Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 85 od 85

Tema: Bojim se da neĆu moĆi dojiti nakon carskog

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa onda ispada da je elektivni carski "bolji" od hitnog....
    Mada, moj hitni je bio pod spinalnom.
    U svakom slučaju, oboje sam ih dojila dugo i bez problema (pogotovo Ivu, s Jankom je bilo malo problema u početku, ali ipak je on bio prvi), pa se ne bojim, bez obzira na to kakav porod imala.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    ana, teoretski je razlika ta što se hitni carski rez većinom radi kad je porod već spontano počeo (npr. pukao je vodenjak ili su krenuli trudovi) pa su onda i dojke "spremne", dok kod dogovorenog carskog reza porod nije spontano započeo pa treba neko vrijeme da hormoni potaknu lučenje mlijeka.
    Ako griješim, neka me netko ispravi.
    e da i ja sam tog mišljenja !

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

joj šta ćemo se nasisavat još u sali danas sam čula da u vž odmah bebica ide na podoj weeeeeeee , jedino mislim da će me uhvatit panika kad dignu onaj zastor , pa kad me počnu rezuckat uf :shock: ... tad ću valjda htjet pobjeći sa stola .... kak ste se osječale , kad ste znale što se događa sa one strane zastora ? brrrrrrrrrrrrrrr

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam znala sve kaj mi rade jer sam gledala na you tube-u kak izgleda carski rez...
    Čak sam od nekih čula ako si hrabriji možeš sve vidjeti u lampi kaj rade. Ne da nisam bila hrabra nego nisam imala snage, samo sam čekala da mi nju izvade, da vidim da je sve ok, da ju premjere, pokažu mi je i onda kada su je odnjeli ja sam zaspala...Bila sam slomljena nakon cijelodnevnih trudova, nakon svega. Kad su rekli carski rasplakala sam se, ali mi je i laknulo.
    I bila sam sretna što me nisu pustili da se patim do jutra nego kada su vidjeli da ne ide, odmah su me išli poroditi na carski.
    Zato to mučenje ovaj puta želim izbjeći i direkt na carski.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Inače, u ZG (barem u Vinogradskoj) bebe donose i na intenzivnu. Meni jesu.
    Meni isto. Dobila sam je nekih 2-3 sata nakon poroda, bila je kod mene cca sat vremena. Bilo nam je jako lijepo

Znala sam da ću na carski zbog zatka a imala sam spontan početak poroda (pucanje vodenjaka plus nešto trudova). Mlijeko mi je došlo tek negdje 5-6. dan.

Ja sam se isto bojala kako ću izdržati operaciju odnosno svijest o tome da eto sad netko prčka po meni , čak sam razmišljala da zbog toga ipak izaberem opću anesteziju. Par sati prije termina mi je navratio anesteziolog da se dogovorimo ko svega pa sam se ipak odlučila za spinalnu ... i nisam požalila. Cijeli postupak mi je prošao jako brzo, anesteziolog (genijalan lik s nevjerojatnim smislom za humor!) mi je cijelo vrijeme sjedio kraj glave i zašprehavao me, tak da uopće nisam mislila na to kaj se događa iza zastora. Povremeno sam osjećala kao da me netko perom miluje po trbuhu, a malo jači pritisak sam osjetila samo kad su je odozgora pogurnuli prema dolje. U jednom trenutku sam anesteziologa zamolila da pogleda kakva je situacija, nagnuo se iza zastora i rekao "krasna bebica, izgleda super, uskoro će". Atmosfera u sali je bila odlična, dobra ekipa, zezancija ... pitali su me jel OK da slušamo radio, pa je i toga bilo. Između ostalog je bila i pjesma koju mi je mama pjevala kad sam ja bila beba ... naravno, sad je i ja pjevam svojoj bebici. Tada sam čula njen plač i odmah su mi je donijeti pokazati i podragati na prsima
    U lampi nisam niš gledala, niti sam hrabra niti sam bilo kaj vidjela jer sam morala skinuti naočale a bez njih sam ko šišmiš

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E mene sada muči to davanje bebe na prsa nakon carskog...
    Kako to izvedu?
    Naime, meni je jedna ruka bila uz tijelo, a druga je bila na nekoj podlozi zavezana i na toj ruci su mi mjerili tlak i tako to...
    I nije bilo šanse da ja bebu primim.
    Ja bih više nego išta voljela bebu na prsa nakon poroda...
    Posljednje uređivanje od ana.m : 20.04.2010. at 17:53

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ana, u takvom sam položaju i ja bila.
    Dali su mi je blizu one zavezane ruke, s njom sam je uspjela malo pomaziti, a onda su mi je položili na par sekundi na prsa, onako da se malo osjetimo i imamo koliko-toliko kontakt koža na kožu. Nije bilo govora o dojenju.
    Jako bi rado da je to trajalo duže.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

joj šta ćemo se nasisavat još u sali danas sam čula da u vž odmah bebica ide na podoj weeeeeeee , jedino mislim da će me uhvatit panika kad dignu onaj zastor , pa kad me počnu rezuckat uf :shock: ... tad ću valjda htjet pobjeći sa stola .... kak ste se osječale , kad ste znale što se događa sa one strane zastora ? brrrrrrrrrrrrrrr
    I ja sam bila sva u panici da me seku a ja budna...ali tu mi je pomogla preprepredivna anesteziologica. Zena je svo vreme bila pored moje glave, mazila me i drzala za ruku. Svako malo je gledala sta se dole dogadja i prepricavala mi do najsitnijih detalja. Dr je kao pokusavao da odrzi neku komunikaciju samnom, ali to mi je samo odmagalo. Nekako je bio previse strucan a anesteziologica nekako majcinski topla. Kada su Mishicu izneli iz sale na merenje, izasla je na kratko da je vidi i sve mi prepricala.
    Ako ikako mozes, izaberi dobrog anesteziologa, jer on te "vodi" tokom CR, ginekolog je tu cisti "fizikalac".

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I jos nesto povodom dojenja direktno nakon izlaska bebe. Jako sam to zelela ali ne mogu reci da mi je bilo bas toliko strasno tih 15ak minuta odvojenosti. Verovatno i zato sto me anesteziologica svo vreme "smirivala" kako se beba upravo upoznaje sa tatom i zato sto me beba docekala bas onakva kakvu sam je rodila- ulepljena, cupava i izguzvana.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj polfezna prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam bila sva u panici da me seku a ja budna...ali tu mi je pomogla preprepredivna anesteziologica. Zena je svo vreme bila pored moje glave, mazila me i drzala za ruku. Svako malo je gledala sta se dole dogadja i prepricavala mi do najsitnijih detalja. Dr je kao pokusavao da odrzi neku komunikaciju samnom, ali to mi je samo odmagalo. Nekako je bio previse strucan a anesteziologica nekako majcinski topla. Kada su Mishicu izneli iz sale na merenje, izasla je na kratko da je vidi i sve mi prepricala.
    Ako ikako mozes, izaberi dobrog anesteziologa, jer on te "vodi" tokom CR, ginekolog je tu cisti "fizikalac".
    Veliki potpis, točno je ovako bilo i sa mnom.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hm, hvala bogu da se stvari mijenjaju. Ja sam prije 6 god. rodila u Merkuru, dogovoreni carski rez pod spinalnom anestezijom. Potpisujem za dobrog anesteziologa. Žena je bila toliko draga, cijelo vrijeme je samnom pričala, a operaciju su radile dvije doktorice koje su isto bile super i prije nego bi nešto radile upozorile bi me, tu mislim na vađenje djeteta kad ti se cijeli donji dio miče zbog natezanja...Meni su ga tada samo pokazali na minutu i tako nosili iduća tri dana dva puta dnevno samo da ga vidim. U ruke mi ga nisu dali. Dobila sam ga tek kad su me prebacili na babinjače. Obično je to drugi dan (dakle nulti, prvi, drugi), ali zbog velike gužve prebacili su me tek treći dan na babinjaće. Sama operacija mi nije bila šokovita, strah je postojao, ali to je ljudski, ali više da li će sve biti u redu s bebom nego radi mene. Moram priznati da u tim trenucima nisam puno razmišljala o sebi, a i čekala sam carski 5 dana i jedva sam čekala da se agonija završi.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Meni je op super prošla. Anesteziologinja mi je cijelo vrijeme pričale šta se radi.
    Mazila me po licu, a kad su mi miša dali na pusice i maženje, plakala je skupa samnom.
    To je sve slikao anest tehničar mojim mob. Imam slike rezanja pupkovine i prve puse.
    Još uvijek mi je na ta slikica na zaslonu mob i mislim da će biti do daljnjeg.
    Ispred sale je bio mm, pa i njemu koja pusica i još suzica.
    Sisanje je bilo čim su me prebacile na krevet na odjelu za babinjače-ni 1sat nakon poroda.
    Infuzija i tlakomjer mi nisu bili prepreka da se pomazimo, a miš gladoš odmeh uhvatio.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam znala sve kaj mi rade jer sam gledala na you tube-u kak izgleda carski rez...
    Čak sam od nekih čula ako si hrabriji možeš sve vidjeti u lampi kaj rade. Ne da nisam bila hrabra nego nisam imala snage, samo sam čekala da mi nju izvade, da vidim da je sve ok, da ju premjere, pokažu mi je i onda kada su je odnjeli ja sam zaspala...Bila sam slomljena nakon cijelodnevnih trudova, nakon svega. Kad su rekli carski rasplakala sam se, ali mi je i laknulo.
    I bila sam sretna što me nisu pustili da se patim do jutra nego kada su vidjeli da ne ide, odmah su me išli poroditi na carski.
    Zato to mučenje ovaj puta želim izbjeći i direkt na carski.
    istina, može se vidjeti u lampi kaj rade a kad sam to skužila okrenula sam glavu na stranu, ipak tako hrabra nisam.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

jao , vjerojatno ću se usr...!!! os straha ! samo se nadam prvom podoju odmah , makar na par minuta , pa onda nek ga važu , vade krv i što već jel netko ima iskustva kak to funkcionira to s dojenjem u varaždinu? inače čujem same pohvale ...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nemoj paničariti, doista nije tako strašno. Meni je recimo najneugodnije bilo uvađanje katetera, puno neugodnije od davanja anestezije. U lampi se vidi, ali nemoj gledati,a ostalo ništa ne osjetiš osim drmusanja, bit će sve pet, a evo koliko vidim u zadnjih 6 god. situacija što se tiče dojenja promijenila se iz temelja na bolje, jer doista nema nekog opravdanog razloga da majci nedaju dijete, a ti imaš i volju i želju i sigurna sam da češ uspjeti. Sretno

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

hvala puno na podršci e pa ja sam mislila da kateter uvode nakon što daju anesteziju ... ajmeeeeeeeeeeeee :eek:

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nemoj se sad prepadati, i to ti zavisi od osobe koja ga uvodi, meni ni jednom nije predstavljalo problem.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

baš sam o tom kateteru razmišljala neki dan ..pa si mislim kak to kroz one male rupice .. jojoooj .. samo da prođe sve brzo i da dobim u ruke svog malog podstanara

toolaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

planirani carski - spinalna, dijete dobila tek nakon 33 sata, ali mlijeko je ipak nadošlo najnormalnije. beba isključivo dojena do 5 ipo mjeseci, danas ima skoro 16 mjeseci i još je uvijek mali sisavac jednom do dvaput dnevno. samo treba pustiti bebu da sisa, makar i "u prazno" - (sisanje kolostruma mnogim majkama izgleda kao sisanje u prazno, ali nije) i mlijeko će doći. dapače, bit će ga problem zaustaviti. eventualne teškoće s dojenjem nakon c.r. imaju više veze sa time što rodilje, što zbog bolova, što zbog subjektivnog osjećaja da mlijeka nemaju, što zbog slabe podrške medicinskog osoblja, ne stavljaju dijete da sisa dovoljno dugo i često, pomire se sa nadohranom koja se u mnogim bolnicama rutinski nudi, i onda nakon nekog vremena uistinu nemaju dovoljno mlijeka. no to nema direktne veze sa načinom na koji je dijete rođeno, već sa okolnostima koje slijede.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nemoj se bojati katetera, meni ga je stavljala sestra koju jedinu nisam priželjkivala (sve sam ih poznavala, jer sam ležala u bolnici dva tjedna prije toga), nije bilo ništa strašno, neugodno, ali to je sve. I istina, to mi je bilo gore od uvođenja igle za anesteziju.
    Mislim čak da možeš tražiti da ti kateter stave nakon anestezije, raspitaj se koje su ti mogućnosti.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Rodila sam na carski radi preeklampsije dva mjeseca prerano(32.tj i bez trudova) bebu koja je imala 1300 g-i dojim je već 2,5 g.
    Na intenzivnoj sam ostala 8 dana( a u rodilištu 3 tjedna radi tlaka) i bebu sam vidjela tek 8-mi dan. 5-ti do 8-og dana sam počela sa izdajanjem 1-2 puta na dan sam nešto prtljala sa izdajalicom Išle su samo kapljice, a ne mlaz tako da je to valjda bio početak kolostruma.
    Kad sam došla na kat (beba je bila odvojena od mene na neonatalogiji) izdajala sam po 45 minuta kap po kap 20-tak mililitara i nosila joj svaka 3 sata, svaki dan je jela par ml više, a ja bi jedva izdojila par kapi više. Na palcu sam imala već zadebljanu kožu od izdajanja s izdajalicom( od pranja i steriliziranja iste mi je već bilo slabo) Polako je proizvodnja rasla kako je moja beba sve više trebala-izdajala sam tako 2,5 mj i onda smo prešli na cicu jer beba do tada nije bila dovoljno jaka da cica.

Način na koji ćeš roditi nema veze sa sposobnošću tvoga tijela da proizvede mljeko-to ti je automatski.
    Oboružaj se informacijama i ako zapne tu ti je izdajalica koja će svojom stimulacijom pojačat proizvodnju-ja sam izdajala 8 puta na dan po 45 minuta ispočetka te onda hranila bebu na bočicu-to nije malo niti lako-u biti moraš biti uporan kao magare). Gle ja sam to doživjela kao pitanje života ili smrti-toliko mi je to bilo bitno jer mi je dijetetu to bilo itekako potrebno-strahovi sa nedonošćem su veliki.
    Naravno kod tebe se sve to neće desiti , a i beba će ti biti snažna pa će odraditi svoj posao. Nije mi želja prestrašiti te-već pokazat goru varijantu da vidiš da se i ona da riješiti.
    I da, beba je pila prvi tjedan adaptirano-ali je zato sljedećih 7 mj pila isključivo moje mljeko
    Želim ti puno sreće!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne paničari!!! Ne razmišljaj o tome kao big dil -traje sat vremena i onda je GOTOVO!! Bitno je da si zdrava i da ti djete bude ok i da ga imaš!
    Kateter ti je prijatelj jer se nećeš moći dizati na wc tako lako radi boli pa prema tome super da ga imaš. A i kad rodiš bit će ti to olakšanje da je sve gotovo tako da sve što moraš proći da bi se zalječila neće nadmašiti osjećaj da si GOTOVA! Nisi sama u tome-sjeti se nas!

Znam da ti nije lako, ali seciranje svake sekunde što bi moglo biti ne pomaže-probaj se opustiti i uživat u bebici-naslikaj si smajla na tbuh-to ja nisam stigla-kupi si majicu sa natpisom -loaded!!!!
    Učini fora stvari koje ćeš posle pamtiti

glenda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja sam išla na dogovoreni porod koji je završio sa hitnim carskim jer se nisam opće otvarala(kod doktora P.) i nakon dvije ture dripa i totalne anestezije sam bila tolko grogi da sam nakon poroda odspavala 12 sati u komadu isto ko i J. Kad sam se probudila nakon operacije odmah su mi ga dali u ruke na upoznavanje, ali meni se tak vrtjelo da sam mislila da mi bude opal, pa sam zamolila sestru da ga stavi u krevetić.
    Probudili smo se taman na vizitu. Onda su mi ga odmah odnesli na plavo svijetlo jer su sumnjali na žuticu pa se opet nismo vidjeli 24 sata.
    Nakon toga su sestre provjeravale svakih nekoliko sati da li bebice jedu kod nas u sobama sa carskim i da li treba adaptirano ali su u principu poticale dojenje, a kak je moj mali u međuvremenu se naviknuo na bočicu bilo mu je jako teško strpiti se da mlijeko dođe, ali mu bočicu nisam davala, a zapravo je on nije ni htjeo, makar smo mu pred kraj sve nudili.
    I on je izgubil više 400g. I bil je tak nestrpljiv da je urlanjem držal cijelu bolnicu na nogama cijeli dan i noć.
    A onda sam se ja posvađala sa doktoricom i sestrom na jutarnjoj viziti jer su spremno mene optužile "da majka ne želi" >(, ali kaj je bilo pozitivno u svemu tome je da je ta stara sestra uzela mojeg malog i na silu mu strpala bočicu u usta (on je takav temperament još uvijek, kad se iznervira teško ga je smiriti) i dijete je u jednom cugu popilo 2 (!) flašice mlijeka....
    A do onda je i mlijeko nadošlo i sad je jedino trebalo njega nagovriti da sisa...
    Moram reći da baš i neku pomoć od sestara i nisam imala - "samo ga stavite na dojku...." - to znam i sama, ali nam baš nije išlo, sve dok jedna koju sam već očajna molila, nije... zgrabila moju bradavicu i veći dio strpala njemu u usta... i tek je onda krenulo!
    A od flašica sam ga odvikla tak da sam mu dala prvo malo mlijeka na flašicu i onda ga brzo prikopčala na sisu kad je već počeo vući. To zato jer iz flašice samo curi, a kod sisanja se malo treba potruditi na početku, pa onda dosta beba koje su bile hranjene na bočicu odbijaju sisu jer ne kuže ili im se neda sisati.
    Nakon tjedan dana je sisal ko veliki i tak do nekih 13-14 mjeseci.

To je iskustvo iz VŽ rodilišta od prije 7 godina.
    Koliko čujem stvari su sad otišle samo na bolje, alli je najvažnija tvoja VOLJA i INFORMIRANOST, a dojiti možeš početi kad dođeš i doma (ko jedna moja prijateljica) u miru i bez stresa.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Aha...samo mu gurni sisu u usta..Da baš...Mogu ja to reći s drugim i uskoro s trećim, ali reći to mami koja to radi prvi put baš i nije neki savjet..
    Pročitala sam sve u vezi dojenja, a opet mi se desio i mastitis i ragade jer sam ga krivo držala na cici, jer nije bilo dosta samo gurntui mu cicu u usta. A sve to ond kad se desi treba ispravljati pa je puno teže.Zato mi je s drugim djetetom početak sa bio pjesma u usporedbi s prvim!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

slažem se s ovim što su cure gore navele u vezi nadolsaka mlijeka.
    Inače nakon 20-ak sati trudova i pokušaja vaginalnog rodila na carski, pojačali su mi epiduralnu.

Nije bilo nikakvih problema s dojenjem, jako brzo sama se oporavila od carskog, da te utješim, ja sam već 2-3 dan mogla hodati skoro sasvim uspravno, nakon tjedan dana kao da nisam imala dizala sam bebu jer su nam tako rekli a dojenje je išlo super, najprije kolostrum a 3.dan mislim došlo mlijeko tako da se ne bojiš u vezi mlijeka.

Ja sam bila na SD i sve cure koje su rodile na carski bilo hitni, bilo dogovoreni su dojile bez problema. Mi smo svoje bebe dobile na prsa odmah čim su nas dovele u sobu,stigla je i moja L. oni su je namjestili onako gore na meni, malo smiješno, prvi pokušaji su nam bili tak-tak (ali vjerujem da je tako svima), ja sam uredno zvonila na zvonce i zvala sestre da me nauče pravilna položaj jel sam znala da u tome leži 50% uspjeha da izbjegnem ragade, sukrvicu itd.

Draga moja uspjet ćeš samo vjeruje u sebe i sve će bit +5!!!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sorry na mojim tipfelerima valjda se kuži što hoću reći i da može se gledat u toj lampu naravno odmah sam okrenula glavu.
    Prekrasan je osjećaj vidjet bebu ćim je izvade van,moja je mene i osoblje pogledala širo motvorenih okica, zvali su je Zvjerka jer je zvjerala i sve promatrala,i nikad nije žmirila kao male bebe, uvijek širom otvorenih očiju.

A čim sam došla u sobu nakon nekih pola sata po mojom procjeni (koliko vrem.procjena može bit realna nakon 22 sata poroda) i super m ije bilo kad su mi je stavili,moju malo čupavo...

I da slažem se s ana.m nije baš samo stavi sisu usta, treba tražit pomoć i bit ustrajan dok sama ne naučiš bolje pitat u bolnici za pomoć nego se doma hvatat za glavu...što češće stavljat bebicu na prsa!!! kako ćeš bit u VŽ tu neće biti nikakvih problema..

sretno!!!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ne znam šta mi je jutros valjda ponedjeljak....još sam mamurna...brdo tipfelera...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

1. carski - hitni, 2. carski - dogovoreni. Oba puta na SD. Kako što kaže Lili, vrlo brzo nakon poroda, i smještanja u sobu, bebu donesu, tako da smo se mi mazili, M su skinuli i ležala je gola na meni... Dojenje je išlo super, bitno je da je beba uz tebe i da je stavljaš na ciku kad god želi. Nemoj se uopće opterećivati s tim je li mlijeko došlo ili ne... samo nek se prišteka i opusti se... Ne brini za anesteziju i kateter, kad se sve krene odvijati proći će te strah. B sam dojila 2 godine, a M sad već cica 16 mj... Iskreno, ja uopće nisam osjetila nikakav problem oko dojenja kojem bi uzrok bio carski. Nas su mučile jedino ragade, ali to je druga tema...
    Sretno, i nadam se da ćeš uživati u dugom dojenju uskoro...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Aha...samo mu gurni sisu u usta..Da baš...Mogu ja to reći s drugim i uskoro s trećim, ali reći to mami koja to radi prvi put baš i nije neki savjet..
    Pročitala sam sve u vezi dojenja, a opet mi se desio i mastitis i ragade jer sam ga krivo držala na cici, jer nije bilo dosta samo gurntui mu cicu u usta. A sve to ond kad se desi treba ispravljati pa je puno teže.Zato mi je s drugim djetetom početak sa bio pjesma u usporedbi s prvim!
    Sve ovako isto, s tim da ja nisam ni čitala puno o dojenju, osim da je divno i prirodno i najzdravije, i ja sam mislila da je dovoljno samo gurnuti sisu u usta

natilalimaci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

malo zakasnih, ali nadam se da će biti korisno.

ja imala dva carska i dojim obadva puta. mlijeko dođe relativno brzo, ali to je različito od osobe do osobe, meni došlo prvi dan (dan kad je sekcija je 0) i odmah beba vukla ko lav.

ali nije jednostavno naći položaj koji odgovara zbog reza - meni bio lotus- kolijevka.
    I najteže je zapravo postaviti bebu da se na pravi način priključi na bradavicu. mislim da je to najčešći razlog odustajanja od dojenja odmah ili tijekom dva tri mjeseca koja slijede.
    ako se dobro ne priključi onda samo bradavicu gnjavi i pravi ragade, da ne govorimo da ne povuče dosta mlijeka i da se ne najede (pa onda nakon pola sata cuclanja beba bude gladna i umorna i onda babe kažu slabo mlijeko) i svi znamo kako to na žalost završi...

Vidi ovaj link - meni je i sad nakon druge bebe opet bio koristan

http://www.drjacknewman.com/

ima video klipova o tome kako se beba postavlja i kako znaš da jede i guta mlijeko a ne samo cucla bradavicu.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

samo da javimo ... došli smo na ovaj svijet prije 6 dana ... i da , dojimo

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

inikaaaaa čestitke na bebici ( i dojenju, ofcourse!)

moja priča - elektivni carski, puna anestezija. Prvo maženje cca 4h nakon op. (ne znam zašto već tada nisam probala staviti ju da doji?), prvo dojenje cca18h nakon carskog
    Mlijeko nadošlo niti 48h nakon carskog, jaaako obilno i uz neke sitne probleme uspješno dojili 20mjeseci!

sad me čeka drugi carski, opet elektivni i nadam se istom i boljem scenariju! I mislim malcu ponuditi da doji već kod prvog susreta - ne znam ima li ikakvog medicinskog razloga da to ne učinim - tipa da mora proći određeni broj sati nakon anestezije /opće/ - zna netko?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kad dobiješ bebu, odmah nudiš podoj. Nema nikakve potrebe da čekaš. Beba će više anestezije primiti pri operaciji nego kroz tvoje mlijeko. Samo vi dojite.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

hvala na odgovoru!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •