Pokazuje rezultate 1 do 50 od 127

Tema: Upis u skolu u koju ne pripadate...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Licorice,
    Ma na kraju ti djdca zapravo vole ici u dvosmjensku nastavu. Velika većina njih.

Sretno vam bilo u odabiru!
    Suzite na dvije škole, raspitajte se za ravnatelje.

Sad u studenome ne vjerujem da je toliko vazno djetetu da zna u koje ce skolu/zgradu ici, pogotovo ako ne ide ni u kvartovski vrtic. A uskoro cete valjda izrodit ideju i finalizirat odluku.

Sto se tice okolisa, mislim da mu previse vaznosti dajes ako mislis da ce djeca u boravku tamo provoditi sate.
    Najcesce se to ni ne stigne, dok djeca rucaju, napisu zadacu u boravku, ostane tek toliko vremena da pogledaju neki crtić i vec vrijeme kuci poc.

Mozda bi bio ok kriterij da dijete moze za godinu dvije samo ici u skolu, da nisu neke velike prometnice od doma do skole, puno semafora, krizanja i sl. jer vrlo brzo dobiju u kontra smjeni izborne predmete a ne mozete izlaziti s posla da bi vozili dijete na njem ili informatiku.

Moji su u velikoj skoli,pa je nesto uvijek u kontra smjeni.

A taj neki nasilnik/nasilnici moze/mogu bit i u skoli s 2 i s 5 razreda, pravila nema.

Sretnoo!
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 09.11.2023. at 21:28

Datum pristupanja
    Sep 2023

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Licorice,
    Ma na kraju ti djdca zapravo vole ici u dvosmjensku nastavu. Velika većina njih.

Sretno vam bilo u odabiru!
    Suzite na dvije škole, raspitajte se za ravnatelje.

Sad u studenome ne vjerujem da je toliko vazno djetetu da zna u koje ce skolu/zgradu ici, pogotovo ako ne ide ni u kvartovski vrtic. A uskoro cete valjda izrodit ideju i finalizirat odluku.

Sto se tice okolisa, mislim da mu previse vaznosti dajes ako mislis da ce djeca u boravku tamo provoditi sate.
    Najcesce se to ni ne stigne, dok djeca rucaju, napisu zadacu u boravku, ostane tek toliko vremena da pogledaju neki crtić i vec vrijeme kuci poc.

Mozda bi bio ok kriterij da dijete moze za godinu dvije samo ici u skolu, da nisu neke velike prometnice od doma do skole, puno semafora, krizanja i sl. jer vrlo brzo dobiju u kontra smjeni izborne predmete a ne mozete izlaziti s posla da bi vozili dijete na njem ili informatiku.

Moji su u velikoj skoli,pa je nesto uvijek u kontra smjeni.

A taj neki nasilnik/nasilnici moze/mogu bit i u skoli s 2 i s 5 razreda, pravila nema.

Sretnoo!
    Možda nisam bila dovoljno jasna. U sve tri škole se dolazi pješice, 10-12 minuta do svake. Prometnica ima koliko ima, to ne možemo izbjeći nikako. Vožnja do škole ne dolazi u obzir. Upravo iz tog razloga ne razmišljamo da ostane u školi u starom kvartu, gdje je i baka, gdje je ekipa iz vrtića i u kojoj će proći testiranje. Ne mogu se na to obvezati. Npr., ja sam danas kod kuće jer sam bolesna i nisam ih vodila u vrtić.

