Kvaliteta nastave je drugo, ali shvatila sam da u ovoj situaciji to nije upitno (uz ubitačan tempo).
I moj sin je išao paralelno na njemački u Sovu iako je učio njemački u školi, ali to je bilo zato jer: 1) poželio je učiti njemački prije nego što su ga dobili u 4. razredu kao drugi strani jezik; i 2) kvaliteta nastave je bila užasna, pa nije imalo smisla prekinuti dodatni njemački. Nagovarala sam ga da se ispiše sa školskog njemačkog, ali nije htio, jer mu je to bila razrednica
Što se tiče engleskog, ni tu nije bila baš neka luda kvaliteta nastave u OŠ, i osjetio je to kad je došao u srednju, ali uspio je sve nadoknaditi, izvježbati (tu je pridonijela i prilično zahtjevna prof. engleskog u gimnaziji), a bogme je i gledanje filmova i serija bez prijevoda imalo značajan utjecaj. Iako se pribojavao engleskog na maturi, riješio ga je izvrsno, i imam dojam da ga sad stvarno dobro zna. Što sam htjela reći... mislim da za dobro znanje engleskog nije nužan "ubitačan" tempo od osnovne škole, i uz prosječnu nastavu taj se jezik može dobro savladati, pogotovo danas kad je sve prožeto engleskim.