Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Napravio si je kraste po glavi.....

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Napravio si je kraste po glavi.....

Dakle kao sto naslov kaze....... izgrebao se doslovno do krvi, cijeli zadnji dio glavice mu je u krastama, ne mogu ga nikako sprijeciti, ja cim ugledam odma mu maknem ruku, a onda pozivcani

nokte mu redovno rezem i nije mi jasno kako tako mali noktići mogu biti tako oštri, znam iz iskustva jer su mi cice kao da su iz rata izasle obozava zabijat noktice u njih dok sisa

kako da ga sprijecim? rukavice nece ni pod razno..... ima 3 i pol mjeseca?
    jel moguce da ga tjemenica svrbi?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo dva prijedloga: Glavicu mu prije kupanja namazi bademovim uljem (u ljekarni 1 dl kosta 10 kn, nije katastrofa) i onda operi na uobicajeni nacin. AKo ima pocetak tjemenice, ti to jos ne vidis, a njega svrbi... Treba to ponoviti par dana, mozes mu cak ostaviti i namazanu glavicu preko noci ili popodnevnog spavanja (namazes uljem tanko i nasadis mu pamucnu kapicu da ti ne zamasti sve oko sebe, ali to se brzo upija). Kad ga kupas, mozes ga onom mekanom djecjom cetkom cesljati po glavi, otici ce mu dolje te mrtve stanice koze koje ga svrbe... Nema problema s tim, to se lako rijesi. Mozes i maslinovo ulje uzeti ako imas doma, obicno za jelo, u maloj kolicini, ista stvar.

Trik za ruke - broj veca odjeca i navuces mu rukave preko saka! Ne pitaj kak znam - iskustvo (nije bas nedavno, ali pamtim to dobro)...

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jel ima još kakvih simtoma, nekakvo crvenilo drugdje na tijelu, iza ušiju?
    Mogao bi biti i atopijski dermatitis. Pokušaj najprije kako ti je Peterlin savjetovala, skinuti tjemenicu.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nema nigdje drugdje, to ima jedan dio na vrhu glave iza bas gdje mu je tjemenica bila, a i sad oko tih krastica vidim jos malo oljustene koze, i samo se tu češe, nigdje drugdje....probat ću s bademovim..... samo nam je i kapa malo problem, skine ju u par minuta, valjda ce dok bude na glavi uspjeti upiti ulje

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Trik za ruke - broj veca odjeca i navuces mu rukave preko saka! Ne pitaj kak znam - iskustvo (nije bas nedavno, ali pamtim to dobro)...
    ovo je dobar savjet. to smo i mi prakticirali dok je naša bebačica bila još skroz malecka...

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

i mi se borim os tjemenicom dugo i nikako da prodje.
    jedno vrijeme se je isto cohao i imao kratice po glavici,sad ga valjda ne svrbi toliko.

Peterlin
    , mi radimo tocno kak si rekla: nacofaljm glavicu s bademovim uljem, onak jaaaako zamastim i to svaku vecer i jutro.
    pocesljam ga cesljicem, a kad se kupa onda na mokru kosicu mekanom cetkom izribam, i jos poslije toga namazem glavicu.

vidi mu se onak crveno po tjemenu i u Jovancevicevoj knjizi sam procitala da se u slucaju crvenila moze mazati anitmikoticna krema.

ja pitala svoju pedicu za to, veli ona nist - sve ok, sve normalno, samo i dalje mazite uljem.
    a nikako da prodje...
    Posljednje uređivanje od argentina : 17.04.2010. at 10:32

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I nama je koma. Točno ista situacija kako piše crnka84. Sloj tjemenice je jako debeo. Skidamo na uobičajeni način, ali nakon skidanja je koža obavezno crvena (i tako dobar dio dana i noći). A neposredno nakon skidanja kožica na tjemenu je oštećena i mokra, kad od limfe ili nečeg. Da ne spominjem da te tjemenice mirišu po loju (smrde).
    Uz to sve imamo lišaj na desnoj šakici koji ju jako svrbi jer sam primijetila da svako malo traži nešto o što će ju češati. Mislim da ćemo morati pedici...

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i on ima neki lisaj na licu kod uha, ali ga to ne svrbi ocito jer ga uopce ne dira.... dala nam je pedica neku mast za oči, ali nije bila pomogla, sad smo dobili neku Geokorton mast i sad mazem s tim, jucer smo poceli i kao da je malo bolje......

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Peterlin ti je dobro rekla za rukave, a ja sam svojima znala staviti i čiste čarapice na rukice. Imaš za kupiti i pamučne rukavice za bebe.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa Vidi poruku
    I nama je koma. Točno ista situacija kako piše crnka84. Sloj tjemenice je jako debeo. Skidamo na uobičajeni način, ali nakon skidanja je koža obavezno crvena (i tako dobar dio dana i noći). A neposredno nakon skidanja kožica na tjemenu je oštećena i mokra, kad od limfe ili nečeg. Da ne spominjem da te tjemenice mirišu po loju (smrde).
    Uz to sve imamo lišaj na desnoj šakici koji ju jako svrbi jer sam primijetila da svako malo traži nešto o što će ju češati. Mislim da ćemo morati pedici...
    meni se ovo cini kao atopijski dermatitis, pa to ne bi bila tjemenica nego kruste, nadam se da nije, ali odite kod pedice svakako

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

jel probao netko sampon za tjemenicu?
    mustela mislim ima

RING avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nama se kao jedino riješenje pokazala Mustela Stelaker krema protiv tjemenice. Prije toga isprobala sve moguće varijante sa uljima i šamponom, a tjemenica sve gora, krasta do kraste koliko se češao. Sa ovom kremom doslovno u dva dana pola toga nestalo.
    Posljednje uređivanje od RING : 23.04.2010. at 21:31

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kad se obicno tjemenica pojavi?
    Mi Spira ne kupamo nicim nego maslinovim uljem u vodi, s tim mu operemo i lice i glavu. Do sada nema nikakvih naznaka suhoce tjemena, a koza mu je jako mekana. Ne znam jel pametno nastaviti s ovim il da pocmem sa necim "zescim"? On ima 2 i pol mjeseca.

RING avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nama se to javilo sa nekih mjesec ipo, mislim da nemate potrebu išta mijenjati kad je sve ok.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Kad se obicno tjemenica pojavi?
    Mi Spira ne kupamo nicim nego maslinovim uljem u vodi, s tim mu operemo i lice i glavu. Do sada nema nikakvih naznaka suhoce tjemena, a koza mu je jako mekana. Ne znam jel pametno nastaviti s ovim il da pocmem sa necim "zescim"? On ima 2 i pol mjeseca.
    Nastavi samo s maslinovim uljem u kupki. Malene bebe se ne prljaju kao veći klinci. Bitno je samo očistiti područje ispod bradice gdje se mlijeko nakuplja i ona standardna mjesta: guza, pregibi, iza uheka...
    Mi imamo jako suhu kožu i prakticiramo uljnu kupku. Nikakva fensi kozmetika za bebe koja lijepo miriše...Stignemo to poslije.
    A što se tiče onih tjemenica o kojima sam nedugo ovdje pisala, evo smirilo se. Nismo bili kod pedice. Žute naslage su nestale, nisam više htjela prati s Mustelinim šamponom protiv tjemenicama već s Aderminim šamponom za atopijski neutodermitis i čini mi se da se manje češe. Nadam da ide trajno na bolje.Idemo na redovni sistematski za dva tjedna pa ću vidjeti što će mi pedica reći...

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Lukina mamma drzim fige za sistematski

mi se isto mucimo i nikad kraja koliko vidim...
    opet se cese i ima kraste, ljuskica skoro da i nema ali mu je tjeme pod prstima grubo i skoreno. stalno ga mazem uljem ali nista.

mozda probam ovu Mustela Stelaker kremu jer vise ne znam kaj bi

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

To ti vjerojatno nije u pitanju tjemenica, iako izgleda isto, već su to kruste. Pisala si o suhim nogicama, lišaju na licu, pa vjerojatno imate atopijski dermatitis
    Odite kod pedijatrice po uputnicu za dermatologa.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jeste sigurne da su ovo što svrbi tjemenice?
    Moje dijete je imalo tjemenice koje nikad nisu svrbile, smetale ili nešto slično. Osim što su bile ružne, a i to smo riješili šeširom.
    Kad su mi dojadile isto sam ih dobro namazala uljem, ostavila da se upije i kad bi mali zaspao, jednostavno sam ih ljuskicu po ljuskicu noktima skidala. Češljem nije išlo. Nakon toga bi oprali glavu i gotovo.
    Nikad nije bila crvena koža ispod tjemenica.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

M. je imala malo tjemenice, ali ovo s uljem nije palilo jer se rodila s puno kosice pa mi je to ulje bilo strašno za isprati. Onda smo kupili Mustelin šampon i od njega je otišla, no opet se pojavila budući da joj nismo htjeli prati kosu svaki dan (a trebalo bi, barem svaki drugi) jer je bila zima pa mi je bilo bed. Kasnije je nestala, ne znam je li sama od sebe ili je ipak pomogao šampon kojim smo joj prali kosicu svakih tjedan dana.
    RozaGroza, M. ima 9 mjeseci i još uvijek ju kupamo samo u vodi s malo maslinovog ulja, a jednom u deset dana peremo kosicu s Becutanovim šamponom. Vjerojatno ću je na ljeto morati početi kupati u kojekavim pjenicama jer vjerujem da će do tada prohodati i sigurno ćemo dosta vremena provoditi vani pa će skupiti kojekave prašine i slično, a tada ju namjeravam i kupati u velikoj kadi gdje ću joj moći dobro isprati tu pjenu. Ne vjerujem ja tim forama da se to ne mora isprati. Sve je to kemija koja se uvlači u kožu i dalje u organizam.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa Vidi poruku
    To ti vjerojatno nije u pitanju tjemenica, iako izgleda isto, već su to kruste. Pisala si o suhim nogicama, lišaju na licu, pa vjerojatno imate atopijski dermatitis
    Odite kod pedijatrice po uputnicu za dermatologa.
    pa svaki put pitam pedijatricu za to, ona nista, na nogicama je sve proslo, na glavi je ostalo jos skroz skroz malo tih ljuskica, jedino to na licu ne prolazi, bude dana kad izgleda kao da ce nestat, ali i dalje je tu...... to na licu niti dira, niti reagira kad mu mazem.......... sad kad budemo isli na cijepljenje opet cu joj to spomenut i pitat za dermatologa......

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj argentina prvotno napisa Vidi poruku
    Lukina mamma drzim fige za sistematski

mi se isto mucimo i nikad kraja koliko vidim...
    opet se cese i ima kraste, ljuskica skoro da i nema ali mu je tjeme pod prstima grubo i skoreno. stalno ga mazem uljem ali nista.

mozda probam ovu Mustela Stelaker kremu jer vise ne znam kaj bi

Čitala sam po raznim izvorima o tjemenicama i svuda piše da tjemenice u pravilu ne svrbe, da su hormonalno uzrokovane (valjda maminim hormonima)... čak je pisalo da nakon skidanja koža može biti vlažna i crvena. To smo i mi imali... sad smo u nekoj mirnoj fazi, ali čim se češe, to je vjerojatno AD. Tim više što ima i po ličeku i na još par mjesta na tijelu. Ja pretpostavljam da smo mi imali kombinaciju tjemenica i AD-a....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •