mendulu možeš lako presaditi iz ploda, kod mene kad je loše oberemo u proljeće sve naokolo klijaju male mendulice. Tako da uzmi par badema, posadi u čaše od jogurta i neka bude vlažno. E sad nisam sigurna treba li je se kasnije kad izraste cijepiti, ali pretpostavljam da ne (recimo orasi nam se sami rasađuju i daju normalno plod ako uspiju izrasti, imamo bar dva koji su se sami posadili). Samo, trebat će više godina da počnu roditi.Zapravo kako radiš sadnice, iz reznica? Ajde malo opiši kako i kad, imam 2 mendule, jaako stare i velike pa bi ih voljela klonirati dok su još na životu, a i previsoke su za brati pa mi puhovi samo bacaju ljuske dolje.
Lavandu, ružmarin i oleandar radim reznice tako da ih odrežem i stavim u vodu dok puste korjenčiće. To mi nekad uspije a nekad ne. Neki ih samo zabodu u zemlju, navodno pomaže ako reznicu prvo uronite u hormonski prah (kupite ga u boljim agrarijama) i onda se to može malo pokriti najlonom i držati na toplom pa se zakorjene. Ali to za sad još ne pokušavam.
A šljive, lješnjak, nar i smokvu ću raditi sadnice ovo ljeto, jer ih želim presaditi u vrt. Imam ih što kod mame što kod svekrve, i bacaju mladice, koje mislim iskopati s korjenom i što se uhvati sadim u svoj vrt ili dijelim. To nije potrebno cijepiti. Ali će sadnice biti manje i isto će trebati više godina dok daju ploda.
mašenka i Mama Medo, šaljem vam pp-ove, samo sam malo u gužvi.

Odgovori s citatom
), pa vam nosim sadnice s mora. Vidimo se u 6mj.

.
lokacija istočni dio zagreba , ali ako je dalje plaćam poštarinu !!!

.)

.
.
. Frendici sam dala pola sadnica i lijepo su cvali.
, zovu ih i ringlo, mirabelle...
.
, ako se nađe i koji lovor rado ga udomljujem .
. Ali, mi smo relativno blizu, a ne znam kako dostaviti dalje. Poštom baš i ne, zar ne? Ideje su dobrodošle.