ja bih udomila malo lavande, ako tko ima![]()
Ja sam prekjučer konačno nabavila zemlju i jaako sam sretna radi toga. Pojma nemam o ničemu, ali pomalu ću valjda naučiti. S obzirom da mi je termin krajem četvrtog, ne znam baš koliko će ove godine biti od mog vrta, ali neka njega tu. Tražim, tražim , pa nikako da nađem gdje nabaviti sjeme i sadnice, još kad bi bile iz bio uzgoja gdje bi mi bio kraj.....
Kako vi to rješavate? Di pronalazite sjemenje i sadnice?? Kad (i kako) uzgojiti vlastito sjeme?
ja sam za prve pomidre dobila sjeme iz jednog bio vrta ( odi na google ili njuskalo pa upisi bio vrt.. ). jednom kada uzgojis povrce ili bilo sta, sjeme sam sakupis., ovisno o kojoj se biljci radi., sve sta cvate i daje plodove ima i sjemejedino za mrkvu ili rotkvice ne znam kako bi dalje sam razmnozio., ali to kupis vrećicu u ducanu za par kuna i to je to
Ima netko još sjemena za cherry rajčice i lavandu?
Nemam ništa za razmjenu, platit ću![]()
Imam lavandu, šalji adresu
Ima li netko sjeme Judinog i/ili Princezinog drveta?
Ja sam lane stavila tikvice i krastavce u kartončiće i uspjelo je, ove godine još planiram raznorazne tikve, dinje i sl. Uglavnom povrće kojem se po korijenju ne smije previše prčkati.
Ovo ostalo baka radi sama sadnice ali sve u zemlju i pod najlon.
Saljite adrese za reznice lavande oziljene
ima li netko iz zagreba da bi mi dao malo bršljana za posaditi.
zapravo bi malo bilo kakve brzo rastuče penjačice koja moze biti vani
Mala vila, imam ja bršljana pola dvorišta! Kad želiš da ti ga iščupam?
Nisam iz Zg, ali radim kod križanja Savske i Vukovarske. Najranije mogu čupati sutra kad dođem s posla...
hej zene
neznam kome sam vise sta poslala., ali ono sto mi je jos ostalo je:
chery paradajz, ljuta chery paprika, suncokret
rajčica rio grande - kupovna, kukuruz šećerac- isto kupovni
ako nekome jos ovo treba neka se javi
ps. ne znam kako vi, ali ja danas poslje posla krecem sa sijanjem rige, rotkvica, peršina, mrkve... ( najavili kišu narednih dana)
[QUOTE=samamama;2358770]hej zene
neznam kome sam vise sta poslala., ali ono sto mi je jos ostalo je:
chery paradajz, ljuta chery paprika, suncokret
rajčica rio grande - kupovna, kukuruz šećerac- isto kupovni
Hej! Ja bih rado chery rajčicu, ovu drugu rajčicu i kukuruz. Platim ti jer ja nemam ništa, pošto mi je ovo prvi put da išta sadim! Evo javim ti se na pp.
penny ova tvoja cherry je patuljasta ili ona od 2 metra, nadam se da nije kasno za pitati, već su iznikle iz kutije
ako je ostala još koja cherry i ja bi, takoder placam jer nemam niš za dati
hvala na info za balkon![]()
Pa da, i kod mene je vrt još debelo pod snijegom (bila u subotu, krasno sunce, ali pol grunta je pod snijegom, a tamo gdje se otopio je blato i voda do donje usne... užas! Jedino je kompostište ok - sve je strunulo.
Tako da sjetveni kalendar treba uzimati s rezervom. U Zagrebu mi pred zgradom cvatu visibabe, a na brdu 30 km dalje malo je falilo da se može sanjkati. Inače, moja kolegica s posla kaže da se može saditi tek kad se s golom riti može na zemlji sjediti, a da te ne zebe. I u pravu je, osim za kulture koje su sađene i sijane na jesen (nemam ove godine ništ, ona ima luk).
Eto, flopice, mi ćemo imati povrća kad kod penny budu ljetne vrućine. Sve s pomakom. Nije to ni bolje ni gore - samo je drugačije. Ja još orezujem voćke (većinu sam drapila, ali ima još malo za počistiti - trebam crnca z lojtrom).
e, sto se tice mojih chery paradajza, upozorenje svima koji su ga dobili ilice ga dobiti poštom..
prosle godine su svi bili preko 2 metra visoki., penjali su se uza zid, prerasli sve kolce i na kraju smo ih morali vezati za ogradu od susjede
definitivno nisu za balkone!
jucer su na putovanje krenule aloa, menta, papricice i lavanda :mah-mah
jel se moze cherry rajčica posaditi u velikoj tegli na balkonu?
drage dame i mame hehe
svo sjeme ne putu poštom, danas! nemam vise nista..
mala vila., vec sam spakirala sve, na zalost tek kasnije vidjela tvoj post.. stici ce ti vec od nekog drugog koja sjemenčica
ps. stigla aloe vera , hvala :D
kod nas nema snijega, sve prekrasno. jagode mi ozivjele. zivica podsisana. netko je pitao za brsljan. ja ga prosle godine istrijebila. poceo nam je rusiti zid.
mislim u subotu travu posijati. cekam svoje lavandice i lovor![]()
Bili jutros meštri popraviti mašinu, pa nisam stigla poslati, neuredne improvizirane kuvertice putuju sutra...
isvetica, moze li se ta oziljena lavanda odmah vani saditi ili je bolje da ju posadim u plasticne loncice i drzim doma neko vrijeme?
kod nas je danju suncano, ali evo sad je vec noc i hladnjikavo.
jelena- moja cherry je nekako srednje visine, nije visoka ko obicne al nije ni mini... meni su uspjevale i u teglama
flopica- kod nas je vec sve posijano , poslije je prekasno,jer kod nas je vec u 4om mj skoro pa ljetna vrucina ... al to su ti te nase razlike u klimi lijepe nase![]()
kod nas je još dosta jak mraz ujutro, snijega nema.
imam puuuno sjemena eko butternut tikve, a htjela bi razmijeniti / kupiti raznog sjemena tikvica (banana, spaghetti, svašta pomalo). Ima neka od vas?
Uspjela sam sačuvati dugačku teglu pelargonija, sada su mladice narasle na cca 20,30cm. Da li da to pelcam? I kako? U jogurt čašu sa zemljom ili da stavim u vodu da pusti korijen?
ataviš u neku rahlu zemlju , ostavi još neko vrijeme unutra i zakorjenit će se, dovoljne mladice su oko 15 cm.
stigla lavandica i vec sam ju posadila. sad cekanje hoce li se primiti jer mi je na prvi mah izgledala kao za herbarij, a ne za sadnju
a postar, stisce, stisce kuvertu : )))
uh, ma ja zapravo jako volim toplinu a oko mene "život na sjeveru"
vi ćete se već najesti povrća i namirisati cvijeća dok moje ne nikne![]()
da.. a onda kad ti budes uzivala u povrcu i cvijecu, naše ce biti pepeo( cas izuzetcima koji dezuraju sa kantama vode dva puta dnevno hehe )
Paketići poslani, zrakoplovom prioritetno, poštarica me uvjeravala da sutra stižu u Zagreb, a možda i Gospić. Veoma neuredne, zmazane, improvizirane kuverte. Označila sam jasmin i lovor, neoznačena je lavanda, nadam se da će stići živi, poprskala sam ih vodom i stavila u prozirnu vrećicu...
ima li netko slucajno koju sadnicu jagoda viška?
iz nekog razloga, u vrtnom centru u rijeci nemaju niti jednu na prodaju, na viskovu isto tako.. poslala sam vec nekoliko upita na njuskalo ljudima koji se tamo reklamiraju ali nitko ne odgovara ( ili bubnu neku suludu cifru poštarine, tipa 50 kn za 10 sadnica .. )
pa eto, ako tko ima viska na poklon ili prodaju, ja bi ih udomila vrlo rado!
jel mogu i jagodice u teglu?
zavidim vam na vrtovima![]()
Posljednje uređivanje od mala-vila : 06.03.2013. at 14:50
mogu naravno.. a vidjela sam jos jednu super ideju za balkon http://i1086.photobucket.com/albums/.../Jagoda003.jpg sta nije super![]()