Pokazuje rezultate 1 do 50 od 83

Tema: Plačljivo djete

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Demi prvotno napisa Vidi poruku
    . nista bolja metoda mi nije da vidim kolko put je u toku dana piskila ili kakila, pa i to je individualno, i nije svaki dan identicno, to kao da ti ne dobijes veceru a ja ti kazem pa danas si tolko put piskila i kakila pa sigurno nisi gladna....sorry ako je neprimjerena usporedba ali ne znam kako da ti drugacije dokazem

.
    uz svo poštovanje i apsolutnu veru da ti za svoje dete zaista znaš najbolje, sa ovim se ipak ne mogu složiti. broj popišanih i pokakanih pelena (naročito ono prvo) apsolutno je srazmerno sitosti deteta. u pitanju je prosta fizika - količina unete tečnosti (u ovom slučaju majčinog mleka) direktno utiče na količnu urina koji dete izbaci. dalja logika je još prostija - uzima li dovoljnu količinu (zapreminu) mleka, sa njom dobije i dovoljno kalorija, tako da gladno ne može biti. metabolizam malog deteta je brz, a mleko lako probavljivo, tako da se rezultati dovoljno sisanja ubrzo nadju u peleni...
    i bez merenja, pažljivim promatranjem bebe uoči se dovoljno - od već navedenog primera sa mokrim pelenama, pa do suvoće/vlažnosti usta i kože, debljanja i napredovanja naočigled, pa , na kraju i do raspoloženja. postoji samo onaj, specifični plač gladi. ja ga prepoznajem - prodoran je, nestrpljiv i čini da, ako do tad nije, mleko momentalno krene da mi curi.
    eto - meni znakova dovoljno...
    Posljednje uređivanje od Vishnja : 28.04.2010. at 20:46

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •