Mislim da znam o koje se tri škole radi
Nisam upućena u sadašnje stanje u tim školama, već neko vrijeme nemam osnovca, ali svojedobno sam pratila i tu temu.
Mogu ti samo reći da se "glas" na kojem je neka škola može jako promijeniti unutar tih 8 godina koliko ti dijete ide u osnovnu školu. Konkretno, škola za koju mislim da je "vaša", a koja kod starijeg stanovništva nikad nije bila na dobrom glasu (zaista nije), zapravo uopće nije tako loša. Dapače, rekla bih da je sasvim solidna.
I ima još jedna stvar. Kod upisa u osnovnu školu svi obično želimo najbolje za svoje dijete, uspoređujemo, provjeravamo detalje... na kraju to zapravo i ne ispada tako presudno. Ako nije riječ o školi u izrazito lošem okruženju ili s lošim kadrom (a takvih je, čini mi se, ipak malo - od ovih koje su vama u razmatranju nijedna nije takva), sve se to uglavnom svodi na neki prosjek. Na puno faktora uopće ne možemo utjecati - promjene nastavnika, sastav razreda i atmosferu u njemu, neke specifične okolnosti...
Meni osobno bi u vašem slučaju najmanje privlačna bila upravo ta treća škola "oduvijek na dobrom glasu" jer imam dojam da se u toj školi previše brinu oko svog "dobrog glasa" pa pretjeruju u zahtjevima. Ali opet, nije ni to 100% provjerena informacija, pa me ne drži za riječ.