Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: otrov zvan xenical...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno otrov zvan xenical...

curke zanima me da li netko od vas ima ikakvih iskustava s tabletama zvanim xenical, sestrična koja ima 22 godine je nabavila to čudo, to su tablete za pretile koje vežu masnoće i izlučuju ih iz organizma putem stolice, mislim da se propisuju na recept ljudima koji imaju bmi iznad 30 i sl, a ona ima 65 kg na visinu od 174...nema šanse da joj se to smeće izbije iz glave jer je mala stvarno zabrijala na to, i lagano sumnjam u njeno psihičko zdravlje...po raznim forumima sam čitala da imaju jako gadne nuspojave i da to " čarobno" mršavljenje nije zagarantirano, hmm neznam, stvarno se brinem ali nikako da ju odgovorim od toga, ni sestra, ni dečko njezin ni itko drugi...ovo što ću sad napisat nije za one slabog želuca, al čak sam pročitala da korisnici moraju konstantno nosit pelene ili uloške jer iz debelog cijeve spontano izlazi masnoća i nešto nalik na narančasto ulje, da se wc školjka jedva opere od te silne masnoće i da nemogu uopće kontrolirat stolicu, a o oštećenoj jetri i bubrezima netrebam ni pisat...no, uglavnom zanima me dali netko od vas ima iskustva s tim čudom ili osobno poznajete nekog ko je tako zabrijao na to...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mislim da je skroz nepotrebno pričati o tim tabletama i nekakvim iskustvima s njima.
    Cura ima 22 g. i idealan omjer visine i težine, što govori o drugoj vrsti problema, a tu više pomaže tvoj razgovor s njom. Upozori osobe koje su joj bliske, majku, sestru, prijateljicu.... psihologa
    Da nisu te tablete u pitanju, bilo bi nešto drugo... jednako opasno.., zato budi taktična s njom i ne odustaj.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

znam, inače imamo jako dobar odnos, i posluša mane ili moju sestru jer smo ipak malčice starije od nje, jednostavno sam prije znala kako diše i kako s njom treba postupat, al sad otkad je čula za to čudo je totalno otupila, nije joj potrebno nimalo, izgleda savršeno, u sretnoj je vezi, ima sređenu situaciju doma, fax ide, neznam s koje strane da joj priđem, čak je sestra printala členke i članke o tim tabletama, i slike i kojekakve priloge, al nije ni trepnula, jednostavno želi smršavit na takav način i blokira bilo kakav pokušaj razgovora...a to što me najviše ljuti je način na koji je to nabavila, liječnica joj sigurno nije propisala, u apoteci bi joj vjerojatno prodali, al voljela bi saznat u kojoj apoteci i koja farmaceutkinja joj je to dala, a sad dali je nekim 3 putem nabavila nemam pojma...

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj zvjezdicaZG prvotno napisa Vidi poruku
    curke zanima me da li netko od vas ima ikakvih iskustava s tabletama zvanim xenical, sestrična koja ima 22 godine je nabavila to čudo, to su tablete za pretile koje vežu masnoće i izlučuju ih iz organizma putem stolice, mislim da se propisuju na recept ljudima koji imaju bmi iznad 30 i sl, a ona ima 65 kg na visinu od 174...nema šanse da joj se to smeće izbije iz glave jer je mala stvarno zabrijala na to, i lagano sumnjam u njeno psihičko zdravlje...po raznim forumima sam čitala da imaju jako gadne nuspojave i da to " čarobno" mršavljenje nije zagarantirano, hmm neznam, stvarno se brinem ali nikako da ju odgovorim od toga, ni sestra, ni dečko njezin ni itko drugi...ovo što ću sad napisat nije za one slabog želuca, al čak sam pročitala da korisnici moraju konstantno nosit pelene ili uloške jer iz debelog cijeve spontano izlazi masnoća i nešto nalik na narančasto ulje, da se wc školjka jedva opere od te silne masnoće i da nemogu uopće kontrolirat stolicu, a o oštećenoj jetri i bubrezima netrebam ni pisat...no, uglavnom zanima me dali netko od vas ima iskustva s tim čudom ili osobno poznajete nekog ko je tako zabrijao na to...
    Dakle ovako. Sve što si navela je potpuno točno. Ja sam ih koristila u dva navrata pred cca 7-5 godina i mislim da me živ B.. nebi natjerao da ponovim tu glupu u*ranu grešku sa naglaskom na u*ranu. Oprostite mi na vulgarnosti, ali...

To istjecanje tog narančastog ulja je učestalo i konstantno. Može se dogoditi bilo gdje i bilo kada. Probija i kroz uložak i ostaje na odjeći, a najgore je to što ostaje na sjedalicama gdje ste sjedili. Pa ako ste u nečijem autu sa finim svjetlijim kožnim sjedalima, kod frendice ili u kafiću sa finim tapecirungom itd...da ne nabrajam. Ta masna fleka se vidi i na crnim sjedalima i tkaninama tako da nema te odjeće koja to može sakriti, o smradu da i ne govorim. Xenical djeluje na crijeva i to tako da sve što pojedeš odmah u želudcu odvoji masti koje se uopće ne šalju nakon toga u organizam nego direkt u crijeva, kad nakon 2-3 dana počne djelovati može se očekivati kad dotičnu potjera na wc, da će se u*rati usred grada, ako se zatekne. Uglavnom ta sila na zahod se NEMOŽE istrpiti duže od 2-5 min. sa naglaskom na 2 minute. Stolica je masna i ostaje na školjki i čak ju je i četkom teško očistiti pa obavljanje nužde kod nekih dragih prijatelja nije preporučljivo.
    Uglavnom HRPA stresa. Što je osoba deblja rekla bih da je mršavljenje sigurno. Ja jesam skinula 1. put 5-8 kg. Drugi put mi se je zgadilo i nisam izdržala taj užas od tretmana, ali znam i par prijateljica koje su bile ovako idealnih proporcija kao cura o kojoj govoriš, i nisu skinule ni grama jer to djeluje na pretile osobe koje unose mast u organizam (zbog čega su uostalom i debeli).
    Netko tko je normalan (izgledom) kao ta cura od 22 god. xenical nema što izdvajati nakon obroka jer je predpostavka da se taj hrani normalno. Ali sve gadosti nuspojava je neće zaobići, jer će joj xen. izdvojiti i najmanje količine ulja i masti i šiknut joj to u crijeva. Uglavnom prognoziram joj lošu zabavu, nikakav gubitak kilograma, a i vrlo skori odlazak liječniku po sredstvo da joj to čim prije zaustavi jer kod mršavih to nekad ne može stati samo. Sve sam probala osobno i VJERUJTE mi nije to za igru. UŽAS UŽAS i fuj. Iako ako je osoba zdrava u glavi neka sama uvidi sve te grozote, a brzo će čim odradi 10-tak dana kure. Ne trebaš se previše brinuti. Kako je zabrijala i odbrijat će kad ufleka nešto nekome ili se skoro (ili doslovno) u*ere usred bijele dana negdje.

Želim joj da to brzo uvidi. Nekih težih posljedica po zdravlje na kratkoročno te tablete kod fizički zdravih ljudi ne bi trebale imati, ali sve ostalo je toliko odvratno da mi je potpuno jasno da se inzistira na liječničkom propisivanju lijeka. Čak ne mislim ništa loše o njemu, ali to treba biti ako je to nekome zadnja slamka spasa pred smrt (ono hitna operacija), a taj ima 250 kg. pa jadan nema izbora. I to u bolnici popije pa mu te nus pojave nitko ne vidi.
    Ovako cure moje drage nije to šala i nije dobro. Svaki LIJEK postoji s nekim razlogom i za nekoga. Ovaj je za izuzetno pretile i pregojazne ljude, a ne za cure i žene koje imaju pa i 20-tak kg. viška. To nisu vitamini nego lijekovi.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je skroz nepotrebno pričati o tim tabletama i nekakvim iskustvima s njima.
    Evo da se citiram i odmah ispravim.
    Ajme, nenaa, žao mi je što si to prošla, ali čitajući tvoj post, nisam znala bi li se smijala ili plakala..
    Zvjezdica, mislim da bi ti bilo dovoljno ispritati nenaanin post

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da se citiram i odmah ispravim.
    Ajme, nenaa, žao mi je što si to prošla, ali čitajući tvoj post, nisam znala bi li se smijala ili plakala..
    Zvjezdica, mislim da bi ti bilo dovoljno ispritati nenaanin post
    A mislim... možeš se i smijat slobodno. Sad je za smijati se...bilo je za plakat. Kad si tvrdoglav kao mazga (mislim na sebe) pa onda kompulzivno MORAŠ isprobati svakakve gluposti koje treba i ne treba ni ne zaslužuješ nego da se ljudi povaljaju od smjeha. Namjerno sam koristila glagol "u*rati se" jer taj poriv za olakšanjem, tu crijevnu navalu koja je nadolazila po xenicalu...to ne mogu opisati ni sa proljevom salmonele koju sam na žalost imala u osn. školi.

I zaista se slažem sa Arijanom i mislim da je nepotrebno pričati o tim tabletama i nekakvim iskustvima s njima.

Ja sam napisala dovoljno, ali ako nekoga nije sram napisati kako je to "ludi" provod, pogotovo npr. u trgovačkom centru u kojem ne znaš napamet gdje je wc. ili navečer u nekom lokalu gdje je špica žena u wc-u pa moraš čekat red, i ne dao B.. da odlučiš samo prdnut "kao olakšat ću se ako bacim tihomira", zaista ne vjerujem da će biti samo tihomir. Pa još ako imate neku minicu, pa to fino glizi niz nožice. Boje na licu koje izmjenite dok čekate red ne mogu se opisati. Mislim da ih nema ni u dugi. Grčeve u crijevima ne proživljavate sami već zajedno sa ukučanima ili npr. sa ekipom koja sa vama čeka red u banci ili fini ili gdje god. Toliko su razorni i glasni da svi naslućuju gdje ste otišli kad ste istrčali sumanuto iz reda i otrčali u nepoznato. Da ne kažem da od djetinjstva nisam imala takvih poriva da to napravim iza drva u parku jer "NE MOGU VIŠE ČEKATI"
    Tako da stvarno toplo preporučujem koju kilicu viška ako je to cijena.
    Ma odvratno, ali doslovno odvratno.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pošto ja trpam xenical u isti koš sa reductilom koji je nedavno zabranjen, dovoljno je samo reći da sam nedavno bila 5 dana u dnevnoj bolnici zbog nuspojava reductila, plus da mi je dotična nuspojava izgleda ostala za trajno

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nenaa kužim te i kužim kaj hoćeš reć, čula sam za te predivne nuspojave i od još par ljudi, curka jedna mi je čak rekla da je zamalo otkaz dobila, jer joj je stranka bila na šalteru, a radi se s novcima, i ona jednostavno nije izdržala i odjurila je usred posla na wc ko manijak, i ostavila stranku pred otvorenom blagajnom i kompom s povjerljivim podacima...ma neznam, možda joj i želim da se jednom pošteno u**nja kad joj najmanje paše i slično pa da se opameti na onaj najgori način il da pomahnitalo traži wc u trgovačkom centru il u maksimiru trči iza prvog stabla...nadam se da će joj nuspojave počet odma prvi dan, da se tog smeća i što prije riješi...ivy a kaj je bilo s tim reductilom?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ajme nenna, sory, ali i ja sam odvalila totalno od smijeha (znam da tebi nije bilo smiješno).
    Cura ima idealni odnos visine i težine, malo je zabrijala, dolazi ljeto i ona bi ispod 60 (tak si mislim). Pošto su nuspojave toliko gadne, a nisu nešto opasne za zdravlje, ja bih ju pustila, jer tko zna kakva kemija joj još može pasti na pamet. Nakon jednog ovako grdog iskustva vjerujem da joj nikakve tabletice više neće pasti na pamet (ili će barem dobro razmisliti prije nego što nešto zguta). I da kad popije to, odvedi ju na kavu na špicu, ili najveću gužvu u šoping centar.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hehe da dobra ideja dani, mislim da je rekla da u ponedjeljak počinje, pa bi ju mogla s nečim počastit

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Počasti ju sa nečim masnim, da čim prije počne djelovati...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mislim da ću ju odvest na burek s mesom, il pizzu s 4 vrste sira i kulenom i poslje na baklavu

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ajme, cure moje, ovo je koma...
    Stvarno ću uz vas puno toga naučiti i hvala vam na tome - imam dvije kćeri, dobro je znati ovakve stvari, nikad se ne zna što im sve može pasti na pamet u budućnosti!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj zvjezdicaZG prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da ću ju odvest na burek s mesom, il pizzu s 4 vrste sira i kulenom i poslje na baklavu

Malo je bed što se svemu ovome smijemo, ali zaista ju treba pustiti da sama osjeti.
    Nisam ni znala da postoji tako nešto. Užas! To bi trebalo zakonom zabraniti!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ovo je sajt
    http://www.zdravomrsavljenje.com.hr/...hp/naslovnica/
    koji jako lijepo u celofanu reklamira reduktil . trude se, pardon, trudili su se, da prije nego ti izdaju recept, objasne sve načine kako zdravo smršaviti, no na kraju se sve svodi na prepisivanje lijeka. marketing oko xenicala i reductila mi je oduvijek bio nevjerojatan!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Da, zaboravila sam... nuspojave su nevjerojatne, ali, ako baš toliko želiš smršavjeti, lezi kod kuće i čekaj dok ne prođe. No ono što još više zabrinjava je to što se kompletne masti odvajaju i uopće ne dolaze u organizam kojemu su masti potrebne. Ne samo radi energije nego se u njima tope mnogi vitamini. Što sve ljudi neće učiniti da se ne bi morali malo potruditi i pravilnom prehranom doći do zdrave linije.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

evo samo da vam javim da je maloj došlo iz guzice u glavu i da je odustala, al sestra i ja smo joj morale obećat da ćemo s njom ić u teretanu kad budemo mogle i da ju nećemo mamit kolačima i zvat na pizzu i slično hehe a mislim da je pomoglo i to što ju je sestra zaplašila s tim da će svim klincima u kvartu kupit sladoled ak ju budu zezali da joj curi nešto narančasto iz guze...

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Znala sam da će biti tako. To nitko normalan ne može preživiti.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Bravo, zvjezdica

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Apsolutno sam protiv i Reductila i Xenicala, probala oboje, Reductil nakon par dana bacila, nuspojave su grozne, no Xenical, najsikrenije, ne znam o čemu pričate.
    Sve te nuspojave u vezi nagle stolice, narančastog uljnog iscjetka se pojavljuju isključivo ako jedete više od dopuštene količine masnoće.
    Meni se to nikad nije desilo, nikad nisam prelazila onih 60 mjesrnih jedinica masnoće, a nejčešće sam bila ispod toga.
    No jednom sam pojela pola pizze i odmah je nastao problem.
    Smršavila sam 15 kg u neka 3 mjeseca, kontroliranom prehranom i Xenicalom.
    No onda sam se preselila u drugi grad, došli su neki problemi io ja sam prestala pazit pa više nije imalo smisla ni uzimat Xenical jer su rezultati izostajali.
    Dakle, ukoliko se ne pridržava pravila onda dolazi do ovih reakcija, inače nema problema, stolica je normalna, masnija i druge boje ali nikako traumatizirajuća.
    To je moje iskustvo i iskustvo žena oko mene, a sad, nismo svi jednaki.

No iskreno, nikad se više ne bi zezala s takvim preparatima, a ovu curu bi svakako trebalo nać pravi način da je se odgovori, jer njoj niti će djelovat niti će smršavit bez dijete, a ako će na dijetu onda joj Xenical ni ne treba.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Probala Xenical, negdje 2000-te, skinula 30ak kila u oko 6 mjeseci. U isto vrijeme sam bila na strogo kontroliranoj dijeti koju mi je propisala endokrinologica.

Potpisujem nenu, sto se tice cureceg ulja, ali moram napomenuti da moji 'problemi' nisu bili toliko slikoviti. Nisam imala nikakvih problema sa zadrzavanjem stolice, niti mi je ulje curilo samo od sebe.

Skoljka se, ipak, tesko cistila.

Kile su se s vremenom vratile, a u padajucoj putanji (-40ak ili vise) su zadnje tri godine, otkako sam u potpunosti promijenila prehranu i nacin zivota. (I dodala Phase2, za koji ne znam je li placebo, ili stvarno pomaze, ali kad ne steti... necu ga jos ukidati.)

'bes Xenical, a ocigledno i Reductil, iako taj nisam probala. Ne bih nikad vise.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 21.04.2010. at 21:15

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    (I dodala Phase2, za koji ne znam je li placebo, ili stvarno pomaze, ali kad ne steti... necu ga jos ukidati.)
    kaj je sad pak to

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •