ana.m mislim da sa stanovišta dojenja nema neke velike razlike. Zapravo mislim da razliku sa stanovišta dojenja između različitih načina poroda mogu napraviti jedino bolničke procedure uobičajene za pojedine vrste poroda. Pa ti nakon vaginalnog i carskog sa spinalnom anestezijom (koji je obične elektivni) mogu staviti bebu odmah na prsa, a nakon carskog pod općom i hitnog carskog ne mogu (i na žalost, obično si bar 24h u intenzivnoj njezi a pristup bebi nije omogućen).
Ja sam na drugom porodu imala idealno iskustvo (koliko to može biti iskustvo poslije carskog) kad nije bilo intenzivne njege, već je oporavak odmah bio u sobi, bebu su mi donijeli odmah kad sam je zatražila i ostavili su je cijeli dan sa mnom. Odnjeli su ga samo kasno po noći kad je već spavao (jer je takva bolnička procedura kod poroda carskim u ovom rodilištu, no pošto sam ja bila drugorotka imala sam osječaj da bi mi ga ostavili i tu prvu noć, ali ja nisam insistirala) i sutra odmah vratili "za posve". Imala sam predivne sestrice koje su mi u prvim trenutcima nakon buđenja puno pomogle, stavile nas u pedivan položaj u kojem sam ga imala na grudima bez imalo truda, on je tu sikio i spavao, kasnije sam samo zamolila da ga prebace na drugu starnu.