Pokazuje rezultate 1 do 50 od 85

Tema: Bojim se da neĆu moĆi dojiti nakon carskog

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ana, teoretski je razlika ta što se hitni carski rez većinom radi kad je porod već spontano počeo (npr. pukao je vodenjak ili su krenuli trudovi) pa su onda i dojke "spremne", dok kod dogovorenog carskog reza porod nije spontano započeo pa treba neko vrijeme da hormoni potaknu lučenje mlijeka.
    Ako griješim, neka me netko ispravi.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    ana, teoretski je razlika ta što se hitni carski rez većinom radi kad je porod već spontano počeo (npr. pukao je vodenjak ili su krenuli trudovi) pa su onda i dojke "spremne", dok kod dogovorenog carskog reza porod nije spontano započeo pa treba neko vrijeme da hormoni potaknu lučenje mlijeka.
    Ono što sam ja naučila na našoj (BH Udruženje DjeCa) obuci za savjetnice je da signal za proizvodnju mlijeka kreće sa odvajanjem posteljice, tako da ni tu carski ne pravi neku razliku. Ispravite i mene ako griješim.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa Vidi poruku
    Ono što sam ja naučila na našoj (BH Udruženje DjeCa) obuci za savjetnice je da signal za proizvodnju mlijeka kreće sa odvajanjem posteljice, tako da ni tu carski ne pravi neku razliku. Ispravite i mene ako griješim.
    Da, ovo bi onda objasnilo činjenicu da je meni nakon svakog carskog došlo mlijeko kad i ženama koje su rodile vaginalno ili čak prije nekih od njih.

Inače, u ZG (barem u Vinogradskoj) bebe donose i na intenzivnu. Meni jesu.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Inače, u ZG (barem u Vinogradskoj) bebe donose i na intenzivnu. Meni jesu.
    Meni isto. Dobila sam je nekih 2-3 sata nakon poroda, bila je kod mene cca sat vremena. Bilo nam je jako lijepo

Znala sam da ću na carski zbog zatka a imala sam spontan početak poroda (pucanje vodenjaka plus nešto trudova). Mlijeko mi je došlo tek negdje 5-6. dan.

Ja sam se isto bojala kako ću izdržati operaciju odnosno svijest o tome da eto sad netko prčka po meni , čak sam razmišljala da zbog toga ipak izaberem opću anesteziju. Par sati prije termina mi je navratio anesteziolog da se dogovorimo ko svega pa sam se ipak odlučila za spinalnu ... i nisam požalila. Cijeli postupak mi je prošao jako brzo, anesteziolog (genijalan lik s nevjerojatnim smislom za humor!) mi je cijelo vrijeme sjedio kraj glave i zašprehavao me, tak da uopće nisam mislila na to kaj se događa iza zastora. Povremeno sam osjećala kao da me netko perom miluje po trbuhu, a malo jači pritisak sam osjetila samo kad su je odozgora pogurnuli prema dolje. U jednom trenutku sam anesteziologa zamolila da pogleda kakva je situacija, nagnuo se iza zastora i rekao "krasna bebica, izgleda super, uskoro će". Atmosfera u sali je bila odlična, dobra ekipa, zezancija ... pitali su me jel OK da slušamo radio, pa je i toga bilo. Između ostalog je bila i pjesma koju mi je mama pjevala kad sam ja bila beba ... naravno, sad je i ja pjevam svojoj bebici. Tada sam čula njen plač i odmah su mi je donijeti pokazati i podragati na prsima
    U lampi nisam niš gledala, niti sam hrabra niti sam bilo kaj vidjela jer sam morala skinuti naočale a bez njih sam ko šišmiš

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Rodila sam na carski radi preeklampsije dva mjeseca prerano(32.tj i bez trudova) bebu koja je imala 1300 g-i dojim je već 2,5 g.
    Na intenzivnoj sam ostala 8 dana( a u rodilištu 3 tjedna radi tlaka) i bebu sam vidjela tek 8-mi dan. 5-ti do 8-og dana sam počela sa izdajanjem 1-2 puta na dan sam nešto prtljala sa izdajalicom Išle su samo kapljice, a ne mlaz tako da je to valjda bio početak kolostruma.
    Kad sam došla na kat (beba je bila odvojena od mene na neonatalogiji) izdajala sam po 45 minuta kap po kap 20-tak mililitara i nosila joj svaka 3 sata, svaki dan je jela par ml više, a ja bi jedva izdojila par kapi više. Na palcu sam imala već zadebljanu kožu od izdajanja s izdajalicom( od pranja i steriliziranja iste mi je već bilo slabo) Polako je proizvodnja rasla kako je moja beba sve više trebala-izdajala sam tako 2,5 mj i onda smo prešli na cicu jer beba do tada nije bila dovoljno jaka da cica.

Način na koji ćeš roditi nema veze sa sposobnošću tvoga tijela da proizvede mljeko-to ti je automatski.
    Oboružaj se informacijama i ako zapne tu ti je izdajalica koja će svojom stimulacijom pojačat proizvodnju-ja sam izdajala 8 puta na dan po 45 minuta ispočetka te onda hranila bebu na bočicu-to nije malo niti lako-u biti moraš biti uporan kao magare). Gle ja sam to doživjela kao pitanje života ili smrti-toliko mi je to bilo bitno jer mi je dijetetu to bilo itekako potrebno-strahovi sa nedonošćem su veliki.
    Naravno kod tebe se sve to neće desiti , a i beba će ti biti snažna pa će odraditi svoj posao. Nije mi želja prestrašiti te-već pokazat goru varijantu da vidiš da se i ona da riješiti.
    I da, beba je pila prvi tjedan adaptirano-ali je zato sljedećih 7 mj pila isključivo moje mljeko
    Želim ti puno sreće!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne paničari!!! Ne razmišljaj o tome kao big dil -traje sat vremena i onda je GOTOVO!! Bitno je da si zdrava i da ti djete bude ok i da ga imaš!
    Kateter ti je prijatelj jer se nećeš moći dizati na wc tako lako radi boli pa prema tome super da ga imaš. A i kad rodiš bit će ti to olakšanje da je sve gotovo tako da sve što moraš proći da bi se zalječila neće nadmašiti osjećaj da si GOTOVA! Nisi sama u tome-sjeti se nas!

Znam da ti nije lako, ali seciranje svake sekunde što bi moglo biti ne pomaže-probaj se opustiti i uživat u bebici-naslikaj si smajla na tbuh-to ja nisam stigla-kupi si majicu sa natpisom -loaded!!!!
    Učini fora stvari koje ćeš posle pamtiti

glenda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja sam išla na dogovoreni porod koji je završio sa hitnim carskim jer se nisam opće otvarala(kod doktora P.) i nakon dvije ture dripa i totalne anestezije sam bila tolko grogi da sam nakon poroda odspavala 12 sati u komadu isto ko i J. Kad sam se probudila nakon operacije odmah su mi ga dali u ruke na upoznavanje, ali meni se tak vrtjelo da sam mislila da mi bude opal, pa sam zamolila sestru da ga stavi u krevetić.
    Probudili smo se taman na vizitu. Onda su mi ga odmah odnesli na plavo svijetlo jer su sumnjali na žuticu pa se opet nismo vidjeli 24 sata.
    Nakon toga su sestre provjeravale svakih nekoliko sati da li bebice jedu kod nas u sobama sa carskim i da li treba adaptirano ali su u principu poticale dojenje, a kak je moj mali u međuvremenu se naviknuo na bočicu bilo mu je jako teško strpiti se da mlijeko dođe, ali mu bočicu nisam davala, a zapravo je on nije ni htjeo, makar smo mu pred kraj sve nudili.
    I on je izgubil više 400g. I bil je tak nestrpljiv da je urlanjem držal cijelu bolnicu na nogama cijeli dan i noć.
    A onda sam se ja posvađala sa doktoricom i sestrom na jutarnjoj viziti jer su spremno mene optužile "da majka ne želi" >(, ali kaj je bilo pozitivno u svemu tome je da je ta stara sestra uzela mojeg malog i na silu mu strpala bočicu u usta (on je takav temperament još uvijek, kad se iznervira teško ga je smiriti) i dijete je u jednom cugu popilo 2 (!) flašice mlijeka....
    A do onda je i mlijeko nadošlo i sad je jedino trebalo njega nagovriti da sisa...
    Moram reći da baš i neku pomoć od sestara i nisam imala - "samo ga stavite na dojku...." - to znam i sama, ali nam baš nije išlo, sve dok jedna koju sam već očajna molila, nije... zgrabila moju bradavicu i veći dio strpala njemu u usta... i tek je onda krenulo!
    A od flašica sam ga odvikla tak da sam mu dala prvo malo mlijeka na flašicu i onda ga brzo prikopčala na sisu kad je već počeo vući. To zato jer iz flašice samo curi, a kod sisanja se malo treba potruditi na početku, pa onda dosta beba koje su bile hranjene na bočicu odbijaju sisu jer ne kuže ili im se neda sisati.
    Nakon tjedan dana je sisal ko veliki i tak do nekih 13-14 mjeseci.

To je iskustvo iz VŽ rodilišta od prije 7 godina.
    Koliko čujem stvari su sad otišle samo na bolje, alli je najvažnija tvoja VOLJA i INFORMIRANOST, a dojiti možeš početi kad dođeš i doma (ko jedna moja prijateljica) u miru i bez stresa.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

e da i ja sam tog mišljenja !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •