Ima trenutaka kad me ovo skolstvo jako muci...

Posto je zivot pravedan i nepravedan, igrom slucaja promjenili smo 3 skole i 4 uciteljice, a u 4. smo razredu...

1. i 2. razred pohađale smo u ljubljani, i bila je odlicna ucenica sa svim pohvalama...
zbog velike razlike u godinama (u sloveniji krecu u skolu sa 5 godina)..kad smo dosle u HR, krenula je ponovo u 2. razred( sa 7 godina nisu joj dali u 3. razred)...sve super...odlicna ucenica, kad je krenula u skolu nije znala ni rijec hrvatskog, u 11. mjesecu je vec pisala za smib...moram priznati da je uciteljica imala jako slican i pozitivan nacin rada kao i u slo...
u 3. razredu nova uciteljica...djete jedva vrlodobro...kreativnost i individualnost nedopustivi...a da smo sad u 4. u zagrebu u skoli...gdje je jos gore...djeci se kidaju radovi iz likovnog jer se uciteljici ne svidja!!!!!

pitam se i znam...da su od super nastavnika do katastrofa nastavnika...
al je tako tesko napraviti test koji ocijenjuje i djecu i ucitelje...
EU zemlje a i amerika...imaju sistem zavrsnog ispita..za sve jednako i ne ocjenjuje ucitelj ili skola vec ministarstvo...
ako u jednoj skoli vecina djece dobije iz nekog predmeta 4 ili 5, a u drugoj 1,2 i 3...kome ide negativna ocijena???? ili bar penali na place....

da je placa ucitelja kao u tvornicama...po ucinku...pitam se kolika bi nasa djeca znala...imamo li pravo ocijenit profesore koje mi sami placamo da nam uce djeci...ipak pola moje place ide u drzavni proracun...ako pojednostavim taman placa kcerkine uciteljice!!!!