Pokazuje rezultate 1 do 50 od 127

Tema: Upis u skolu u koju ne pripadate...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2023

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Kvaliteta nastave je drugo, ali shvatila sam da u ovoj situaciji to nije upitno (uz ubitačan tempo).
    I moj sin je išao paralelno na njemački u Sovu iako je učio njemački u školi, ali to je bilo zato jer: 1) poželio je učiti njemački prije nego što su ga dobili u 4. razredu kao drugi strani jezik; i 2) kvaliteta nastave je bila užasna, pa nije imalo smisla prekinuti dodatni njemački. Nagovarala sam ga da se ispiše sa školskog njemačkog, ali nije htio, jer mu je to bila razrednica
    Što se tiče engleskog, ni tu nije bila baš neka luda kvaliteta nastave u OŠ, i osjetio je to kad je došao u srednju, ali uspio je sve nadoknaditi, izvježbati (tu je pridonijela i prilično zahtjevna prof. engleskog u gimnaziji), a bogme je i gledanje filmova i serija bez prijevoda imalo značajan utjecaj. Iako se pribojavao engleskog na maturi, riješio ga je izvrsno, i imam dojam da ga sad stvarno dobro zna. Što sam htjela reći... mislim da za dobro znanje engleskog nije nužan "ubitačan" tempo od osnovne škole, i uz prosječnu nastavu taj se jezik može dobro savladati, pogotovo danas kad je sve prožeto engleskim.
    Možda sam krivo shvatila, a vidim da sam i krivo prenijela. Ubitačan je jer se u nižim razredima samo igraju i da zapravo pošteno krenu učiti tek od 4. ili 5.
    I da je tako u većini škola jer su udžbenici takvi. Zato ga roditelji podebljaju u nižim razredima kroz dodatno učenje. I to se osjeti kod djece koja nisu učila dodatno.
    Pamtim ove savjete za muziku i film, tako smo i mi učili jezike u školi. Zato njemački nisam nikad pošteno savladala, ali engleski jesam.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Licorice prvotno napisa Vidi poruku
    Možda sam krivo shvatila, a vidim da sam i krivo prenijela. Ubitačan je jer se u nižim razredima samo igraju i da zapravo pošteno krenu učiti tek od 4. ili 5.
    I da je tako u većini škola jer su udžbenici takvi. Zato ga roditelji podebljaju u nižim razredima kroz dodatno učenje. I to se osjeti kod djece koja nisu učila dodatno.
    Pamtim ove savjete za muziku i film, tako smo i mi učili jezike u školi. Zato njemački nisam nikad pošteno savladala, ali engleski jesam.
    Pa općenito se tempo učenja u svim predmetima drastično mijenja prelaskom u 5. razred, ne samo u stranom jeziku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •