Da, ali ima jedna kvaka. U malim školama nastavnici u predmetnoj nastavi teže mogu realizirati punu satnicu pa često moraju raditi na dvije ili čak tri škole. Osim što je to nezgodno jer nisu svaki dan u školi (u slučaju da su razrednici to može biti stvarni problem), često odu sa škole čim im se pruži prilika da negdje drugdje ostvare punu satnicu na jednom mjestu.
To je minus malih škola na koji me davno upozorila jedna kolegica na poslu (dok sama nisam ni razmišljala o tome, jer mi je dijete bilo u nižim razredima), a kasnije sam se i osobno uvjerila u to.
Ne mora to predstavljati ozbiljan problem, ali potencijalno može zakomplicirati neke stvari (a prilikom upisa nema šanse da roditelj zna unaprijed kakav će biti sastav razreda, kako će ih učiteljica hendlati, kako će se to odraziti na razrednu dinamiku u višim razredima, kako će se samo dijete snaći s učenjem i hoće li možda imati problema...)
Naravno da to ne bi trebao biti argument prilikom odabira škole, samo ukazujem na to da ići u malu školu nije uvijek prednost, a hoće li biti ili ne, ne možemo znati pri upisu.

Odgovori s citatom