Vrtlarice, kako teku pripreme za sadnju, je li prestihano, sve pripremljeno? Moji luk i cesnjak su pedalj izrasli, sadnice na prozoru oko 3 cm za sad![]()
Vrtlarice, kako teku pripreme za sadnju, je li prestihano, sve pripremljeno? Moji luk i cesnjak su pedalj izrasli, sadnice na prozoru oko 3 cm za sad![]()
Ja sam posijala papriku. Jedino mi je crvena rog niknula ima cca 3cm isto...oranje vrta ce sigurno jos mjesec dana pricekati sve je u vodi i blatu. Imam dosta sjemena blitve domace. Voljela bih se mijenjati za rajcicu volovsko srce, cherry, žutu papriku za kiseliti i zelenu mesnatu.
Zna li ntko gdje u Zg nabaviti gnojivo? Kako do onog hipodromskog?
Krećem u organske vrtlare, dosada sam sadila samo cvijeće, sad se bacam na povrće. Imate li netretiranog sjemena za podijeliti, i ako netko ima sadnicu korabice, djeca ih vole, nemam je gdje nabaviti za uzgoj. Zasada nemam čime uzvratiti, osim mente, lovora i sl.
Poludjet ću od crvenih pauka i biljnih uši.
Uzmem biljku, fino se drži koji tjedan, a onda zalijevala, ne zalijevala (nikada nisam sigurna koliko je dovoljno) počne venuti.
Mislila sam da vene od previše vode, stavim je na sunce, a onda primijetim da je puna paučine i da mali crveni pauci rade svoje.
Susjeda mi ima predivne maćuhice, u cvatu su valjda cijele godine jer kad god bacim oko pun prozor cvjetova. Tako sam zavidna.
Štogod sam kupila od maćuhica uvijek bi nametnici požderali kroz tjedan ili dva.
Ne, cimet i duhan ne pomažu. A bubamara sada nema.
Začinske biljke, rajčice,tikvice, korabe, cikle, rotkve, krastavac, grsšak, mrkva, grah, kupus, kelj... Svega bih. Želim mali, raznovrsni vrt, jer imam kraj kuće veliki vrt u kojem svake godine djed sadi iste tri kulture za nas i prodaju, i ne mogu ga odgovoriti od umjetnog gnjoja i otrova.
Ne trebam mnogo sjemena. Dovoljno za tri, četiri biljčice od svake vrste.
Ja imam nesto svog sjemena, nesto kupovnog. Kupovno je iskljucivo od eko uzgajivaca, tako da mislim da je ok. Slozit cu ti neku kombinaciju, napisi mi adresu u pp. Samo se nadam da ti je tsj dio bar malo odvojen od ovog velikog vrta, jer se vjetrom dosta toga otrova rasprsi okolo...
Treba ko glisstenjaka, kolega prodaje
upustila bi se u sadnju paradajza na balkonu. jel ima mozda netko sjeme ili sadnice nekih malih rajčica pogodnih za balkon, cherry npr.
nemam nista za ponuditi nazalost za razmjenu jer tek pocinjem, nudim jedino cokoladu
Ja imam cherry bas moje sjeme, ali definitivno nije za balkon, jer bude ogromna biljka, veca od svih drugih vrsta rajcica sto imam. Pogledaj po internetu bas balkonske rajcice, znam da sam nedavno vidjela, ali ne mogu se sjetiti...
http://www.lumbri.com.hr/hr/lumbri-h...aziv-ispravan/
pakiranja po 20 l 30 kn
Lotta hvala, gledala sam na internetu i spominju se Minibel sorta koja ne naraste puno i te cherry rajčice.Ja imam cherry bas moje sjeme, ali definitivno nije za balkon, jer bude ogromna biljka, veca od svih drugih vrsta rajcica sto imam. Pogledaj po internetu bas balkonske rajcice, znam da sam nedavno vidjela, ali ne mogu se sjetiti...
Mislis da mi te nebi bile dobre za balkon i ako tegla stoji na podu?
A ne znam, meni te moje šerice budu najvece rajcice u vrtu. Mislim biljka, plod bude normalan, mali.mogu se valjda i malo oblikovati da ne idu bas toliko u visin, ne znsm mozes pokusati. Kupila sam lani jedan pelat koji je bas ispao neka niska biljka, nije bio veci od pola metra, s plodovi su isto onako omanji. Uzela sam sjeme, mogu ti poslati. Daj mi adresu na pp.
Posljednje uređivanje od Lotta : 21.03.2016. at 15:48
Lotta moze, hvala ti puno.
Naletila sam na link na FB-u: http://www.permacooltura.net/?page_id=6040
Tražim: Češnjak, bosiljak, origano, ljupčac, celer korijenaš, cherry rajčice... Ne nudim ništa jer ništa nemam.. :/
Voljela bi početi saditi, pa ću skupiti sjemenje za drugu godinu
Ako netko ima viška, bit ću zahvalna![]()
E da, Lotta, čini mi se da si mi ti poslala cherry prosle godine. Sadila ih je mama, stvarno su visoke i divne bile![]()
Kad sadim iz sjemena, dali najprije sjeme stavim u malu teglicu pa kad malo izraste ga presadim u vecu ili ga je bolje odmah staviti u vecu pa ne presadjivati?
pa ja mislim da je logika prvo sijanja u manju pa presađivanja ta da ne znaš koliko će ti sjemena niknut, posiješ gušće, a onda kad biljčice malo porastu, posadiš one koje su izrasle po točno određenom razmaku koliki im je potreban da rastu dobro. inače ti mogu niknut dvije biljke jedna do druge, a onda pored njih 30cm praznog prostora
Zavisi koliko toga sijes i koliko mjesta imas. Najcesce se posije sve skupa, pa se naknadno pikira ( rasađuje). Ja to ne radim, ja sijem po 3 sjemenke u čašu od jogurta i vise ih ne selim do vrta. Jedino sto napravim kad dobiju 2 prava lista onda ih izvadim i posadim dublje u cassicu, jer se znaju zbog topline u kuci izduziti.
cure hvala vam puno. onda ce najprije u casicu ili manju teglicu pa kad vidim kako im je i kad malo narastu dobit ce vecu teglu pa na balkon.
bas bi voljela da mi uspije![]()
Stiglo sjeme! Posijano je, jedva čekam da nikne...Hvala ti!
I drugi put!)
Posljednje uređivanje od Lotta : 01.04.2016. at 20:46
Ako netko ima viška molila bih malo bosiljka (više vrsta), majčinu dušicu, origano i sl začinske travice, te neven, dragoljub i bilo koje cvijeće koje pokriva tlo. Nemam puno al našlo bi se nešto možda za razmjenu.![]()
Cure ima li koja mozda sadnicu paulownie?
Meni skoro najdraze drvo, brzorastuce, prekrasnih mirisnih ljubicastih cvatova. Lako se uzgaja iz sjemena pa ako slucajno netko ima, bila bih zahvalna.
U Rusiji je običaj posaditi ju u vrt kad se rodi kćer.
Drugi izvori kažu u Kini.
Tko zna, možda jedni pokupili od drugih pa u obje zemlje sade kad dobe kćer.
Predivno stablo, brzo raste, divni listovi, krasni mirisni ljubičasti leptirasti cvjetovi, interesantan plod. Jedno od meni dražih.![]()
Paulownia je vrlo agresivna biljka, smatra se opasnom za okolis. Googlajte malo i one stranice koje zavrsavaju na org i edu, ne samo com. Ima komercijalne koristi od nje, ali jako crpi tlo i ne bih je imala u vrtu.
Razlika je velika uzgaja li se u drvoredima u komercijalne svrhe za proizvodnju drva ili kao predivno soliterno ukrasno stablo.
Ove moje su hibridi, Tomentosa je invazivna, moje su Elongata Shan Tong.
Ako netko želi sjeme novozelandskog špinata, javite. Žao mi je da propadne, imam nešto za podijeliti. I sjeme tikava narančastih, jestivih, raznih vrsta, pomiješano, ne znam više koja je koja.
Ja bi špinat ako ga još imaš, pošaljem ti adresu u pp.
Tražim sjeme starinske buče.
One veeelike.
Molim ako tko ima za prodat ili ako netko zna gdje kupiti da mi javi.
Hvala.
one zelene, bijelog mesa? i mene bi zanimalo sjeme
Ne znam koja je to tocno vrsta, ali tu sam ih vidjela nekoliko: http://www.permacooltura.net/?page_id=6040
Da li netko ima iskustva sa pelcanjem borovnica? Koji je postupak?
Može bilbo, pošalji adresu.