Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: nisam imala stolicu od poroda

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno nisam imala stolicu od poroda

Znam da je pomalo smiješan naziv moga posta ali zbilja mi treba pomoć.

Curke pomagajte...
    Nakon poroda patim od zatvora tj. kakala sam samo dva puta nakon poroda i to u nekakvim minimalnim količinama. Rodila sam prije 18 dana !!!
    Baš sad malo čitam na forumu i vidim da sve što preporučuju kao prirodne laksative nadimaju tj. nije preporučljivo papati za vrijeme dojenja.
    Bebačicu dojim i primijetila sam jedan dan kad sam si skuhala suhe šljive da je imala izraženije grčeve nego inače....
    Pijem i Donat Mg i ne mogu vjerovati da ne pomaže a u trudnoći me je spašavao od zatvora i žgaravice.

Ne znam da li ovo moje trenutno stanje utječe na kvalitetu mlijeka???

Help, očajna sam pomalo jer me stomak jako jako boli, a navečer imam grčeve skupa s bebom. Hvala Bogu pa je moja mama tu da nju smiruje a ja jadna patim....

Help, help!!!!!

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

- kupi čepiće u apoteci
    - jedi kruške, musli, jogurt
    - pij puno tekućine, voćni sokovi navodno pomažu
    - moja pedijatrica je za bebu s zatvorom preporučila zaslađeni čaj od kamilice, možda pomaže i odraslima

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Na kvalitetu mlijeka ne utječe, ne brini. Tvoje mlijeko je UVIJEK najkvalitetnija hrana za tvoju bebu.

Što se tiče prehrane dojilja, možeš se jesti sve - zabranjene hrane nema. Važno je da jedeš zdravo i raznovrsno. Tvoje zdravlje je jednako važno kao i bebino, nemoj se mučiti i pojedi što god misliš da bi ti pomoglo da imaš stolicu. Ako povežeš da beba loše reagira na nešto što si pojela, izbaci to, ali nema smisla unaprijed se ograničavati.

Evo i teksta s našeg portala:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=115&Show=2761

Drži se!

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Meni je nakon poroda kod zatvora pomogao Duphalac. Kupila u ljekarni, cca 50kn košta, mogu ga koristiti dojile, čak i djeca. Da nije bilo toga ne znam kako bih obavila wc.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Alofran, Zagrebačkih ljekarni

Na biljnoj bazi. Može i uz dojenje. Meni je pomoglo, pogotovo nakon drugog poroda kad sam imala epiziotomiju.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.04.2010. at 12:31

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Žabica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je nakon poroda kod zatvora pomogao Duphalac. Kupila u ljekarni, cca 50kn košta, mogu ga koristiti dojile, čak i djeca. Da nije bilo toga ne znam kako bih obavila wc.
    Da i ovaj laksativ je prirodan...
    Meni Donat nije pomagao nikako.
    Znala sam namočiti suhe šljive pa to popiti, ali isto nije dalo neke rezultate.
    Isto me trbuh bolio i grčio, mislila sam da ću puknuti.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Čaša vruće vode sa kašikom meda svako jutro na prazan stomak. Voda da bude vruća onoliko koliko da se može piti , znači ide ona vruća iz slavine.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih za početak potaknula stolicu ipak nekim konkretnim sredstvom kao što je taj Duphalac (mislim da njega daju i u Vinogradskoj), da se napokon isprazniš kako treba i onda bih dalje forsirala prehranu koja otvara.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Svakako moraš potaknuti stolicu, a kasnije poduzeti sve da ju reguliraš. Nakon prvog poroda su mi u rodilištu dali taj Duphalac, a nakon drugog sam uzela par doza Portalaka.

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A da uvedes probiotike??
    Meni su to savjetovali na SD-u (doduse zbog drugih razloga - jer sam imala los omjer dobrih i losih bakterija u majcinom mlijeku) ali pomaze i kod redovite stolice.
    Ja svaki dan cuclam jednu BioGaia tabletu (ugodnog su okusa limuna). Jedna tabletica ima 100 milijuna aktivnih Lactobacillus reuteri Protectis - to su dobre bakterije koje blagotvorno djeluju i na crijeva.
    Moja beba takodjer dobiva BioGaia kapi (5 kapi navecer) koje pomazu kod grceva.
    Mislim da su kapi negdje oko 80 kuna, a tablete negdje oko 45 kuna. Medjutim BioGaia proizvode za sad sam nasla samo u ljekarnama Farmacia...

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

spasili su me čepići prvih par tjedna, mislim da oni nemaju veze s dojenjem.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Duphalac i Portalak su jedno te isto (laktuloza), i mozes to uzimati i dojiti.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mene spasili bioaktivi u ogromnim količinama...

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja sam u bolnici dobila Portalak, a doma kad sam došla mi je partonažna preporučila namočiti smokvu i šljivu preko noći pa to pojesti i popiti - meni je pomoglo i žlicu lana dobro prožvakakti pa zaliti čašom mlake vode.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo ovako, bila mi je mama u ljekarni i preporučili su joj da mi uzme Prolax čepiće jer oni ne utječu na dojenje. Uzela mi je u trgovini nekakve žitne mekinje i probiotik.
    Stavila sam sad taj čepić i za ručak pojela fine domaće juhice i mekinje s probiotikom - sad sam evo na čekanju.
    Nadam se da će biti nešto od toga jer sam u laganoj komi.
    Kuhala sam si kompot od jabuka, kompot od suhih šljiva, jela sam suhe smokve i sve to zalijevala s Donatom Mg i ništa me nije "otvorilo". Sad ćemo vidjeti hoće li biti uspjeha sa čepićima a ako ne idem na hitnu jer ovo doista nije u redu....

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

probavin u jogurtu
    prirodno, zdravo, učinkovito

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ako ti ništa od ovog što su ti cure navele ne pomaže, pokušaj s magnezijem u šumećim tabletama (pila sam ih u trudnoći). Popij jednu tabletu ujutro, jednu navečer. Meni Donat nije pomagao, a šumeće jesu.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ja sam nakon poroda isto tako bolio me stomak da nisam mogla hodati i ispraviti se od bola pogrbljena sam hodala kao baba pa sam pocela piti bekunis caj na biljnoj bazi nakon dvije salice bila sam spasena pa eto ako nista neide pokusaj s time ima u svakoj ljekarni

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam pila ovaj sirup http://katalog.vasezdravlje.com/inde...emart&Itemid=2

isto mi nikakava hrana, pa ni čepići nisu pomogli
    ovo me doslovno spasilo
    popila sam ga samo jednom, kasnije je bilo sve ok

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku

isto mi nikakava hrana, pa ni čepići nisu pomogli
    čepići mi nisu pomogli... bila na WC-u, nešto malo, tek toliko i dalje sam "zabetonirana".
    Idem sutra ponovno u ljekarnu potražiti nešto što ste mi vi preporučile...

Hvala na savjetima...

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

probaj kupiti sensiu ili activiu ili ne znama kak se zove, al je na istu foru od konzuma. kad otklopiš polopac do vrha nasipaj lanene sjemenke, promješaj i pojedi jednom dnevno. ja sam imala strašnih problema u zadnje vrijeme (nisam rodila) i s tim sam riješila. jedino ne znam jel lan utjeće na grčeve kod beba i ne sjećam se jel se smije jesti kad dojiš.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj martinela prvotno napisa Vidi poruku
    čepići mi nisu pomogli... bila na WC-u, nešto malo, tek toliko i dalje sam "zabetonirana".
    Idem sutra ponovno u ljekarnu potražiti nešto što ste mi vi preporučile...

Hvala na savjetima...
    ako budes uzimala ovaj sirup od smokvi pitaj u ljekarni da li imaju: Biodiat (Klagenfurt, Austria)
    taj sam ja uzela samo ne mogu naci na netu sliku
    iako su vjerojatno svi slicni po sastavu

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    edit: da se ispravim
    sad sam imala malo više vremana i prekopala po svojim starim postovima i nisam koristila ovaj s linka, nego Biodiat
    čini mi se da sam ga platila 50-ak kuna

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

miksani sokovi od sirovog povrca i voca, tjeraju na wc instant, bar mene i moje klince.

npr. smiksas saku spinata (sirovog), 2 jabuke, 1 kruska i 2-3 case vode.

ili ciklu-2 (sirove, samo ogulis i narezes), 2-3 jabuke, mrkvu, sok od narance/limuna, par casa vode.

mozda je dobro da to pijes cesce dok ne reguliras probavu, a i jako je zdravo.

ja miksam u uzoj, visoj posudi sa stapnim mikserom, dok se sve fini ne usitni, i onda pijemo sa slamkom, gustamo.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Meni je pomogla kuhana blitva začinjena s velikom količinom maslinovog ulja - svakako preporučujem! Prirodno je, zdravo i efikasno.

To napravim i maloj ako ima malo tvrđu stolicu i isto je učinkovito!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Duphalac i Portalak su jedno te isto (laktuloza), i mozes to uzimati i dojiti.
    Uzmi nešto od ovog, čepići su preslabi. I ne odgađaja niti najmanji signal za obavljanje nužde i daj si dosta vremena.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih još savjetovala (mada je to teško uz malo dijete), pokušaj pratiti kad inače večinom ideš obaviti veliku nuždu.
    Kod večine ljudi je to u jutarnjim satima (nakon doručka, ili nakon kave,...) i probaj uvesti rutinu.
    Ok, prvo doručak, pa na wc i na miru sjedi čitaj novine i čekaj.
    Naravno bilo bi super da ti netko za to vrijeme pričuva bebu, ako je moguće.
    Postoji i solucija da se jednostavno ne možeš ili nemaš vremena opustiti na wc - u od kad si rodila, jer si stalno napeta i osluškuješ gdje je beba i što radi.
    Nakon što se kroz tjedan dana ta rutina ustali, dalje bi trebalo funkcionirati bez puno sjedenja i čekanja.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

martinela ženo draga!! ako nisi imala stolicu 18 dana(prestrašno,što si čekala 18 dana?!?) nikakav probiotik tebi neće sad pomoći. TI lijepo put apoteke,Dulcolax čepići + Glicerinski čepići i učiniš ovako-dijete nekom na ruke,a ti prvo 2 glicerinska čepića gurnuti ŠTO DUBLJE (dokle prst seže i polako da se ne ozlijediš,očekuj možda otpor zbog natiskane tvrde stolice,u tom slučaju gurni koliko ide i nikako na silu)te nakon toga isto staviti 1 Dulcolax čepić također što dublje i šetati jedno 10-15 min.Potjerat će te jako,ali to ti je najmanji problem-problem je tvrda stolica(koja se suši zbog mirovanja u tvojim crijevima) i zato glicerinski čepići da ju malo omekša o olakša izlazak a Dulcolax čepić koji je laksativ,da potakne napon na pražnjenje.
    Ako zaista nisi išla 18 dana(ovo 2 puta po jedna kuglica se ne računa) obavi to ODMAH jer slijede ti i veći problemi-koje sad ne želim uopće navoditi-a slijedeći postupak koji ako ne obaviš ovim putem kojim sam ti rekla jest da odeš u bolnicu i moraš dobiti klizmu.
    Dojenju taj čepić neće smetati.Također ti moraš na stolicu djelovati lokalno(dakle prvo kroz guzu) jer bilo kakav sirup ili bilo šta neće pomoći izlasku tvrde stolice koja tamo stoji 18 dana.
    Kad to obaviš-jako se potruditi održavati normalnu probavu(što znači imati stolicu jednom dnevno)
    Javi šta si obavila!Sretno!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Najdraže moje...

konačno.... nadam se da je mojoj muci došao kraj... Stavila sam dva glicerinska čepića i šetala po dvorištu i za 15ak min sam konačno obavila nuždu!!! Mislim da sam sve zvijezde prebrojala od bola.

Draga Sandra23, vjeruj mi nisam čekala 18 dana da reagiram nego se svaki dan borim sa prehranom da bi išla na WC tj. htjela sam to nekako "prirodno" odraditi ali ne ide. Doduše ovi čepići su na prirodnoj bazi i konačno su me "otčepili". Nisam znala da ih mogu staviti dva - mislim da mi je to pomoglo a i stavila sam ih duboko koliko su išli (mislim, sad mi je neugodno)

Sad samo moram dovesti prehranu u red i nadam se da će biti sve OK. Pripremila sam si pšeničnih mekinja za doručak a moja mama će se pobrinuti za fine ručke sa juhicom i puno povrća...Opskbila sam se također i voćem pa ću si miksati fine sokiće kako ste mi preporučle. Samo da ne proživljavam ovu muku opet.

Hvala svima na pomoći i savjetima!!!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam nažalost nakon carskog zbog nedobivanja stolice završila s klistirom, a što da kažem pomoglo je,ali sam mislila da ću cijelu utrobu izbacit i to na sve otvore .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •