imam hokaida oćešli to?
Ja molim bilo kakvo sjeme cvijeća ili povrća, zauzvrat nudim vrtno cvijeće (nažalost, dobila od susjede koja isto ne zna kak se zove), a skupit ću i karanfila (balkonski, koji lijepo pada i još ljepše miriši, tamno crveni i bijelo-crveni).
Ja bi karaNfile bu skoro, pa da na pol puta složimo u 1. Obilasku
Posljednje uređivanje od jelena.O : 18.02.2013. at 09:02
morat cu sad opet sredivat popis svega sto je ostalo...
a cudi me sto nitko ne trazi ljute papricice
ugl...mogu jos odrezati koju reznicu ruzmarina, lavande, karanfila
i mogu cupnuti s korijenom malo mente, aster ili alou
Tražim sjeme butternut tikve, te one spušvaste tikve koja se osuši i dobije se prirodna spužva. Također me zanimaju rajčice cherry crvene i žute, te veće plave i žute. Imam nešto sjemena salate za dati, te sjeme luka domačeg mičevečkog.
Cure, sve sam zapisala, ali sam još u gužvi, jedan rođendan obavljen, drugi za koji dan, i onda će biti više vremena.![]()
gugolina, flopica, ivica_k, petit, jelena- poslala sam vam![]()
Ima li netko kakvo sjeme cvijeća jake boje koje bi bilo lijepo u dugačkoj tegli, da visi ali da ne radi puno smeća?
Terasa je na istočnoj strani.
Posljednje uređivanje od mašnica : 19.02.2013. at 23:04
penny stiglo je, hvala ti puno, puno!
ne trebaš slati mentu i papriku, naći ću negdje drugdje, da te ne maltretiram trudnu!
ako ti baš bude zgoda onda pošalji
ali stvarno nije neka greda
biljezim se![]()
ima li tko prodati sadnice borovnice ili goji bobica? ili ste ih mozda negdje kupovali, pa molim preporuku
nasla sam preko neta, 35 kuna po sadnici.
joj imam sjemena raznih bundeva ali ne kužim koje su koje. zbunj zbunj.
ako su butternut i muškat bundeva isto, onda imam tj imat ću sjemenja za 2 tjedna.
Kažu da je isto, ja ju obožavam u rižotu, krem juhama, kao dodatak varivu i tako dalje. Zainteresirana sam za sjeme.
javim ti se za 2 tjedna. dok ju sredimo, mljac.
buternut je kruškolika tikva http://www.google.hr/imgres?imgurl=h...9QEwAQ&dur=440
sad posle vidla da imaju pod muškatno i kruškastu i onu jabukastu nacrtanu
Posljednje uređivanje od jelena.O : 21.02.2013. at 13:33
Penny, hvala puno i meni je stiglo! a i tebi je stiglo nešto sitno na račun
Beti kad budeš cvijeće obavljala ja bih hortenziju ukoliko budeš u mogućnosti!
petit, evo sve pripremljeno, za sada na papiru. I adresa prepisana.. Samo još ne mogu iskopati bijeli iris, a za zvjezdane ne znam ako su živi. Još je snijega u vrtu, ali...topi se rapidno. Neka dva dana sunce sije i evo me u vrtu.
kosjenka
posalji mi adresu na pp pa ti posaljem suncokret![]()
samamama-probat cu jos koju malu alou iscupat, zadnji put kad sam ih cupala jeleni jedva sam ih pocupala...svakako cu se potruditi
gugolina-odlicno
flopica- nisam zaboravila na tebeovaj tjedan smo svi bili u virozi tako da smo pobjegli u grad kako je bila prognoza losa, al ovaj vikend se vjerojatno vracam na otok pa cu pocupati nesto mente
![]()
o da.... sijačka groznica počela hehehe
ja sinoc organizirala svoje klijaliste pomidora i bosiljka.. sada sjede na toplom akvariju, pokriveni najlonom i cekam da niknu :D
Prijavljujem da imam mente, zimski jasmin, leandar, lavanda... sutra prošvrljam po vrtu da vidim jesu li krenuli čičimci
pa vise manje isto kao i sve ostalo.. stavis sjeme u zemlju, na toplo, mozes pokriti sa folijom da prije proklija i to je tonista te ne kosta da probas sa sjemenom koje imas., pomidor bi trebao proklijati kroz max 10tak dana., pa ako do tada izadje, izadje. jedino, svakako preporucujem koristenje nasih domacih sorti, a ne sjemenki iz tretiranih kupovnih paradajza..
e može li jedan paradoks, moji klinci skupili par sjemenki od pprike, itako ja 19.1.posijala to i nešto sitno niklo samo mjesec dana posle
to je onda u redu.. samo pripazi da imaju dovoljno svjetla da se nebi previše izdužile., i onda ih vec sredinom 3. mozes poceti iznositi van
makita sjeme zasij u neku malu posudicu i trebala bi imati dolje rupicu da može višak vode otići, ako pretjeraš s vodom
sjeme zasij blizu površine, nemoj ga stavljati preduboko
stavi na neko svijetlo mjesto, ja stavljam na prozorsku dasku - za početak možeš staviti preko onu plastičnu foliju ali ja to ne stavljam
i još nešto, ako u malo prostora staviš sjemenje preblizu to će ti stvarati problem kad budeš trebala presađivati, možeš ih oštetiti
ja sutra krećem u sijački pohod, spremam se ko da idem ne znam što raditi
što ću kad me to sve veseli...
Recikliranje...kako iskoristiti kartončiće od wc papira za sijanje i kada biljčica naraste sve zajedno se stavi u zemlju, karton će se razložiti.
http://www.mnlocavore.com/wp-content...fwyla6XvEt.jpg
Beti3 jel imaš možda za mene malo sjemena bijelog patlidžana?
Rado bih i jagodu koju, al bijeli patlidžan tražim već o-ho-hoo pa ako možeš njega
Ja nemam puno toga, al ako se sjetiš da ti nešto treba, reci pa ću vidjeti imam li ja ili tko od susjeda
hvala petit, sve stiglo![]()
beti3 imaš li još tog velikog hibiskusa? on može biti vani ili je sobni?
ima li netko sadnice borovnica, kupina i malina?
ja nemam sto ponuditi od sadnica, ali uvijek mogu uplatiti neku kunu![]()