Jednosmjenska nastava nije bitna, ne znam iz čega ste to shvatili. Drugi su mi savjetovali jednu smjenu jer je to kao jedino objektivno, ali to nam tek suzuje izbor na samo jednu školu. I to za onu koju mi se istovremeno savjetuje da ne biram

Način kako provode vrijeme u produženom boravku mi se čini bitan. Ako dijete cijelo vrijeme boravi unutra i sjedi, gleda crtiće, možda bolje da ne biramo boravak. Shvatila sam da imaju barem 1 sat neobavezne igre i kada je lijepo vrijeme da su vani. To je 8-9 sati boravka u zatvorenom!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Licorice prvotno napisa Vidi poruku
    Način kako provode vrijeme u produženom boravku mi se čini bitan. Ako dijete cijelo vrijeme boravi unutra i sjedi, gleda crtiće, možda bolje da ne biramo boravak. Shvatila sam da imaju barem 1 sat neobavezne igre i kada je lijepo vrijeme da su vani. To je 8-9 sati boravka u zatvorenom!
    Bitan je, ali ne bi trebao biti odlučujući u izboru škole. U produženi boravak dijete ide 2, eventualno 3 godine, a osnovna škola traje 8.
    Iz sadašnje perspektive, od produženog boravka (koji vam, čini se, i nije presudan, ako biste mogli i bez njega?) važnija bi mi bila organizacija i kvaliteta nastave u višim razredima. Ali to je nemoguće provjeriti, osim toga, dok dijete doraste do viših razreda, i to se može promijeniti.
    U stvari, čini se da je svejedno koju ćete školu od navedene tri izabrati

Datum pristupanja
    Sep 2023

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Bitan je, ali ne bi trebao biti odlučujući u izboru škole. U produženi boravak dijete ide 2, eventualno 3 godine, a osnovna škola traje 8.
    Iz sadašnje perspektive, od produženog boravka (koji vam, čini se, i nije presudan, ako biste mogli i bez njega?) važnija bi mi bila organizacija i kvaliteta nastave u višim razredima. Ali to je nemoguće provjeriti, osim toga, dok dijete doraste do viših razreda, i to se može promijeniti.
    U stvari, čini se da je svejedno koju ćete školu od navedene tri izabrati
    U produženi boravak je samo u "mom" izboru 3 godine, u druga dva je 4. To sam sinoć vidjela.
    Samo u mom izboru produženi boravak ima po jednog učitelja za svaki razred. U druge dvije razredi se spajaju, nekad već i od prvog razreda.

A što se tiče kvaliteta nastave u višim razredima, evo malo suprugovih razmišljanja i navijanja za školu:

-imaju odlične rezultate na nacionalnim ispitima (natjecanja ne smije spominjati jer zna da to za sada nije relevantno za naše dijete)
    -u višim razredima imaju nastavu u blok satima. Djeci to znači da nose manje knjiga i da u danu imaju maksimalno 3 predmeta za učenje.
    -izborni predmeti nisu u drugoj smjeni nego vezani uz nastavu, imaju ručak u školi. Škola je uvijek ujutro, ali zbog izbornih predmeta djeci nekad počinje u 9:30, što za spavalice zvuči idealno.
    -profesori imaju razna napredovanja u struci, idu na kvizove (pokazao mi je i flimić jednog koji je zaista bio odličan na Potjeri)
    -djeca upisuju željene srednje škole (od kolega direktno, a indirektno, to je dugogodišnja reputacija škole)

I onda ja dolazim i biram školu po vanjskom izgledu

I kako kažem zašto ne želim matičnu školu (tko ju upisuje), tako sam i skeptična prema djeci odvjetnika i političara (i načinu rješavanja problema).
    A u cijelu raspravu sam se upustila jer sam anksiozna ako nas odbiju na mom izboru jer se u školu upisuje najmanje djece (ono što me i najviše privlači).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Licorice prvotno napisa Vidi poruku
    A u cijelu raspravu sam se upustila jer sam anksiozna ako nas odbiju na mom izboru jer se u školu upisuje najmanje djece (ono što me i najviše privlači).
    Mislim da se ovoga ne treba bojati, ako na školu nije baš izričita navala te godine, ne vjerujem da će vas odbiti.

I dalje ostajem pri tome da je između te tri škole mala razlika i da će na kraju zapravo biti svejedno gdje se dijete upiše

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •