad kao lagane je kupila moja frendica, s veličinu, al kaže da joj se čine jako ogromne i nakon pranja ih je samo spremila u ormar![]()
Bude po brojevima samo treba kopati. Ja isto imam i haljinu i sve je super ugodno
Hlace su u Lidlu mislim od prošlog ponedjeljka. Ja odmah doletila, ali mi kroj nikako ne stoji. Visoka sam 174, 64 kg, morala sam uzeti manji broj, ali me stišću u listovima, a ispod trbuha nabrano jako. Materijal je lagan, ali nema elastina. Isti dan sam ih vratila. Uzela par majica, koštaju 33 kn.
Odjel za trudnice ima H&M na Cvjetnom.
Dolje u podrumu kod odjeće za bebe.
Imaju preslatkih stvari.
Dosta sniženja.
Odlično, puno hvala, Tanči, svakako ću pogledati.![]()
Podižem malo. Mme trudnice gdje kupujete robu? Konkretno trebaju mi udobne hlače za posao i traperice. Davnih godina sm piknula u benettonu termo za zimu predobre su bile..
Koji h&m u Zg je najbolje opskrbljen trudnickom odjecom?
Nisam skroz sigurna, ali mislim da nemaju svi h&m-ovi trudničku odjeću. Dakle, neki uopće nemaju. Ne sjećam se točno, ali mislim da npr. onaj u CC east ima, a onaj u CC west nema. A C&A obrnuto.
Ja sam sebi kupila samo jedne hlače u h&m-u, ostalo sam nabavila rabljeno. A dosta je toga bilo marke prenatal.