-
Izlazak van po vrućini
Da li u vašim vrtićima djeca izlaze van kada su ovako velike temperature?
Ajde još prije podne, ali evo naš vrtić je cijeli prošli tjedan puštao djecu van, a vani je bilo u prosjeku 35 stupnjeva.
Puštaju ih odmah nakon užine, znači negdje oko 15:30.
Meni to zaista nije u redu.
Kako je kod vas?
-
od L. grupa ide svaki dan prijepodne dok veći idu i prijepodne i poslijepodne....
naš vrtić nema klimu i grozno je unutra,tak da vjerujem da im je ljepše vani u hladovini gdje ipak ima više zraka
tete ih mažu sa spf +50 i svi imaju kapice, i velim, uvijek su u onom dijelu dvorišta gdje je hladovina
i non stop ih nalijevaju sa vodom....
meni je to ok...
-
Osoblje foruma
ako ne gore na suncu, puno mi je draže da su vani nego unutra
-
Naše tete ne mažu s ničim, moj malac ima 3,5 godine i već je par puta bio bez kape, ja pitam tetu zašto i dobijem hladan komentar "da ga ja moram naučiti da pazi i raspoznaje svoje stvari".
I ja ga učim tome, ali on je mali i stvarno ne razumijem da joj je tako teško nabiti mu tu kapu na glavu.
Onda opet kažem da mu pomogne, a ona veli da mu govori, ali da on ne reagira, znači svjesno ga pušta bez kape.
Prošli tjedan dođem po njega, a on crven ko' paprika.
Mislim i na moru kada smo i doma ne idemo po takvim vrućinama ni na plažu ni u park, pa mi je nekako bilo logično da se i vrtići pridržavaju toga, no izgleda da sam u krivu.
Kužim da je njima lakše kada su oni vani, ali stvarno je vruće.
-
Osoblje foruma
opa jel tebe brine vrućina ili sunce
nikako nije isto
djeca odlično podnose vrućinu
ali u hladu
-
moja se iz jednog područnog preselila u drugi područni koji ima puno više prostora u hladu. prošle godine je bilo u redu. kremu za sunce sam odnila, kapu sam joj nabila na glavu, ali uglavnom su u hladu. Bolje da je vani. Ali, kao što rekoh kod nas je uglavnom hlad
-
evo kaže Mo da poslije spavanja nisu bili vani.
-
Danas su mi rekli u vrtić da su dobili naputak da ne smiju djecu izvoditi van nakon 10:00 h (Zg) i klinci su mi potvridi da su bili vani samo jednom i kratko.
-
Osoblje foruma
i naši su bili samo ujutro
-
ja bi mozda rade da su na terasi u hladu na 35, nego u sobi s klimom na 18 :/
-
I kod nas djeca u vrtiću idu jedanput van. I to nakon doručka dok nije vruće. Ja svoju curicu ujutro obavezno namažem sa faktorom 50 pa ako je još i teta namaže super. A ako ne mažu tete onda barem sam mirna da bar nekakvu ima zaštitu.
-
Mislim da je pametno da djeca u vrtic dodu namazana, jer vecina krema pocinje djelovati tek nakon 30 minuta, pa bas i nema puno pomoci od kreme koju tete namazu pred sam izlazak.
-
Naši idu van ujutro oko 9 pa negdje do 10,30. I to je to. Popodne neidu iako ima dosta hlada na dvorištu. Naravno, tete stalno napominju da djecu namažemo doma i da obavezno imaju šešir ili šiltericu.