evo jos jedne koja je imala carski i nakon njega dojila...

s time da sam imala jednu ravnu a drugu cak uvucenu bradavicu, uz to da su me sestre kada su mi prvi puta donijele dijete da pokusa dojiti gledale rezervirano i dosta hladno, naglas rekavsi "nece nista biti od ovog dojenja" dok nakon dva dana od poroda se mlijeko pojavio i pocelo kapati, curiti i valjda je tek ponekad prestajalo jer sam gotovo stalno bila "zalivena" njime i konstantno mijenjala natopljene jastucice za dojenje..

u to doba sam nabavila sesirice za dojenje i onda se 4mj. patila s njima jer su mi bradavice bile od njih stalno ostecene, bolne i jer su se mastitisi nizali svakih tjedan dana..ipak, dijete je sisanjem izvuklo bradavice, naucilo bez sesirica ispravno prihvatiti dojku, ostecenja bradavica su nestala kao i mastitisi i ta idila i simbioza je trajala preko dvije godine na cemu sa jako sretna, zahvalna i ponosna

sa carskim ili bez, dojiti se moze ..
( dugo vremena me drzala misao kako ako sam ja uspjela, obzirom na sve poteskoce i boli zbog koristenja sesirica itd.. kako bi svatko mogao uspjeti )

inikaaaa, probaj se opustiti i znaj da carski nece ugroziti tvoju mogucnost dojenja, sve to mozemo..nekad je teze pa i dosta tesko no moze se uspjeti a uz tvoju volju i usput potrebnu informiranost, sve ce to ici, tj. teci
pokusaj se raspitati postoji li mogucnost stavljanja djeteta na prsta odmah nakon carskog, raspitaj se i o znacaju toga i uzivaj u ovim trenucima..sretno!