-
Nakon razgovora na CZSS-u (o skrbi)
Pomoć cure,to je ujedno i pravno pitanje,pa nisam znala kud točno da ga svrstam
Ovako,nedavno sam obavila razgovor na CZSS-u, a do njega je doslo jer sam predala zahtjev za skrb nad djetetom.U zahtjevu sam predložila da se viđanje između oca i djeteta zabrani (dijete je malo,a imala sam i dovoljno razloga da to napišem).Nakon razgovora sa soc. radnicom ona je na kraju zaključila da stvarno viđanje nije potrebno.Prvo, bila sam šokirana jer to nisa očekivala (u dobrom smislu),ali ne znam kakav je postupak dalje.Da li centar taj zapisnik prosljeđuje na sud?Da li je moguće da se ta odluka centra ,o neviđanju, promjeni?
I nismo uopće spominjali alimentaciju (tatu to jako brine jer se je boji).
-
Osoblje foruma
Odluka centra, mislim da je pravovaljana, ali je i temelj za provođenje sudskog razvoda braka...ispraviti će me cure sa više pravnog iskustva.
I sve se da promijeniti, ali to znači da se postupak kod centra mora pokrenuti ispočetka i onda roditelj kojem nisu omogućena viđenja sa djetetom, mora proći neke ekstra razgovore i procjene...
Što se tiče alimentacije, jedna od cura sa foruma mi je rekla da su joj rekli (ajme!!) da drugi roditelj mora plaćati alimentaciju (barem minimalnu), odnosno alimentacija mora biti dogovorena (možda je ne mora plaćati...). Ono isto što se time povlači je da PLAĆANJE alimentacije povlači i mogućnost viđanja sa djetetom...eh sad...eto ti početka...
-
meni je samo poznato ono "alimentacije se ne mozete odreci"... kako to ide kad roditelj nema prava...pa mozda nema ni obveza?
ne znam, ali zelim puno srece
-
Alimentacije se nikako ne može odreći, bez obzira na (ne)viđanje djeteta. Ona je pravo djeteta, a ne roditelja. Ali, isto tako, ne može se odreći niti susreta i druženja roditelja s djetetom. Susreti se jedino mogu ZABRANITI, ali za to mora postojati pravna osnova tipa zlostavljanja, zanemarivanja i sl.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma