Mislim da me nisi dobro shvatila. Ne radi se o tome da je adaptirano otrov ili neznam kakvo zlo, adaptirano JE bolje za djecu do godine dana od običnog kravljeg mlijeka jer su ipak neki omjeri u njemu prilagođeni. No poslije godine dana, da li adaptirano ili ne, o tome ne znam što bih ti rekla. Puno je tu rasprava bilo na forumu na tu temu, neki su skloni mišljenju da je to marketinški trik jer posebnih beneficija nema nakon 1 god (hrana kao i svaka druga), a drugi su mišljenja ak je na adaptiranom do tada da je dobro da bude i dulje.
Oni rizici prehrane adaptiranim koje sam ja navodila, nije to zato što je adaptirano katastrofa (nije dobro ni obično kravlje, ni sojino, ni nezam kakvo) u toj dobi. Ja sam pričala za period kada dijete treba biti isključivo na mlijeku, da je za dijete idealno da bude na majčinom mlijeku, i rizici kojima se dijete izlaže ukoliko nije na ljudskom mlijeku. Naravno da su rizici još veći ako dijete nije na formuli, nego je na mlijeku s prženim brašnom, ili ne znam na rižinom mlijeku jer je ta prehrana ne sadrži sve što treba djetetu za rast i razvoj.
I sve sam ovo pisala ne s idejom da zastrašim ikoga.. nego da ukažem da je šteta gubiti beneficije isključivog dojenja zbog jednog razloga kao što je večernja nervoza.
A majke koje nisu uspjele, zato je tu adaptirano.. da nije, ta djeca ne bi preživjela. Samo je šteta što je naš sustav takav da mu nije stalo da majke doje, da im se da podrška i pomoć koju trebaju, naš sustav je takav jer ga vrti profit, pa će nerijetko djeca i u rodilištu već dobiti formulu jer je bolnica dobila donaciju. Ogroman je to mehanizam i borba pa novcem.. a nitko ne profitira od dojenja. Samo je šteta što država ne prepoznaje koliko bi profitirala da se malo više investira u dojenje.

i prestala s izdajanjem jer ga nisam htjela " trovat " - nakon cigarete sam probala mlijeko i cinilo mi se ko da me pecka za jezik... uglavnom, on sad ima 2 g i 3 mj i jos uvijek prije spavanja pije ad, preko dana normalno mlijeko... i sad si me isprepadala ( anchie ), jesam glupava il brzopleta, pa jel bolje da mu dam navecer ad il neadaptirano?????
Odgovori s citatom