meni je patronažna savjetovala i da u trudnoći izbjegavam jagode. To bi onda značilo da i dok se doji jagode treba izbjegavati barem do navršene prve godine, jer jagode su jak alergen. Tek nakon godine dana bi trebalo probati kako apricot kaže.
meni je patronažna savjetovala i da u trudnoći izbjegavam jagode. To bi onda značilo da i dok se doji jagode treba izbjegavati barem do navršene prve godine, jer jagode su jak alergen. Tek nakon godine dana bi trebalo probati kako apricot kaže.
imam jedan savjet za rodu - kako dosta zena na forumu pita smije li se jesti ovo/ono dok se doji, da na pocetnoj stranici rode stavite uocljivi banner tipa: "dojilje smiju jesti SVE ako dijete ne reagira" ili nesto slicno. jer ocito dosta zena ne zna i pati u tisini (meni bi bar bila patnja da bespotrebno drasticno reduciram prehranu), a ovako bi odmah, cim otvore pocetnu stranicu znale da je njihovoj "patnji" kraj.
ne znam koja je to savjetovala/vidim da je stariji post/,ali ne vidim ama bas ni jedan razlog zasto trudnice ne bi smjele jesti jagode,osim ako su slucajno alergicne na njih,sto i nije tako cesto kolko se misli
sto se tice dojenja,vrijedi isto-jedino kod manjih beba tj mladih od 6 mj pripaziti ima li kakve reakcije,ne pojesti odmah vecu kolicinu
jos nisam dozivjela da se dijete razboli od neceg sto mama jede,moze dobiti kolike ili koznu reakciju,koja prestaje kada majka prestane konzumirati problematicnu namirnicu-jagode su previse obiljezene,kao i jos puno toga
citrusi i kravlje mlijeko su puno cesci problem,ali i to je cesto prolazna faza,samo kod novorodencadi
dojite,promatrajte svoje dijete,jedite zdravo i raznoliko /i pazite kaj vecerate da se grceki ne pojave nocu,lakse ih je odraditi po danu![]()