Pokazuje rezultate 1 do 50 od 127

Tema: Upis u skolu u koju ne pripadate...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A tek udzbenici od petog navise. Iz prirode u petom niz gluposti. Sad u sestom, udzbenik povijesti mi je najgori, ni glave ni repa.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    A tek udzbenici od petog navise. Iz prirode u petom niz gluposti. Sad u sestom, udzbenik povijesti mi je najgori, ni glave ni repa.
    Daklem, ništa se nije promijenilo od vremena dok su moji sinovi išli u osnovnu školu....

Zaključak (on topic): zapravo je svejedno u koju školu upišemo djecu, na kraju nema velikih razlika. Upisati ih treba u školu koja nam logistički najviše odgovara (lokacija, smjene...), jer sve ostalo je podložno promjenama. Može dijete imati super učiteljicu u prvom razredu, pa ona ode npr. na porodiljni i uleti katastrofalna zamjena, a ti ne možeš ništa nego doma djetetu pomagati da stekne osnovna znanja. Isto je i kasnije - dobri profesori matematike rijetki su kao bijeli slonovi, jer mnogi pmf-ovci rade bolje plaćene i manje zahtjevne poslove. I tako dalje... Sretno svima koji sad imaju djecu u OŠ.

Datum pristupanja
    Sep 2023

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Daklem, ništa se nije promijenilo od vremena dok su moji sinovi išli u osnovnu školu....

Zaključak (on topic): zapravo je svejedno u koju školu upišemo djecu, na kraju nema velikih razlika. Upisati ih treba u školu koja nam logistički najviše odgovara (lokacija, smjene...), jer sve ostalo je podložno promjenama. Može dijete imati super učiteljicu u prvom razredu, pa ona ode npr. na porodiljni i uleti katastrofalna zamjena, a ti ne možeš ništa nego doma djetetu pomagati da stekne osnovna znanja. Isto je i kasnije - dobri profesori matematike rijetki su kao bijeli slonovi, jer mnogi pmf-ovci rade bolje plaćene i manje zahtjevne poslove. I tako dalje... Sretno svima koji sad imaju djecu u OŠ.
    To nam je suprugov kolega nedavno objašnjavao; odlična škola, zaista odlični profesori ali matematika i fizika najslabije karike. Kod mlađeg djeteta su promijenili 4 profesora u jednoj školskoj godini. Kod starijeg su promijenilo nekih 5 ili 6 profesora fizike u dvije godine koliko imaju fiziku. No s druge strane, sve zamjene su bile korektne i sve su odradili.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Licorice prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na iskustvu.
    Mene isto muče te priče oko stimulirajuće okoline. Znam da ne mogu utjecati na sastav razreda i da je čista lutrija što će dobiti. Svakako ne želim djeci školu koja forsira natjecanja. Ne vidim ništa loše da se okušaju u testiranju svog znanja s drugima, ali da to nije prioritet. No bilo bi mi drago da su učenici "bolji" jer je onda u tom razredu i lakše raditi i djeca se međusobno potiču i guraju.

Pogledala sam one erudnike što mi je netko tu predložio. Iznenadio me broj odlikaša. Znam da se pisalo po medijima da ih je svake godine sve više, ali ovo su baš velike brojke. U nižim razredima maltene svi prolaze s odličnim (u ove dvije koje smo muž i ja gledali). U višim razredima je malo šarenije, ali i dalje jako puno odlikaša u odnosu na naše doba.
    Dobro došla u hrvatski školski sustav
    Što se tiče sastava razreda i okoline - zbilja ne znam postoji li osnovna škola koja forsira natjecanja. Prije bih rekla da u nekim školama postoje nastavnici koji to potiču, ali da bi to bila politika cijele škole - ne vjerujem.
    To kakvi su učenici u razredu, može biti dvosjekli mač. Moj sin je u OŠ bio u razredu koji je po učenju bio među najboljima na školi, a po ponašanju i atmosferi jedan od najgorih, jer ih razrednica nije bila u stanju hendlati (a učiteljica u nižim razredima je kumovala takvom razvoju odnosa u razredu).

Citiraj Licorice prvotno napisa Vidi poruku
    To nam je suprugov kolega nedavno objašnjavao; odlična škola, zaista odlični profesori ali matematika i fizika najslabije karike. Kod mlađeg djeteta su promijenili 4 profesora u jednoj školskoj godini. Kod starijeg su promijenilo nekih 5 ili 6 profesora fizike u dvije godine koliko imaju fiziku. No s druge strane, sve zamjene su bile korektne i sve su odradili.
    Bojim se da će ti predmeti biti najslabija karika u sve više škola jednostavno nema nastavnog kadra za te predmete, i užasno ih je teško naći.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Možda se malo popravi situacija s nastavnicima. Državne stipendije od 600 eura 9 mjeseci (u godini) za nastavničke smjerove iz STEM područja čine dobrim pokušajem animiranja studenata. Koliko godina dobivaju stipendiju, toliko godina su obavezni raditi u školi u mjestu prebivališta.
    https://www.srednja.hr/faks/studenti...ak-nastavnika/

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Možda se malo popravi situacija s nastavnicima. Državne stipendije od 600 eura 9 mjeseci (u godini) za nastavničke smjerove iz STEM područja čine dobrim pokušajem animiranja studenata. Koliko godina dobivaju stipendiju, toliko godina su obavezni raditi u školi u mjestu prebivališta.
    https://www.srednja.hr/faks/studenti...ak-nastavnika/
    Te stipendije neće ništa promijeniti. Ljudi će ostati raditi 5 godina, taman koliko im treba da shvate kako je to raditi u OŠ i koliko je kurikul debilno presložen. Zbrisat će čim istekne rok otplate.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Te stipendije neće ništa promijeniti. Ljudi će ostati raditi 5 godina, taman koliko im treba da shvate kako je to raditi u OŠ i koliko je kurikul debilno presložen. Zbrisat će čim istekne rok otplate.
    Nece definitivno riješiti problem, ali ce ga smanjiti. Pogotovo izvan sveucilisnih gradova. Oni koji ne namjeravaju raditi u skoli, otkupit ce vjerojatno brzo svoje vrijeme, sumnjam da ce potrositi sve novce. To ce vjerojatno biti vecinom Zagrepcani, Splicani, Riječani i Osjecani. Od onih koji se zbilja zaposle u skoli, vjerojatno ce ipak dio ostati raditi na skolama. Zamisljam ženu u kasnim 20tim s dvoje male djece u Perušiću ili Bjelovaru ili..., kao kandidata za ostati raditi u skoli.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •