Pokazuje rezultate 1 do 50 od 740

Tema: Razmjena, poklanjanje sjemenja, sadnica,...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    Murtela je vjerojatno (jer nije ko na slikama) bosiljak, ali neka domaća vrsta koja ima sitne listioće i cvjeta sitniom bijelim cvjetovima. Treba je posijati vrlo skoro. Gdje uspijeva, valjda u Dalmaciji. Mi smo je oduvijek sijali i uzgajali u lončićima na skalama - znate ono, dalmatinske uličice, kalete, stari plavi lonac pretvoren u pitar i u njemu ili điran ili neko zelenilo

Imam i ja neke tikve, kad se siju?
    Ovo je prvi put da sam sačuvala sjeme
    Sad bi moja kolegica s posla rekla da se siju kad se može sa golom zadnjicom sjediti na zemlji i da te ne zebe. Mora biti dosta visoka temperatura za klijanje, ne ispod 18oC. Kod nas je to sredina svibnja, uz more možda ranije. Siješ u kućice (po pet komada) na dosta velike razmake. Možda ne bi bilo loše posaditi prvo u klijalište, pa onda pelcere u zemlju. Ako imaš iskustva s krastavcima, to ti je ista priča. Meni nikad nisu nikle (možda je hibridno sjeme, nemam pojma) ali sam s kupljenim pelcerima s placa imala dobar uspjeh.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Sad bi moja kolegica s posla rekla da se siju kad se može sa golom zadnjicom sjediti na zemlji i da te ne zebe. Mora biti dosta visoka temperatura za klijanje, ne ispod 18oC. Kod nas je to sredina svibnja, uz more možda ranije. Siješ u kućice (po pet komada) na dosta velike razmake. Možda ne bi bilo loše posaditi prvo u klijalište, pa onda pelcere u zemlju. Ako imaš iskustva s krastavcima, to ti je ista priča. Meni nikad nisu nikle (možda je hibridno sjeme, nemam pojma) ali sam s kupljenim pelcerima s placa imala dobar uspjeh.
    ja sam posadila par sjemenki hokaido tikvi u šalice od jogurta, stoje u kupaonici bez grijanja i počele su klijati, presadit ću ih onda po tvojim uputama vam kad još malo zatopli.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Inače ove godine imam manje sjemenja za razmjenu, ali ako netko želi sačuvala sam sjemenke limuna koje sam dobila iz komiže, neka sorta malo drugačija od običnih limuna - aromatičniji su i mirišljavi, kora bude tamnožuta i ne jako debela.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Inače ove godine imam manje sjemenja za razmjenu, ali ako netko želi sačuvala sam sjemenke limuna koje sam dobila iz komiže, neka sorta malo drugačija od običnih limuna - aromatičniji su i mirišljavi, kora bude tamnožuta i ne jako debela.
    Da li će limun iz sjemenke imati svojstva biljke sa koje je potekao? Posijala sam sjemenke svakakvih agruma, sad su već mala stabalca-10 cm, ali još je prerano da cvatu, treba valjda par godina.
    Nisam išla tražiti da li se cijepe, jer ovi kupovni su cijepljeni na divlju podlogu. Strpljiva sam i čekam da izrastu, u međuvremenu su baš lijepi, zeleni.
    No, tvoj post me potakao da se upitam.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Da li će limun iz sjemenke imati svojstva biljke sa koje je potekao? Posijala sam sjemenke svakakvih agruma, sad su već mala stabalca-10 cm, ali još je prerano da cvatu, treba valjda par godina.
    Nisam išla tražiti da li se cijepe, jer ovi kupovni su cijepljeni na divlju podlogu. Strpljiva sam i čekam da izrastu, u međuvremenu su baš lijepi, zeleni.
    No, tvoj post me potakao da se upitam.
    da pravo kažem, ni sama nisam sigurna, tražila sam po netu i našla da se dobro razmnožavaju sjemenom a o cijepljenju ne baš http://www.savjetnica.com/korisni-sa...-uzgoj-agruma/
    ali evo još sam čeprkala i našla ovu temu http://forum.roda.hr/threads/36898-Limun
    a ovdje evo kaže da je limun bez cijepljenja rađao neke plodove, ali ne zadovoljavajuće http://kut-.bloger.hr/post/navrtanje...i/1693170.aspx
    za ove limune, čini mi se, kažu da su nekakvi poludivlji tko zna, možda im ni ne treba cijepljenje, ali ako da vjerujem da vbi bili dobra podloga
    ja sam sakupila sjemenje tek tako, ne znam hoću li se upustiti u to, ali sad sam već dobila volju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •