Čitala sam jako zanimljivu knjigu, o kiselosti i lužnatosti namirnica, koliko se može unaprijediti kvaliteta prehrane vođenjem računa o tome. Skužila sam da se dosta izmjene može napraviti u pogledu korištenja brašna (jedno je jako kiselo, drugo gotovo već lužnato)...inače, kakva vi brašna koristite? Obična bijela, "ošto" i "glatko" ili i neka integralna? Imate li proizvođača koga favorizirate? Osobno, volim Ferinina brašna, a malo-pomalo sam počela uvoditi integralna u prehranu (pizza, palačinke) i čak i nije strašna razlika...imate li vi vaše omiljeno brašno, proizvođača ?

Odgovori s citatom
? Zašto onda na dječjim keksima piše "bez glutena" ? Molim pojašnjenje 
) s bočne strane piše "stupanj kiselosti do...". Inačw, ljestvica kiselosti ide od 1 (najkiselija namirnica) do 8 (najlužnatija/najzdravija namirnica). Tako bijela brašna imaju vrijednost 1-1,5, dok integralna mogu imati 4-4,5 (to već spada u korisnu-zdravu namirnicu)
. Mislim, znala sam da se uvijek veli -"ne jesti bijeli šećer, bijelo brašno (i hm...koje je treće-sol ili mast, nikad to ne znam
), no nisam si to znala točno objasniti zašto ne, dok nisam čitala malo o tome...