Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Moja prva knjiga

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Moja prva knjiga

Državni natječaj za djecu i mlade u pisanju i ilustriranju vlastite priče

Moja prva knjiga 2005

NAPIŠI I ILUSTRIRAJ svoju originalnu priču... Jednostavno počni i prepusti se stvaranju...

Teme priča mogu biti:
    • Ljubav i briga prema prirodi
    • Dječja prava
    • Ili neka maštovita i kreativna priča prema tvom osobnom izboru

Natječaj se održava u tri dobne skupine: od 6-10 god., od 11-14 god. i od 15-19 god.

Glavna nagrada:
    • tiskanje pobjedničke knjige iz svake dobne skupine
    • radionica na kojoj će se knjige usavršavati i pripremati za tisak
    Posebne nagrade...

Kako složiti knjigu:
    • po izboru, tvoja knjiga može imati 16 ili 24 stranica
    • uzmi 4 ili 6 bijelih hamer papira A3 formata
    • za korice knjige trebaš 1 tvrđi bijeli papir također A3 formata
    • papire složi jedan na drugi i presavini po pola te ih na sredini poveži (može koncem)
    • stranice označi brojkama od 1. do 16./ 24.
    • na naslovnicu korica, i ponovno na 1. stranici, napiši naslov priče i nacrtaj sliku te ispod toga napiši: Napisao/la i ilustrirao/la: ime i prezime
    • na sljedećoj (2. stranici) počni pisati priču i nacrtaj prvu ilustraciju vezanu uz tekst
    • za ilustriranje izaberi bilo koje likovno sredstvo: tempere, pastele, flomastere, tuš, drvene boje ili kombiniraj tehnike
    • ilustracije rasporedi slobodno, na jednoj ili na obje stranice (dvostruka stranica)
    • uz ilustracije odredi mjesto gdje ćeš smjestiti tekst priče
    • tekst ispiši na računalu, izreži ga i spoji jednom klamericom na rub pripadajuće stranice
    • na zadnjoj (16. ili 24. stranici) obavezno napiši svoje podatke: ime, prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona, e-mail, ime škole, razred i mjesto te svoju kratku biografiju

Dobra priča treba imati:
    Početak: priču započni opisom okruženja i likova
    Sredinu: zanimljiva priča sadrži neki problem ili zaplet
    Kraj: problem ili zaplet se razrješava
    Kako započeti? - Jednostavno kreni... živi prazne bijele listove... ideje se javljaju tijekom rada!

Krajnji rok za slanje radova: 30. studeni 2005. godine
    Primljene radove vraćamo prema dogovoru.
    Organizator natječaja zadržava sva prava korištenja zaprimljenih radova za potrebe natječaja (u medijima, uključujući reklame, press materijale za bilo koje promidžbene aktivnosti ili press obavijesti).

Svoju knjigu pošaljite na adresu organizatora natječaju:
    CNS – Centar za neohumanističke studije
    Antuna Mihanovića 1
    47 000 Karlovac
    tel: 047/645 502
    email:

Natječaj je pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

podizem.
    mozda stignete, ideja je stvarno odlicna.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Super, ideja je odlična!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Eh, Indi, zakasnila si!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sjetila sam se i ja danas ovog topika kad sam u onom vipovom casopisu vidjela tekst na ovu temu.

u jednom trenutku predlozila sam ivaru da sudjelujemo u ovom.
    ajme kako me dijete posramilo:
    ja: ivar, sto mislis da ti i ja zajedno napravimo jednu slikovnicu o tome kako si bio u bolnici.
    on: daj me ne petljaj u svoje poslove, ako zelis raditi nesto za rodu, radi sama. pusti mene.
    ja

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

bravo za ivara!
    dijete nije ambiciozno ko ti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Profil Megastore, Bogovićeva 7., Zagreb
    Subota, 11.11. 2006. 11.30h

'Moja prva knjiga'
    (Predstavljanje knjiga nagrađenih mladih autora s državnog književnog natječaja za djecu i mlade)

U organizaciji Centra za neohumanističke studije (www.cns.hr), u subotu, 11.11. 2006. s početkom u 11.30h u Profilovom Megastore-u (Bogovićeva 7) imati ćete priliku poznati neke o najmlađih pisaca u Hrvatskoj - kroz predstavljanje knjiga nagrađenih mladih autora državnog književnog natječaja za djecu i mlade - 'Moja prva knjiga'.

U sklopu događanja predstavit će se nagrađeni radovi iz tri dobne skupine (6-8 g., 9-10 g. i 11-14 g.) te posebno, mladi autori:

Petar Pirizović – prvonagrađeni autor knjige "Potočići" (dobna skupina 6.-8.g)

Agata Lučić (knjiga "Slonica Ružica") i Apolonija Lučić (knjiga "Slatkiši, slaniši i kiseliši") (prvonagrađene u dobnoj skupini 9.-10.g)

Ivana Kovačić - posebna nagrada 2005. godine- za knjigu “Snaga prirode”

Na predstavljanju će sudjelovati i članovi komisije za ocjenjivanje, književnici, Sanja Pilić i Tito Bilopavlović.

Nakon predstavljanja knjiga i autora slijedi interaktivna radionica 'Korak po korak' na kojoj će edukatorice iz CNS zainteresiranoj djeci pokazati kako uz pomoć svoje mašte i i samo nekoliko praznih listova papira, osmisliti, napisati i ilustrirati knjigu.

Natječaj 'Moja prva knjiga' za 2006 godinu. je otvoren do 30. 11. 2006.

Više informacija: www.cns.hr, cnsinfo@cns.hr

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo iz knjiznice posudili knjigu (tj.2 price) sestara Lucic - o slonici Ruzici, i slatkisima
    odlicne su! :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Adrian je oduševjen. Dosad je osmislio tri kratke priče Super Ivka za link, sad imamo zabavu za cijeli vikend

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danas ujutro je palo uvezivanje knjige, u prijevodu gotovo je i sutra kad dođem sa posla ga vodim u poštu da sam pošalje knjigu
    Projekt je bio super

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja, koja sam čula priče sam stoposto sigurna da će pasti neka nagrada :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pala je nagrada za namjlađeg sudionika

Jedva čekam da mu danas kažem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cestitke :D

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ehej čestitamo!!!!!! :D :D

Kakva je priča? Kakva je knjiga? Hoćemo je vidjeti??

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako sam znala!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Napisao je zbirku priča. Nisam posekenirala slike, jer smo bili skroz na knap, sad sam im slala mail da pitam da li ćemo dobiti natrag knjigu. Priče pasteam

Adrian Miholić
    Moje priče

IVO I ZLATNA PČELA

Jednoga dana dječak Ivo.
    Bio je znatiželjan i otišao na livadu.
    Našao je zlatnu pčelu koja je
    Skupljala med na žutom cvijetu.
    Stavio ju je u praznu kutiju od šibica i odnio kući. Brinuo se o njoj, ali pomislio je da je tužna bez svoje obitelji i zato ju je pustio na slobodu. Pčela je sretno odletjela kući.

GEPARD I LAV NA UTRCI

Jednom davno postojali su Lav i Gepard, koji su bili najgori neprijatelji. Jednoga dana željeli su vidjeti tko je bolji, zato su organizirali da se utrkuju.

Lav je bio brži na početku, ali Gepard ga je prestigao, za čas. Gepard je nagazio prije Lava na cilj, i dobio zlatnu medalju a Lav srebrnu.

MEDVJED I PROLJEĆE

Bila je zima. Medvjed još nije želio izaći iz svoje špilje. Tamo je još spavao zimski san i hrkao. Nije se želio probuditi. Spavao je čvrsto kao top.
    Zasjalo je odjednom sunce i otopilo snijeg. Probudilo je medvjeda i on je izašao van iz špilje. Sve šumske životinje bile su sretne da se njihov prijatelj probudio, i da se opet mogu igrati vani.

MALI JELEN U PRIRODU

Postoji jedan mali divlji jelen, jednoga dana osjetio je da je već prevelik da ostane sa majkom.Otišao je u šumu i tamo našao novi dom .. praznu špilju.

Jednog jutra zapao je snijeg. On se već bio navikao na svoj novi dom pa je u njemu ostao. Kako je u njemu bio sretan, pozvao je svoju majku da vidi njegov novi krasni dom. Majka je došla u posjetu i otišla. Jelen je bio zadivljen što se njegova majka oduševila sa njegovim domom, o kojem je on sanjao godinama.

PASJI POŠTAR

Pas Marko bio je jedan dobar pas, imao je žuto krzno i malo crnih mrlja. Živio je sa dobrim djedicom i bakicom, u malenoj kučici sa malim dvorištem. Djedica i bakica su bili jako dobri, i jako su ga pazili.

No, jednoga dana došao je poštar ubaciti pisma u sandučić. Pas Marko je izašao iz kučice i otišao do kraja naselja za poštarom jer je pas Marko silno želio još prijatelja. Sprijateljio se sa poštarom, i nikako se nije želio odvojiti od njega. Iako ga je poštar mazio, pas Marko postao je jako gladan pa se ipak na kraju vratio svojoj kući. Djedica i bakica su
    bili jako radosni kad su ga ugledali

TIGAR I VODA

Bio jedan muški Tigar, velik i jak. Živio je u Africi blizu širokog potoka.

Tigar ga je silno želio prijeći, jer je preko bilo puno finih plodova. On ga nikako nije mogao prijeći jer se bojao vode, pa se nije usudio ući u široki, ogromni potok. No, nije želio pokazati da je kukavica. I zato je uspješno prešao i dočepao se lijepih plodova.

PTICA I DJEČAK

Jednom su postojali jedna ptica i jedan dječak. Ptica je bila jedna lijepa grlica. A dječak je imao 7 godina i išao je na tržnicu jer mu je ponestalo hrane.

Ponesao je mobitel i držao ga u ruci. Mobitel mu je bio važan, ako se izgubi ili ako bi ga netko od njegove obitelji zvao. Grlica je doletjela i uzela njegov mobitel u kljun i odnijela ga jer je mislila da je to hrana. Dječak je produžio na tržnicu, obavio nabavku i zatim pošao kući. Ugledao je grlicu kako drži njegov mobitel u kljunu. Mobitel je izgledao točno kao i njegov. Uzeo je iz kljuna mobitel, i dao grlici malo hrane koju je kupio na tržnici.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gepard i Lav su genijalni!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme, priče su genijalne!!!!

Meni je preslatka priča o Medvjedu i proljeću, Malom jelenu u prirodi...uh ma i Pasji poštaj mi je super! Ma i ostale! Prave male haiku priče!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala u njegovo ime

meni je super kad se sjetim, kako to iz njega ide van i kako je ozaren dok ih priča

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

cestitke!
    stvarno su slatke pricice.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma bravo ala

ivarice , ivar je

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bravo Adrian! :D

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bas simpaticne pricice. Bas bi volila viditi ilustracije.
    Sjecam se da je odbijao tematske crteze u vrticu.
    Kako sad stojite s tim?

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I da - čestitam!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mogu misliti kako ste samo svi ponosni cestitamo :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dijana svaka čast na memoriji

Sad je to super, čim je postao siguran u svoje crtanje, obožava sve crtati. Učiteljica je baš komentirala kako bi bio najmirniji da mu da da cijeli dan crta. Mrzi bojanje, i to baš nikako ne voli, ali crtanje mu je super drago.

Jučer kad sam mu rekla za ovo , cijeli je blistao satima. Sad naravno ima volju za raditi novu knjigu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mjesto : Gradsko kazalište „Zorin dom", Domobranska 1, Karlovac

Datum i vrijeme : Četvrtak, 26.travnja, 2007. u 16.00h

Događaj : Susret sudionika i svečana dodjela nagrada državnog natječaja za djecu i mlade „Moja prva knjiga 2006"

Opis : U organizaciji Centra za neohumanističke studije (www.cns.hr), u četvrtak, 26.travnja 2007. s početkom u 16.00h u karlovačkom Gradskom kazalištu "Zorin dom" najmlađim piscima u Hrvatskoj dodijelit će se nagrade i priznanja, u sklopu završne svečanosti nacionalnog književnog natječaja za djecu i mlade „Moja prva knjiga".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bili smo danas. Knjige su predivne, kupili smo pobjedničku u 6-9 predivna je.

Adrianu je sama dodjela bila mrkli mrak ali radionica nam nije bila toliko radosna. Naime njegovi visoki kriteriji koje si postavlja plus preša od toga da "mora" roditi ideju tog trena nisu se baš dobitna kombinacija. No bitno da je ukupni dojam super, i da se već razmišlja o novoj knjizi.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podižem ovo...
    ima li natječaja ove godine?
    onaj link ne radi.
    A. piše super pričice pa bi slali.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Laura je baš ovako nešto napravila prošli tjedan i svi kojima je pročitala bili su oduševljeni (s tim da je više pažnje poklonila dramatizaciji nego naraciji). utrošila je jednu crtančicu tako da je u crtovlje pisala tekst, a gornje polovice stranica ilustrirala. i neće se zaustaviti na jednoj, već vidim.
    pridružujem se dijaninom pitanju: hoće li biti natječaja?

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

našla!
    http://www.cns.hr/hr_pro_kontest07.htm¸
    Državni natječaj za djecu i mlade u pisanju i ilustriranju vlastite priče
    Moja prva knjiga 2007.

Teme priča mogu biti:
    • Ljubav i briga prema prirodi
    • Dječja prava
    • Snaga prijateljstva
    • Ili maštovita i kreativna priča prema tvom osobnom izboru

Natječaj se održava u tri dobne skupine: od 6-8 god., od 9-11 god. i od 12-15 god.
    Glavna nagrada:
    • tiskanje pobjedničke knjige iz svake dobne skupine
    • radionica na kojoj će se knjige usavršavati i pripremati za tisak
    Posebne nagrade...

Kako složiti knjigu:
    • po izboru, tvoja knjiga može imati 16 ili 24 stranica
    • uzmi 4 ili 6 bijelih hamer papira A3 formata
    • za korice knjige trebaš 1 tvrđi bijeli papir također A3 formata
    • papire složi jedan na drugi i presavini po pola te ih na sredini poveži (može koncem)
    • stranice označi brojkama od 1. do 16./ 24.
    • na naslovnicu korica, i ponovno na 1. stranici, napiši naslov priče i nacrtaj sliku te ispod toga napiši: Napisao/la i ilustrirao/la: ime i prezime
    • na sljedećoj (2. stranici) počni pisati priču i nacrtaj prvu ilustraciju vezanu uz tekst
    • za ilustriranje izaberi bilo koje likovno sredstvo: tempere, pastele, flomastere, tuš, drvene boje ili kombiniraj tehnike
    • ilustracije rasporedi slobodno, na jednoj ili na obje stranice (dvostruka stranica)
    • uz ilustracije odredi mjesto gdje ćeš smjestiti tekst priče
    • tekst ispiši na računalu, izreži ga i spoji jednom klamericom na rub pripadajuće stranice
    • na zadnjoj (16. ili 24. stranici) obavezno napiši svoje podatke: ime, prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona, e-mail, ime škole, razred i mjesto te svoju kratku biografiju

Dobra priča treba imati:
    Početak: priču započni opisom okruženja i likova
    Sredinu: zanimljiva priča sadrži neki problem ili zaplet
    Kraj: problem ili zaplet se razrješava
    Kako započeti? - Jednostavno kreni... živi prazne bijele listove... ideje se javljaju tijekom rada!

Krajnji rok za slanje radova: 30. studeni 2007. godine
    Primljene radove vraćamo prema dogovoru.
    Organizator natječaja zadržava sva prava korištenja zaprimljenih radova za potrebe natječaja (u medijima, uključujući reklame, press materijale za bilo koje promidžbene aktivnosti ili press obavijesti).

Svoju knjigu pošaljite na adresu:
    Antuna Mihanovića 1
    47 000 Karlovac

ORGANIZATOR NATJEČAJA:
    Antuna Mihanovića 1
    47 000 Karlovac
    tel: 047/645 502
    email:

Natječaj je pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •