evo ja nudim sjeme graha trešnjevca i jako jako ljutih papričica
a tražim sjeme komorača (da li se uopće sije??? tražim i pokoji savjet jer nisam to nikad sadila) ili predložite
Hmmm
ne znam gdje sijete komorac ali nama u Slavoniji nije uspio. Nije imao podanak onako veliki nego minijaturni i punooo lista koji smo skupljali za caj
Molim za savjete oko njege i sadnje jer prevolim ga jesti
Imam kukuruz koji pakujem i saljem u ponedeljak pa molim adrese
To bi i ja....Ako se tko rješava sadnica kupina, malina, ribizla, borovnica - ja sam spremna doći po njih bilo gdje u ZG ili okolo ZG-a.
Klinci bi bilo kakve bobice, pa ako tko ima lijepo molim
uz upute u sadnji i ostalom...potpuna sam neznalica
Samo...ovo bi nam bio prvi pokušaj uzgajanja nečega pa nemam ništa slično za ponuditi
I...jel sad uopće pogodno vrijeme za sadnju bobica)
I još jedno pitanje, moguće bedasto, ali ipak...jel se mogu bobice uzgajati na balkonu ?
Evo našla sam!!! CELOZIJA
http://www.google.hr/imgres?imgurl=h...w=1024&bih=554
Posljednje uređivanje od mašnica : 20.03.2011. at 22:54
2x mama bobice se mogu uzgajati na balkonu. Kupi dovoljno veliku vazu (35-40), kvalitetnu zemlju i možeš sve posaditi: maline, ribizle ( oboje ima crvene i žute boje, oboje prefino), goji bobice, pitome kupine bez bodlja, možeš i aroniju, ali ona nije baš ukusna. Bitno je da imaju dosta sunca i vode. Sadnice u vrtnim centrima su razumne cijene i sada je pravo vrijeme za sadnju. Uživajte u berbi.
mašnice, zanimljiv cvijet, nisam ga imala. Da li ide u vrt jer piše da je visok 1 m?
pomikaki malo je reći hvala!
stvarno si me iznenadila
da nemam riječi!
pp sam pokušala slati ali je pun inbox
Poslala kukuruz,oni koji nisu dobili pokusam nabaviti jos sjemena ovaj vikend
nema na čemu
dobro da si mi rekla što mi se događa s inboxom baš mislim da ti se javim je li stiglo.
Od sjemenja koje mi je još ostalo imam puno:
lovora
rog paprika
ljutih papričica
bundeva iznenađenja (4 vrste)
lubenica
suncokreta
u ograničenim količinama:
koromača
dinje
mente
rogača
pasiflore
...
Kome treba, slobodno neka se javi
koja milina dok čitam. samo što ja još ne mogu niš sadit i sijat dok se ne preselimo. šmrc, šmrc, šmrc.
ili možda neku kulturu kojoj ne treba puno, ono tipa posadiš pa dođeš za mjesec dana, a ono niklo???savjet.
2xmama, taj broj piše na dnu posude. Ne treba za penjati, svi su čvrsti.
Može, pošalji mi adresu na pp.
od bobica... ja imam u vrtu pitome kupine, mogla bih kroz neko vrijeme iskopati koji podanak, ali kad nismo baš blizu Evo Beti mi šalje neki podanak poštom, baš me zanima hoće li preživjeti. Možda bih mogla pokušati i ja tako.
Pravo da ti rečem, pojma nemam, kod mene raste na divlje, pa sam sakupila malo sjemena usput.
Voli sunce i ne treba puno vode, raste na škrtoj zemlji.
Imam viška sjemena hokaido tikve. Treba nekome?
Evo idemo kroz tjedan-dva. Kaže komšija tj. bivši vlasnik imanja, sve dobro, vočke na mjestu, i niko nas nije opljačkao
Evo ja pomalo kopam, sadim, upeklo sunce i previše pa sporo ide.
Posijala prije mjesec dana pomidore, paprike i slična čudesa ali na zatvorenom i o dtoga preživila samo dva pomidora . Sad sam sve ponovo i ako uspije bit ću opet u zakašnjenju...
Uglavnom, od sjemena imam nešto viška: peršina , rukole, tikvi (ni ja ne znam kakvih, sve sam ispomiješala i ono što sam zapisala ), sjeme blitve koje sam spremala ali meni ne niče, ima još nešto škalonje(luk kozjak, amerikanski luk, kako ga već zovu) od lani, ...ako neko hoće nešto do ovog, javljajte.
Meni je isto puno paradajza propalo. Izgleda da sam ih previše zalijevala. Tko će ih znati. Ovaj vikend imamo goste pa sam iznjela te sadnice van, ostavila ih u plastičnoj kadici i prekrila, valjda će preživjeti.
Za paradajz sam čula da jednako dođe i onaj kojega posiješ u kućice krajem travnja. Baš ću pokušati.
Moguće, vidim da mi sad niču i oni koji su se sami zasijali od onih malih pomodorina, ti "samonikli" su mi lani i bili najzdraviji i najžilaviji. Baš ću probati.
evo da se i ja uključim. dobili smo mogućnost korištenja jedne parcele u našoj blizini, pa se eto bacamo u posao.
zanima me gdje šta nabaviti. da kupim neke eko sadnice i sjeme(ne mogu im baš ući u trag na netu) ili na placu ili iz dućana? pomagajte!!! zemlja je poorana i potanjurana i samo me čeka.
pomikaki..ja bih suncokreta,pasiflore,i rogača ako ima još...
ja imam peršina i kopra ako kome treba..kopra je još malo ostalo..
ostalo trenutno nemam,sve posijala :D
može...
stanam poslano! pun ti je inbox,neće da mi šalje pp...
Ja bi suncokreta i pasiflore ako ga još ima, u zamjenu šaljem čokoladu
evo idem praznit inbox.
pomikaki i tebi je pun.
ostalo nam sjemenskog krumpira. tko treba nek se javi.
ja imam hrpu malih suncokreta, ako nekome treba, ali to ne mogu poslati poštom
mene zanima jel netko ima sjeme cvijeta hibiskusa? ne znam jel ovdje razmjenjujete samo povrce ili i cvijetovi dolaze u obzir?
Posljednje uređivanje od Beti3 : 11.05.2011. at 15:54
ima li netko sadnica batata za razmijeniti ili pokloniti ili prodati, ako vam ništa ne treba u zamjenu ili znate gdje ima za kupiti sadnica?
Posljednje uređivanje od tina55 : 11.05.2011. at 15:58
Dolaze i cvjetovi u obzir, naravno. Da li misliš na sjeme vrtnog hibiskusa?
http://www.google.hr/search?q=Hibisc...iw=992&bih=600
Ovaj drugi ne radi sjeme koliko ja znam.
http://www.google.hr/search?hl=hr&cl...=g5&q=Hibiscus
Meni ih se većina uhvatila, samo još uvijek nisam skroz sigurna što je što ali super si spakirala. Oko dva dana što provedu u paketu dosta biljaka može pretrpjeti.
Ali nisam sigurna da li bi i suncokreti mogli tako. Dok su mali imaju dosta krhke stabljike. Jednostavnije je slati sjeme.
ja danas vidjela na našoj pijaci, sadnica 4 kune
kod nas četvrtkom bude "zeleni četvrtak" pa onda bude čak i jeftinije, mislim da bude oko 2,5 kune
pogledaj koliko su ti ovi blizu pa možda možeš otići ili naručiti
probat ću ponovno otići na tržnici, bila sam već jedan dan, pitala na svim štandovima i nitko nema, možda se pojavi tko u međuvremenu
poslala sam upit i ovom agrobatatu
prodaju ih po 2,5 kn što je super cijena, samo ne znam može li se kupiti manje od 104 komada, čekam odgovor
HELP! Tražim sadnicu ili sjeme mažurana , lovora ( začinski lovor) i papriku (mini koja ide u lončanicu ), nije potrebno poklanjati ja bih platila , tko ih ima neka mi se javi na pp pa se o svemu dogovorimo.
Unaprijed zahvaljujem!
tina55 mislim da je kod njih baš ograničenje na 104 kom (čitala na drugom forumu), a kod mene ima u poljodućanu (5 kn/kom), di inače ima sadnica svega: voća,povrća, cvijeća... da probaš na takvim mjestima?