Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Pelene nisu bas mokre

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Pelene nisu bas mokre

Moja beba ima 8 i pol mjeseca. Mali je zdrav i jako zivahno dete. Sada imamo dva obroka dnevno i dojenje danju i nocu po zahtevu. Ono sto sam primetila je da vec dva dana pelenica nisu tako mokre kao sto znaju da budu, posebno ujutru kada ga presvucem. On se jako znoji posebno sada kada puze i jako je radoznao da sve dohvati pa se teko ceo preznoji. I dok spava dosta se znoji iako je samo u tankom bodiju. Vodu mu stalno nudim ali je bas ne voli, a cica normalno kao i do sada, nisam primetila razliku. Sta mislite dali je normalno da pelenice budu suvije sada kada je jako vruce i on se puno znoji?Plasim se da ne dehidrira ali neznam sta da radim, nece vodu na silu da pije.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

a da probaš s čajem...recimo ni moja beba nije tila pit vode, iako sam joj dosta ranije nudila tekućinu da pije jer se rodila u 6 misecu pa zbog vrućina, nije bila baš nešto oduševljena. A cicala bi svake 2-3 ure, u međuvremenu bi spavala. Al kasnije već s 7 miseci kad smo joj opet nudili vodu nije tila, ćak ni sokiće al čajeve je zato pila i to dosta. Jer čaj im je super, nije opet ki voda bez okusa i mirisa, a nije ki sok da je sladak i opet bi bili žedni nakon njega.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam sigurna za caj, posebice ne za zasladjeni, ali vjerujem da pelena je suhlja zato sto se dijete znoji, naprosto na taj nacin tekucina izlazi van. Mozes mu i cesce dojku ponuditi da se napije prvog mlijeka.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Čaj ne mora biti zaslađen. Recimo od koromača je dobar od početka dohrane a slatkastog je okusa.
    Moja mala je voljela i sok od kompota od jabuke, također nezaslađen.
    Ili pokušaj davati svako malo po žličicu vode.
    Moguće je i da preko znoja gubi više tekućine te su zato pelene manje mokre. Koliko imaš mokrih pelena na dan? Ako je živahan i izgleda dobro, vjerojatno se ne moraš brinuti.
    Ovdje je članak gdje se navode znakovi dehidracije kod djece. http://www.coolinarika.com/clanak/dehidracija

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

nisam ni mislila na zaslađeni čaj nego na čaj bez cukra i bez meda...neko mi reka kako nije dobro bebama mlađima od godinu dana davat med jer je to kao otrov za njih. Sad objašnjenje i jel to istina ili nije, neznam. Ionako ja nisam ništa od tog stavljala, a kao što kaže pomikaki, čaj od komorača je dobar.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •