Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Kad dati antibiotik

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    X
    Ustvari se večinu puta radi o ovom. Trebalo bi se držati nekih osnovnih smjernica "za malu djecu". Ja ću ih napisati okvirno, ako te zanima pitaj vašu dr. pa će vas uputiti.
    Obično ne treba ići dr. odmah na početku bolesti, jer su simptomi svakakvi i prilično nejasni.
    Ili bolest kod djeteta počne npr. temperaturom bez nekih drugih simptoma. Naravno ako je temperatura ogromna i opće stanje djeteta loše, ide se kod dr., ali ako dijete normalno funkcionira bolje je pričekati dan, dva, tri do razvoja nekih drugih simptoma, kada je slika jasnija,..., a i večinu puta se temperatura nakon 3 dana spusti kao da ništa nije bilo.
    Uglavnom, treba pratiti opće stanje djeteta, dok je ono ok, u principu ne treba žuriti kod dr.
    Ja obično ako sam nesigurna kako postupiti, nazovem dr. kažem što je na stvari i obično me on "umiri" i da uputstva što trebam pratiti i u kojem trenutku da dođem.
    apolutno se slažem s ovim, ali nažalost onima koji rade to baš i nije izvedivo - npr. ja sam prisiljena otići kod doktorice na početku bolesti da bi mi otvorila bolovanje
    i tako idem već prvi dan temperature - jer moram

dok sam bila na porodiljnom, za većinu temperatura nisam uopće išla doktorici jer bi za 3 dana prestala, išla sam samo kad je mi je i opće stanje bilo sumnjivo

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mirjana prvotno napisa Vidi poruku
    apolutno se slažem s ovim, ali nažalost onima koji rade to baš i nije izvedivo - npr. ja sam prisiljena otići kod doktorice na početku bolesti da bi mi otvorila bolovanje
    i tako idem već prvi dan temperature - jer moram

dok sam bila na porodiljnom, za većinu temperatura nisam uopće išla doktorici jer bi za 3 dana prestala, išla sam samo kad je mi je i opće stanje bilo sumnjivo
    I ja moram otvoriti bolovanje. Kod nas to funkcionira tako da nazovem dr. prvi dan "bolesti" i kažem dijete ima simptome takve i takve i ja sam ostala doma, otvorite mi bolovanje.
    Ako mu se stanje pogorša dolazimo k vama, a ako ne nazovem vas za dva dana da li treba "zaključiti bolovanje".
    Moram stvarno pohvaliti našeg dr., jer funkcioniramo tako "na povjerenje" - ne pada mi na pamet iskorištavati tu situaciju.
    Dobro, kod mene je olakotna okolnost što mi dijete ne ide u vrtić - pa ne trebam potvrdu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •