Eh, evo i mene...

U špajzi imam:
- obično polubijelo brašno
- namjensko brašno T-550 za dizana tijesta
- oštro brašno bijelo T-400 za prhka tijesta (pite i slično)
- integralno brašno pšenično
- kukuruzno brašno

Također, volim eksperimentirati pa sam isprobala raženo (nije me se dojmilo, tijesta ispadaju kiselo), crno - to je ok T-1000 itd.

Od proizvođača dugo sam favorizirala Čakovečke mlinove. I danas to kupim kad god mogu naći, ali je moje kuharsko i pekarsko umijeće bolje pa mi nije više to tak bitno...

Zaprške na brašnu radim s polubijelim brašnom, AKO ih uopće radim, jer to je rijetko...

Kruh pečem relativno rijetko, ali pogačice pečem u svim kombinacijama. Dizana tijesta (orehnjače, makovnjače, pince i slično) isto redovno pečem stariju i mlađu generaciju (svekrva i moja djeca to obožavaju), kojekakve klipiće i drugo... Za dizana tijesta nije dobro bezglutensko brašno jer se to ne diže, pa koristim namjensko. Nedavno sam dobila na dar "Bakino brašno" (isto namjensko) http://podravski-mlin.hr/brasno/vrst...bakino-brasno/ i podsjetilo me na brašno kupljeno u mlinu, jer to i JEST brašno iz jednog malog mlina... ali nema ga baš svuda za kupiti. Ako ga vidite - nemojte oklijevati...

Kukuruzno i integralna brašna mm kupuje na placu u Utrini kod svoje dobavljačice. Ne sviđa mi se što to brašno dolazi u najlon vrećama, pa ga odmah kad donese prebacim u kutiju za brašno.

Od drugih proizvoda obožavamo kukuruznu krupicu, a i pšenični griz je zakon kod nas doma. Pirovo brašno nisam probala, ali ekstrudirani pir (bezglutenska pšenica) je zakon. Od ovog brašna vjerojatno se mogu raditi proizvodi i za manju djecu... ne znam. Bilo ga je u dm-u za kupiti, pisalo je gore DINKEL, ali dugo nisam njuškala po dm-u pa ne znam čega ima. Ionako previše jedemo...