Pokazuje rezultate 1 do 50 od 83

Tema: Plačljivo djete

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

moj maleni je jeo moje izdojeno do 6 mj... dobio par puta ad dok se nisam sjetila da jedan cijeli dan dam ad pa tak napravim zalihu mog da dalje bude samo na njemu... e, a onda sa njegovih 6 mj sam se vratila radit i pocela pusit opet i prestala s izdajanjem jer ga nisam htjela " trovat " - nakon cigarete sam probala mlijeko i cinilo mi se ko da me pecka za jezik... uglavnom, on sad ima 2 g i 3 mj i jos uvijek prije spavanja pije ad, preko dana normalno mlijeko... i sad si me isprepadala ( anchie ), jesam glupava il brzopleta, pa jel bolje da mu dam navecer ad il neadaptirano????? inace on je fakat zdravo dijete, ni nakon jaslica nije nesto bolezljiv, prije nekih 2 mj je bio dosta prehlađen, leukociti 17 i dobio prvi put antibiotik.
    malena je iskljucivo dojena do sad i ja bi dugo htjela, al kad pogledam troskove i pomislim da cu za mj dobit bijednih 2500 na racun ne znam kak cemo ak ostanem doma do godine dana. makar imam vec u planu kak cu neke stvari izvest... mislila sam kad pocnemo s dohranom taj obrok se izdojit i spremat u zamrzivac pa da to muz daje dok sam dnevna il nocna... kolko dugo moze mlijeko stajat u skrinji???????????

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mihim prvotno napisa Vidi poruku
    moj maleni je jeo moje izdojeno do 6 mj... dobio par puta ad dok se nisam sjetila da jedan cijeli dan dam ad pa tak napravim zalihu mog da dalje bude samo na njemu... e, a onda sa njegovih 6 mj sam se vratila radit i pocela pusit opet i prestala s izdajanjem jer ga nisam htjela " trovat " - nakon cigarete sam probala mlijeko i cinilo mi se ko da me pecka za jezik... uglavnom, on sad ima 2 g i 3 mj i jos uvijek prije spavanja pije ad, preko dana normalno mlijeko... i sad si me isprepadala ( anchie ), jesam glupava il brzopleta, pa jel bolje da mu dam navecer ad il neadaptirano?????
    Mislim da me nisi dobro shvatila. Ne radi se o tome da je adaptirano otrov ili neznam kakvo zlo, adaptirano JE bolje za djecu do godine dana od običnog kravljeg mlijeka jer su ipak neki omjeri u njemu prilagođeni. No poslije godine dana, da li adaptirano ili ne, o tome ne znam što bih ti rekla. Puno je tu rasprava bilo na forumu na tu temu, neki su skloni mišljenju da je to marketinški trik jer posebnih beneficija nema nakon 1 god (hrana kao i svaka druga), a drugi su mišljenja ak je na adaptiranom do tada da je dobro da bude i dulje.

Oni rizici prehrane adaptiranim koje sam ja navodila, nije to zato što je adaptirano katastrofa (nije dobro ni obično kravlje, ni sojino, ni nezam kakvo) u toj dobi. Ja sam pričala za period kada dijete treba biti isključivo na mlijeku, da je za dijete idealno da bude na majčinom mlijeku, i rizici kojima se dijete izlaže ukoliko nije na ljudskom mlijeku. Naravno da su rizici još veći ako dijete nije na formuli, nego je na mlijeku s prženim brašnom, ili ne znam na rižinom mlijeku jer je ta prehrana ne sadrži sve što treba djetetu za rast i razvoj.

I sve sam ovo pisala ne s idejom da zastrašim ikoga.. nego da ukažem da je šteta gubiti beneficije isključivog dojenja zbog jednog razloga kao što je večernja nervoza.

A majke koje nisu uspjele, zato je tu adaptirano.. da nije, ta djeca ne bi preživjela. Samo je šteta što je naš sustav takav da mu nije stalo da majke doje, da im se da podrška i pomoć koju trebaju, naš sustav je takav jer ga vrti profit, pa će nerijetko djeca i u rodilištu već dobiti formulu jer je bolnica dobila donaciju. Ogroman je to mehanizam i borba pa novcem.. a nitko ne profitira od dojenja. Samo je šteta što država ne prepoznaje koliko bi profitirala da se malo više investira u dojenje.
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 03.05.2010. at 12:20

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hvala anchie. ovo kaj si napisala mi je sve jasno. a bas sam se bila sokirala sa svim napisanim i zapitala se, al ipak mislim da je bolje do 3 godine da ovo dobije nego obicno kavlje. prvi put sam se zeznula opasno, jer nije bilo nikakve podrske i bila sam uzasno tuzna i razocarana jer meni nikad nije palo na pamet da ja nebi imala mlijeka... nisam imala doma ni bocice nista, kupila grudnjake za dojenje, jos mi prodavacica prica " a kaj ak neces imat mlijeka " i prica iskustva, ja se samo nasmijala i mislila " kokos nema pojma ". a onda rodila, mali savrseno vuce, ne ide nista, on vristi zovem sr. Zilu jer ju svi hvale i mislim da nes dobro ne radim, ona stisne i kaze - nema ni kapi - i odnese ga nahranit. dosli doma, cijeli dan na cici, place, dosla svekrva ( inace predivna i obozavam ju, da se krivo ne shvati ) i prica ona mom dragom - sine odi ti kupi nesto dok stignes bla bla - htjela sam ju van izbacit, navecer dragi mucka ja placem... drugi dan, treci, deseti na cici non stop i po 4 sata u komadu, zovem neonatologicu i kaze mi da napravim test s bocicom, ak pojede 30 ml i vise da je gladan, on pojeo sve. u međuvremenu zvala i patronaznu da me ohrabri, uzalud je to komentirat, na celu joj pise AD. izdajalica mi je bila najbolja prijateljica, prvo 30 iz obje, pa na kraju sve skupa i 700 ml, a on je u međuvremenu bio i bar 6 puta na cici. zvala i vas sos... al bilo me strah ostavit izdajalicu da se ne smanji kolicina ak nece htjet vuc kak treba... da mi je tad bilo ovog foruma. zakljucila sam na kraju da sam mlijeka imala samo je kasnije doslo, a frajeru je bilo lakse na bocicu a s cicom se igrao u u laganini, a i jeo jer je bljuvao non stop, presvlacila sam ga 5 puta dnevno. a eto. drugi put je uspjelo bez beda, valjda jer sam bila smirena i vjerovala u sebe i znala da mogu nahranit svoju bebicu.
    i pitanje ponovo, kolko stvarno moze stajat moje u zamrzivacu, jel gubi na kvaliteti??? nadam se da cu uspijet ostat doma do godine dana, al svejedno nakon toga moram radit i nastavit s dojenjem i izdajanjem jer radim po 12 sati u smjenama. hvala unaprijed

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

a kaj se tice otrova, mislila sam na svoje mlijeko i nikotin u njemu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kaj se tice otrova, mislila sam na svoje mlijeko i nikotin u njemu.
    Marketing formule je toliko uspješan da masa žena prestaje dojiti zbog toga što ne mogu prestati pušiti jer misle da je adaptirano bolje od njihovog mlijeka dok puše. Šteta je to.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i pitanje ponovo, kolko stvarno moze stajat moje u zamrzivacu, jel gubi na kvaliteti??? nadam se da cu uspijet ostat doma do godine dana, al svejedno nakon toga moram radit i nastavit s dojenjem i izdajanjem jer radim po 12 sati u smjenama. hvala unaprijed
    Baci oko ovdje http://forum.roda.hr/threads/7414-PO...927&viewfull=1

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hvala!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •