Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: stalno čačka po uhu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno stalno čačka po uhu

Stalno se dira za lijevo uho. Ponekad ga samo "navlači", ali češće stavi prstić baš u uho i kao da ga čačka. Pritom se malo namršti. A ponekad se "uhvati" malo iza uha..Ja imam osjećaj kao da joj nešto smeta. Mislila sam da je možda voda ušla u uho za vrijeme kupanja ili da je možda upala jer je ionako prehlađena i punog nosića.
    Jedna pedijatrica prije 2 tjedna pogledala i rekla je da nije ništa i da je to navika, a druga rekla da je (tada) upalica. Mi kapali kapi, pili antibiotik i sad kaže da je sve ok. Međutim ona i dalje "čačka" po uheku :?

Da vjerujem da je to samo navika, ili da tražim i treće mišljenje?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih tražila treće mišljenje.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja nisam trazila niti prvo misljenje... :/ zach se stalno navlaci za usi i kosu, nos mu je zacepljen od petog dana, no on ne place kada mu dirnem uho, pa si nekako mislim da to radi iz navike tj. uglavnom navlaci kada je nervozan pred spavanje.

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I moj V. se stalno navlači za uho,trlja ga i ponekad si čupa kosu ali primjetila sam da to uglavnom radi kada je umoran ili nervozan,gledala sam i pipala i na dodir ga ne boli :/ .

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa može još netko pogledatu uho, ali upala uha jako boli, Lea je je prošli tjedan imala i nismo spavali cijelu noć. A mislim da je normalno da se djeca diraju i navlače po svemu što pronađu na svom tijelu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

loonalee to može biti jednostavno stvar navike,samo što je problematično ako gura prstiće baš u uho jer je jako osjetljivo pa lako ubaci prstićem nečistoću i češće dođe do upale.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moja m. isto vec mjesecima navlaci usi, ponekad ih uvija, ali nista ozbiljno. upala uha inace strasno boli, ja sam ih cesto imala ko mala

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I Josip stalno navlači desno uho.U početku sam mislila da ga možda boli,ali kad mu pipam i pritisnem nema reakcije.Najčešće je to kad je umoran ili nervozan i ponekad se čini kao da će ga iščupati.Čini mi se da je to navika i drago mi je da nije gore.A zna se i čupkati ili tući po glavi šakom kad je umoran pa prilikom dojenja.To je ono što me više zabrinjava.Ja mu uhvatim ručicu pa mu ne dam ali ni on se ne da.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod upale uha djete ne navlaci uho nego hoce da udara glavom od zid kolika je to bol.

Vjeruj mi jer su mojih oboje imali problema s tim. To je bol da se vristi iz petnih zila. Nema upalice pa evo malo antibiotika.

Ako ikad sumljas u odluku pedijatra a ti otorincu. Oni nece davati antibiotik bezveze.

Ovo ti pise mama cije djete ima cjevcice u usima radi cestih upala.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

N isto obozava da radi svasta sa uvetom, a pre shishanja je to radio sa pramickom kose koji je bio na vrhu glave, pa mu sad nasao zamenu. Ja se plasila da je upala, narocito jer mu je malo jace osecala usna mast iz uveta koje cesce dira, medjutim uspela sam da se iskuliram i sad sam se "navikla", a on to vec mnogo manje radi.. Inace desavalo bi se u toku dojenja, najcesce, i isto cesce kad je pospan/nervozan.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ja bih tražila treće mišljenje.
    da ponovim samu sebe. i da dodam: ja sam UVIJEK tražila drugo, treće - pa i četvrto mišljenje ako je bilo potrebno.

zašto sumnjati - zašto ne biti siguran???

i vrlo često mi se događalo da su pedijatri imali oprečna mišljenja, ali tada sam išla specijalistima (često i bez uputnice, jer ju nisam mogla dobiti od "sveznajućih" pedijatara).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Iskreno ne znam što da mislim.. Nije da ona samo navlači to uho , već se hvata malo iza uha za glavu i pritom napravi grimasu..(a uz to i navuče malo uho i gurne prstić unutra). Kako kažete upala jako boli, a nju to sigurno ne boli jako jer je pretežno dobre volje..Samo povremeno kao da je nešto naglo i kratko zaboli pa se ona uhvati kao ono: "Au, što me zabolilo" i nakon toga sve 5...Pedijatrica ponovno pogledala uši i kaže - čisto ko suza...

a s druge strane...to mi je govorila i za oko. Da suzi jer se radi o začepljenom kanaliću i nek ja masiram....A ja stalno govorila da to ne može biti samo to jer je oko i natečeno i ona ga stalno trlja kao da joj isto nešto smeta-pa kad sam joj se valjda popela na glavu, dala mi je uputnicu za okulista i bris je pokazao bakterijsku infekciju!

Ok, vjerujem da nije upala kad je ne boli, ali mislim da ću ipak potražiti još jedno mišljenje...Valja poslušati i intuiciju koji put valjda? U slučaju oka sam se eto sad uvjerila da sam ipak bila u pravu..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •