Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Teorija pakla

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Teorija pakla

Ovo je navodno istinit dogadaj i odgovor na testu iz Terme (Nauke o toplini) na FSB-u u Zagrebu.

Pitanje: "Je li pakao egzoterman (predaje toplinu) ili endoterman (apsorbira toplinu)?"
    Vecina studenata je napisala svoje pretpostavke na osnovu Boil-Mariottovog zakona (plinovi se hlade kad se sire i zagrijavaju kad se skupljaju) ili neku drugu varijantu...

Jedan student je napisao:

Prvo moramo znati volumen u kojem duse ulaze u pakao i izlaze iz njega.

Smatram da odmah možemo pretpostaviti, da dusa koja jednom ude u pakao vise ne izlazi. Znaci, broj dusa se povecava.

Da bi dobili ideju o tome koliko je u paklu dusa, osvrnimo se na razlicite vjere koje danas postoje na svijetu. Vecina tih vjera tvrdi da onaj tko nije pripadnik bas te odredene vjeroispovijesti ide u pakao. Dakle, zakljucak je da ce sve duse zavrsiti u paklu.

Ako tome dodamo odnos nataliteta i mortaliteta, mozemo ocekivati da broj dusa eksponencijalno raste.

Dakle, obratimo pažnju na odnos promjene zapremine pakla, jer prema Boilovom zakonu za zadržavanje istog tlaka i topline zapremina mora rasti proporcionalno s brojem pristiglih dusa. To nam pruža 2 mogucnosti:

1) Ako se zapremina pakla povecava manje od potrebnog prosjecnog broja dusa koje stignu u pakao, temperatura i tlak pakla ce toliko porasti da ce pakao eksplodirati.
    2) Ako se pakao siri brže od prosjeka koji mu je potreban da primi sve duse, temperatura i tlak ce toliko opasti da ce se pakao smrznuti.

Koja od mogucnosti je ispravna?
    Ako uzmemo u obzir izjavu, koju je prosli semestar kategoricki iznijela Ivana s 4. godine, a koja glasi: "Prije ce se pakao smrznuti nego sto cu ja s tobom spavati" i s obzirom na to da je sa mnom spavala jucer, mora biti ispravna teorija br. 2, dakle pakao je sigurno egzoterman i smrznuo se.

Zakljucak ovog izlaganja je, da ako je pakao smrznut, ne prima vise duse i preostalo je samo nebo, sto je dokaz postojanja Boga, a to objasnjava i zasto je Ivana sinoc vikala "Ah moj Bože!"
    Posljednje uređivanje od PericaY2K : 16.04.2010. at 01:26

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mislim da su strojari najromantičniji muževi, ali ne volim s njima razglabati stručne teme, pa sam ovo preskočila nakon one napomene "fsb"

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mene je baš zaintrigiralo nakon napomene "FSB". (a struka mi je jako bliska)

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dobila sam ovo prije jedno godinu dana na mail. MM i ja smo odvalili od smijeha.
    Mamitzi, pročitaj svakako

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

topic nije u skladu s pravilima podforuma, ključam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •