Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: komplikacije u trudnoći i plaća po prometu

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno komplikacije u trudnoći i plaća po prometu

molim ako bi mi netko mogao pomoći:
    otvoreno mi je bolovanje na šifru komplikacija (nakon -mpo) 28.03.2010.
    jasno mi je da mi firma daje plaću za taj mjesec, jedino hzzo daje za zadnja 3 dana.
    međutim bolovanje se nastavlja u travanj i koliko sam shvatila ako cijeli mjesec budem na bolovanju dobit ću plaću od hzzo-a 4.250,00kn otprilike. (moj prosjek u firmi je nešto veći od toga)
    u mojoj firmi se radi na promet. koliko napravim, tolika mi je plaća. ja već ovaj mjesec imam dosta prometa pa mi je žao to ostaviti firmi.
    što će se dogoditi ako ja prekinem bolovanje sa 19. 04. (naravno ako dr. kaže da mogu)? hoće li mi se onda isplatiti moj promet i plaća od hzzo-a?
    kada odem na porodiljni, hoće li mi se u prosjek uzeti puna plaća koja mi je sjela na račun (dakle hzzo + firma) ili će se uzeti samo onaj dio koji je uplatila firma?
    tak sam zbunjena... jako mi se ide raditi natrag ali mi se i jako hoće imati dobru naknadu ako nas uskoro bude petero!
    hvala!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zašto bi ti ostavila firmi proviziju na promet? Ako si ostvarila proviziju po ostvrenom prometu, tu ćeš ispaltu dobiti van!

nije mi jedino jasno, da li ta provizija ili bonus (nekako se mora zvati) se isplaćuje uz tvoju osnovnu plaću? Kako je to kod vas regulirano?

S druge strane, ako moraš mirovati, ne riskiraj s radom. Ne samo da to može biti opasno po tebe ili dijete, već i HZZO ti može ukinuti bolovanje, ako vidi da radiš.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hvala ti na brzom odgovoru!
    ma mi imamo osnovicu koja je 2.800kn.
    nadalje, imamo mjesečni plan prometa i mjesečnu stimulaciju koji moramo ostvariti.
    stimulacija je postotak od svakog prodanog proizvoda.
    kada nam se računa plaća, računa se osnovica plus ostvarena stimulacija minus porezi prirezi i ostala čuda i to nam je plaća. ali kao prosjek plaće se uzimaju ti iznosi zajedno, regulirani su kao plaća...
    ja bi išla raditi samo ako dr. kaže da mogu. jer, osjećam se fantastično i zaista ne bi voljela bez veze ležati doma. volim svoj posao. ali volim i ove mrve nakon devet godina borbe pa ako postoji i najmanja šansa da nam se nešto dogodi naravno da ću ostati doma.
    samo me zanima kakvi će prihodi biti jer smo ovaj mjesec imali zaista nepredviđene troškove, lijekovi i obiteljske stvari, pa mi 4000kn ne bi bilo ni za pola... samo da se znam izorganizirati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •