Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Uplata novčane pomoći grada Zagreba za rođenje drugog djeteta

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Uplata novčane pomoći grada Zagreba za rođenje drugog djeteta

Ispričavam se ako otvaram temu na pogrešnom mjestu. Zanima me kakva su Vaša iskustva vezana za isplatu novčane pomoći grada Zagreba za rođenje drugog djeteta. Naime kako znate za drugo i treće dijete novac se dijeli u godišnjim ratama, pa me zanima da li ste novac dobivale u mjesecu kada je dijete rođeno ili ...
    Unaprijed hvala na svim odgovorima!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dobije se recimo sad u 4 mjesecu, a nagodinu opet u 4. mjesecu ( mjesec dana nakon predaje)

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi smo za treće dijete dobili cca mjesec dana nakon predaje zahtjeva, to je bilo u 11-om mjesecu. Pretpostavljam da ćemo ove godine onda drugu isplatu dobiti opet u 11-om mjesecu. Vidjet ćemo. Za drugo dijete smo još po starom dobili sve odjednom, nevjerojatno kako brzo mijenjaju pravila, ali nema veze. Samo da potraje.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A ja ima jedno pitanje vezano za to.Što mi sve od papira treba za treće dijete?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ana.m vidi ovdje http://www.zagreb.hr/default.aspx?ID=5723 na dnu je link za preuzimanje zahtjeva u kojem piše što ti treba

1. POPIS DOKUMENATA POTREBNIH ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA POMOĆ ZA OPREMU NOVOROĐENOG DJETETA, KOJE JE POTREBNO PRILOŽITI UZ ZAHTJEV U PRESLICI I ORIGINALU:

a) Dokaz o državljanstvu (Domovnica ili osobna iskaznica ili putovnica) - za roditelja
    podnositelja zahtjeva
    b) Dokaz o prebivalištu (Uvjerenje o prebivalištu) - za oba roditelja i svu djecu navedenu u
    zahtjevu (ne starije od 6 mjeseci)
    c) Izvadak iz matice rođenih ili Rodni list - za svu djecu navedenu u zahtjevu (s upisanim datumima rođenja roditelja, sve potrebne promjene u dokumentima u slučaju razvoda braka ili sklapanja braka ili promjene imena ili prezimena)
    d) Uvjerenje o boravku, putovnica s važećom klauzulom odobrenja boravka ili osobna iskaznica stranca – za roditelja stranog državljanina
    e) Upravna pristojba u iznosu od 20,00 kn
    f) Ostali dokumenti ovisno o okolnostima (pravomoćna presuda o razvodu braka, pravomoćno rješenje o posvojenju ili uvjerenje o istom ili ostali dokumenti na traženje referenta)

2. UZ ZAHTJEV JE POTREBNO DATI NA UVID:
    a) Matični broj građana
    - za novorođeno dijete uvid u originalno Uvjerenje o MBG iz MUP-a
    - za roditelje i ostalu navedenu djecu uvid u bilo koji originalni dokument s MBG-om
    b) Kartica tekućeg računa ili kartica žiro računa ili štedna knjižica - roditelja
    podnositelja zahtjeva

Napomene:
    1. Uz zahtjev je potrebno priložiti originalne dokumente koji se daju na uvid uz preslike (kopije) dokumenata koje ostaju uz zahtjev, ili preslike (kopije) ovjerene kod javnog bilježnika.
    2. Ukoliko je roditelj podnositelj zahtjeva oslobođen plaćanja upravne pristojbe, umjesto upravne pristojbe treba donijeti Potvrdu nadležne Porezne uprave za oslobođenje od plaćanja upravne pristojbe ili dokaz oslobođenja po drugom osnovu.
    3. Informacije na tel.: 6100-384, 6100-393 i 6100-347.
    Zahtjevi se predaju Gradskom uredu za zdravstvo i branitelje, na adresi Vodnikova 14, u roku od 6 mjeseci od dana rođenja djeteta.

Samo bih napomenula da vam sada trebaju 2 primjerka uvjerenja o prebivalištu jer se jedan predaje na HZZO, a jedan u Vodnikovu. Tako da ne predate original na jedno mjesto (kao ja, tj. MM na HZZO) pa morate opet u red u Petrinjsku

I po novom i za prvo dijete ide na 3 rate.

I da se malo požalim, moja pokojna Leona za grad Zagreb nije ni postojala, David je po njima moje prvo dijete :uopćeneznamkojismajlićdastavim:
    Posljednje uređivanje od kljucic : 15.04.2010. at 10:21

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ključić hvala ti.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da i na MUP-u nam je službenica odmah dala mislim 3 originala, žena je znala za što nam treba pa nismo morali specijalno naglašavati jer nismo niti znali koliko nam ih treba.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da li se za drugu ratu također mora predati zahtjev ili se automatski isplaćuje?

Ključić, žao mi je zbog nepriznavanja Leone. Da li se može što napraviti po pitanju osvještavanja Poglavarstva? Da svi šaljemo mailove? Što misle administratori?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ključić žao mi je. Mada sam ja znala za to, jedna cura mi je rekla, koja je dobila treće dijete, a prvo joj je umrlo prije rođenja trećeg. Isto joj nisu priznali dijete kao treće nego kao drugo.
    Da. žalosno!

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ključić, čitam i ne vjerujem da ti neće priznati prvo dijete, stvarno su bezobrazni, ma svašta bih još napisala, gdje to piše da se ne priznaje, ima neki akt o tome ili....................

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

marijap rate idu automatski, ne treba zahtjev

kovrčava to nepriznavanje je temeljem ove odredbe http://www1.zagreb.hr/slglasnik.nsf , a konkretno ovaj dio:

Članak 2.
    Pravo na pomoć za opremu novorođenog djeteta može ostvariti i koristiti roditelj:
    - za dijete rođeno od 1. ožujka 2006. godine;
    - koji je državljanin Republike Hrvatske, s neprekidnim prebivalištem u Gradu Zagrebu najmanje pet godina prije rođenja toga djeteta i koji, nakon rođenja toga djeteta i u vrijeme podnošenja zahtjeva, prebiva u Gradu Zagrebu.
    Visina novčanog iznosa pomoći za opremu novorođenog djeteta ovisi o broju malodobne djece roditelja podnositelja zahtjeva koja s njim žive u zajedničkom kućanstvu.
    U broj malodobne djece ubrajaju se i malodobna djeca roditelja podnositelja zahtjeva rođena prije 1. ožujka 2006. godine.
    Pomoć za opremu novorođenoga prvog i drugog djeteta roditelju podnositelju zahtjeva pripada u jednokratnom iznosu.
    Pomoć za opremu novorođenoga trećeg i svakoga daljnjeg djeteta roditelju podnositelju zahtjeva pripada godišnje, u razdoblju od šest kalendarskih godina.

Dakle, priznaju se samo djeca roditelja podnositelja zahtjeva koja žive u zajedničkom kućanstvu.

Ne smeta to mene zbog love, nego čisto principijelno zbog negiranja njenog postojanja.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kljucic, baš mi je žao zbog nebuloze.
    Da li si razmišlja da im se oglasiš sa kakvim dopisom, isključivo zbog principa?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sirius možda bih i mogla. Imaš ideje na koje sve adrese nasloviti?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme ključić, sirius mi je poslala pp za ovaj topic.

Prokopat ću i stavit ću ti adresu za žalbu.

Sramota.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ključić,
    nakon promišljanja rekla bih ovako. Napisati pismo. I poslati ga na:
    1. svojeg ili sve gradske zastupnike http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=40
    2. na stručnu službu gradonačelnika http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=16810 , a u okviru nadležnosti na službu pripremu akata i posebno na pravnu službu
    3. Gradski ured za zdravstvo i branitelje http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=827
    4. na Plavi radio - radio referendum (petkom) http://www.plaviradio.hr/index.php?id=3
    5. 101 - Parliament show - www.radio101.hr
    itd itd.

U svojem pismu slobodno pitaj: kako to da se tvoje preminulo dijete ne broji u broj djece? Da preporučuješ da se njihova odluka uskladi sa Zakonom o rodiljnim i roditeljskim potporama http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/340326.html članak 14., st. 7., kojim se u broj djece uračunavaju i mrtvorođena djeca te umrla djeca majke i oca.
    Posljednje uređivanje od mamma san : 16.04.2010. at 10:17 Razlog: nadopuna

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hvala. Uskoro krećem u akciju. Hvala na poticaju

mali mrav avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Malo podižem temu da ne otvaram novi naslov. Trebala sam 18.8. dobiti drugu ratu n. pompći za drugo dijete,al još ništa nije sjelo. Mali je rođen 15.7.09. Zanima me jel tko od vas već dobio novčeke ili kaj šteka?

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

tu ti je obavijest http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=25044
    dakle koliko sam shvatila ti još moraš čekati... jer si ostvarila pravo u srpnju 2009.

mali mrav avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    tu ti je obavijest http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=25044
    dakle koliko sam shvatila ti još moraš čekati... jer si ostvarila pravo u srpnju 2009.
    Hvala ti na linku! Izgleda da ću morati pričekati!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam ostvarila pravo u lipnju, moji dečki su rođeni početkom šestog mjeseca, pa još uvijek ništa od nofčeka...

Je li netko tko je ostvario pravo u lipnju već dobio novac?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

haj, ima jedna jako bitna stvar oju trebate znati u vezi isplata od Grada;
    Prošle godine rodila sam drugo dijete, to je znači isplata na tri godine od 2400kn. Dobila uredno prvu isplatu prošle godine, a ove godine mi stigla Odluka o tome da mi se ukida to pravo jer nisam unutar dva tjedna njima u ured prijavila promjenu prebivališta djece.
    Da pojasnim - Muž i ja službeno živimo na različitim adresama (ja kod mojih, on kod svojih) a zajedno na jednoj trećoj iz razloga koji trenutno nisu bitni. Djeca su bila prijavljena na njegovoj adresi tj. on je bio podnositelj zahtjeva a budući da su ove godine kretali u vrtić, a tamo kod njegovih ima par potpuno prebukiranih vrtića i izvan ruke su nam, odlučili smo promijeniti djeci prebivalište na moju adresu jer su mi roditelji u penziji i mogu po djecu u vrtić ( i u blizini mi je posla itd)
    I tako mi promijenili djeci prebivalište na policiji a da se pritom, zamislite, nismo sjetili da postoji papir od grada Zagreba u kojem stoji da se unutar dva tjedna od prijave na policiji mora SVAKA promjena podataka njima dojaviti jer inače bespovratno gubiš sredstva.
    Nazvala sam ured i pokušala izvidjeti mogu li ja sad podnijeti žalbu ili zahtjev za ostatak uplata, obzirom da bi mi logično bilo da na taj način štite razvedene, samohrane majke itd, ali je žena (zaista izuzetno uslužna i ljubazna) rekla da nema šanse jer da se Grad na taj način ograđuje kako NE bi isplatio novac po mogućnosti. Napravili su niz tih pravila na koja se ne možeš žaliti - veli mi žena-nem problema, možete vi napisati žalbu ali nema upute o pravnom lijeku i trenutno imamo 135 žalbi od 2007g gdje su ljudi gubili iz istog razloga (promjena adrese, kućnog broja i sl) puno veće iznose novca, ostali bez petogodišnjih naknada od 9000kn i sl. I kaže, nažalost, to nikada neće biti isplaćeno jer se Grad Ogradio > I tako mi ostali bez 4800kn...ali makar su djeca upisana u vrtić.
    Inače, gospođa mi je rekla da će se uskoro ukinuti naknade za prvo i drugo dijete jer da Grad nema novaca i da će potencirati treće i svako sljedeće jer da trenutno jedva isplaćuju ove za više djece zbog ovih za prvo i drugo dijete.
    I još jedna stvar koju nisam znala - ukoliko dobiješ treće dijete dok ti se isplaćuje naknada za drugo, ukidaju ti naknadu za drugo i dobivaš ''samo'' ovu za treće. e sad ne znam da li to vrijedi i za četvrto (budući da isplate traju 6g), tj. ukida li se naknada za treće kad dobiješ četvrto...
    Uglavnom, pripazite...

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa to je totalno nebulozno da ti ukidaju naknadu za treće ako rodiš četvrto!! Mislim, ajmo treće dijete prekrižiti, ono - bacimo ga u smeće (kako Grad gleda na to, očito), pa ćemo dati samo za četvrto... Svašta!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ivala, to je strašno.

Je li vaše prebivalište i prebivalište djece i dalje na području Grada Zagreba? Ako jest, pozovi se na to - ti i dalje uplaćuješ prirez gradu.

Ovo za drugo i treće dijete nije mi jasno. Ja sam dobila blizance (drugo i treće dijete) i lani su mi normalno isplatili obje naknade (i za drugo i za treće dijete). Ove godine nisam dobila ništa, no još se nadam...

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Kapric prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam ostvarila pravo u lipnju, moji dečki su rođeni početkom šestog mjeseca, pa još uvijek ništa od nofčeka...

Je li netko tko je ostvario pravo u lipnju već dobio novac?
    mi smo ostvarili pravo u lipnju ove godine i dobili smo nofce

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa Vidi poruku
    Ključić,
    nakon promišljanja rekla bih ovako. Napisati pismo. I poslati ga na:
    1. svojeg ili sve gradske zastupnike http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=40
    2. na stručnu službu gradonačelnika http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=16810 , a u okviru nadležnosti na službu pripremu akata i posebno na pravnu službu
    3. Gradski ured za zdravstvo i branitelje http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=827
    4. na Plavi radio - radio referendum (petkom) http://www.plaviradio.hr/index.php?id=3
    5. 101 - Parliament show - www.radio101.hr
    itd itd.

U svojem pismu slobodno pitaj: kako to da se tvoje preminulo dijete ne broji u broj djece? Da preporučuješ da se njihova odluka uskladi sa Zakonom o rodiljnim i roditeljskim potporama http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/340326.html članak 14., st. 7., kojim se u broj djece uračunavaju i mrtvorođena djeca te umrla djeca majke i oca.
    Samo da prijavim da sam pisala gore spomenitima od 1-3 i javila mi se jedna SDP-ova zastupnica i rekla da će pokrenuti to pitanje u Gradu. Vidjet ćemo da li ima kakve vajde od toga. Ovi pod 3 su me glatko odbili, a ostali se nisu ni javili. Ako nekog zanima, mogu kasnije kopipejstat odgovore nadležnih.
    Posljednje uređivanje od kljucic : 26.08.2010. at 11:20

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo ostvarili pravo u lipnju ove godine i dobili smo nofce
    Oprosti što gnjavim, ali daj pls. malo detalja. Kad ste dobili? Dijete ti je, koliko vidim, rođeno u svibnju. Mislim da se to računa po rođenju djeteta? Dakle, da si ti zapravo pravo ostvarili u svibnju?

Puno hvala!

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Luka je rodjen u svibnju ali smo ga prijavili tek u lipnju jer sam ja bila u bolnici tjedan dana... tako da pod time smatram da smo pravo ostvarili u lipnju, mada mislim da je za ovo to svejedno... dobili smo novce sad nedavno ali nisam sigurna dal smo mi neka referentna kategorija jer nama moraju isplatiti u roku 90 dana ionako... a koliko sam shvatila na stranicama Grada (ovo s velikim G nije napisano iz postovanja ) pise da svi koji su ostvarili pravo u prvih 6 mjeseci ove i prosle godine...
    ovo kaj sam sad napisala i meni spetljano zvuci ali nadam se da me kuzis
    Posljednje uređivanje od lukab : 26.08.2010. at 14:56

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

lukab, hvala.

Ništa, znači, preostaje mi da čekam i nadam se.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ivala, da li to vrijedi i za promjene adrese roditelja ili samo za djecu?

Izgleda da smo i mi ostali bez naknade. Pojma nisam imala, a mm je mijenjao adresu.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mislim da se ipak to ne odnosi samo na promjenu adrese obitelji nego na promjenu članova u kućanstvu ali ako ti je prošao rok od dva tjedna, nemaš zašto ni provjeravati - ne bi ti ionako priznali žalbu. Mislim da je tvoja situacija drukčija i da ćeš ipak dobiti novac - baci oko na taj papir koji si dobila kad si predavala zahtjev, tamo bi sve moralo pisati. meni u rješenju samo navode paragrafe...a taj prvi papir dodjele novčane pomoći sam naravno izgubila...
    da, cijeli život živim u centru a muž na Jarunu tako da je stvarno paradoks da ne mogu ponovno ostvariti to pravo. nije da sam odselila iz grada.

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hello! Malo podižem ovu temu. Moja malena je rođena prije godinu i tri mjeseca. Do sada smo dobili samo 900 kn. Drugo je dijete. Taman se rodila 24.05. 2011 kad je bilo ono - isplatćivat će se više, manje... nemam pojma ni ja više. Znate koliko moramo dobiti i kad ostatak? Hvalaaaaa

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Franciska75 prvotno napisa Vidi poruku
    Hello! Malo podižem ovu temu. Moja malena je rođena prije godinu i tri mjeseca. Do sada smo dobili samo 900 kn. Drugo je dijete. Taman se rodila 24.05. 2011 kad je bilo ono - isplatćivat će se više, manje... nemam pojma ni ja više. Znate koliko moramo dobiti i kad ostatak? Hvalaaaaa
    E da, dobila sam i 1500 kn u 04/12. Ne znam kako to, da smo u 10/11 dobili 900 i u 04/12 1.500kn, a rečeno je isplata istih iznosa u 2 godine.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Morat ću i ja ovo malo provjerit
    jer mi smo za curku rođenu u 9/10, ako ja dobro pamtim, dobili jednu ratu :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •